Siirry sisältöön
16.1.2024 Uutiset ja tiedotteet

Raision yritys- ja rekrymessuilla yli 50 yritystä

Raision yritys- ja rekrymessut pidetään tiistaina 23.1.2024 klo 13 – 16 Rasekon ammattiopiston Eeronkujan toimipisteessä. Järjestyksessään viidensille messuille on ilmoittautunut noin 50 työnantajaa, joilla on tarjolla osa-aikatöitä, kesätöitä ja toistaiseksi voimassa olevia tehtäviä. Työpaikkoja on tarjolla myös alaikäisille ja vieraskielisille. Rekrytoivien yritysten lisäksi messuilla on mukana ammatillisen koulutuksen tarjontaa sekä erilaisia ohjaavia tahoja. Messuille on vapaa pääsy. Vierailijoita odotetaan jopa 1500.

Uutuutena messuilla on tänä vuonna CV/työhakemuspaja, jossa voi viilata ohjaajan kanssa CV:tä ja otattaa halutessaan myös valokuvan sitä varten. Erillisessä ohjelmahuoneessa pidetään puheenvuoroja: Mikä ihmeen työvoimapula? – Timo Vahtonen, Varsinais-Suomen ELY-keskus sekä Miten pääsen unelmatyöhön? – Jukka Suontausta, Foredata Oy.

Työttömyystilanne Varsinais-Suomen seutukunnissa vaihtelee purettuna eri työttömien ryhmiin. Negatiivisimmalta kehitys on viimeisimmän, marraskuussa tehdyn katsauksen mukaan näyttänyt alle 25-vuotiaiden sekä miesten kohdalla. Pitkäaikaistyöttömien työnhakijoiden kohdalla tilanne toisaalta näyttää parantuneen. Lisääntyneistä lomautuksista ja irtisanomisista huolimatta monilla aloilla on myös yhä työvoimapulaa. Lisäksi lähestyvä lomakausi kasvattaa rekrytointeja.

Rekrytoivia yrityksiä usealta toimialalta

Raision yritys- ja rekrymessuille on ilmoittautunut yrityksiä laajasti eri toimialoilta. Edustettuina ovat mm. sote, kauppa, matkailu ja ravintola-ala, teollisuus sekä monialaiset henkilöstöpalveluyritykset. Lista näytteilleasettajista löytyy mm. TE-palveluiden tapahtumasivuilta sekä Rasekon www-sivuilta:

– Työnantajat tavoittavat messuilla Rasekon opiskelijoita, TE-palveluiden erikseen kutsumia työnhakijoita sekä satoja muita työnhausta kiinnostuneita. Odotamme jopa 1500 messuvierasta, kertoo Rasekon yhteyspäällikkö Susanna Saarinen. – Iloksemme messuilla on jonkin verran työpaikkoja myös alaikäisille. He saavat varmasti hyviä ensimmäisiä työnhakukokemuksia ja vinkkejä työnhakuun!

Messujen järjestelyistä vastaavat Raision seudun koulutuskuntayhtymä, TE-palvelut Varsinais-Suomi ja Raision kaupunki.

Lisätietoja antavat

– Yhteyspäällikkö Susanna Saarinen, puh. 044 705 7417, susanna.saarinen@raseko.fi
– Yritysasiamies Anu Kurkilahti-Haartemo, puh. 040 530 9563, anu.kurkilahti-haartemo@raisio.fi