Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan pt, kiinteistönhoitaja

Kiinteistönhoitaja istuu työkoneen hytissä.

Niin kauan kuin on kiinteistöjä – asuntoja, kauppakeskuksia, sairaaloita, kouluja, hotelleja, tehtaita – niin kauan riittää töitä tämän alan tekijöille. Opiskelu Rasekossa sisältää paljon käytännön ammattityötä sekä koulun omissa kiinteistöissä että työpaikoilla.

Tutkinto: Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan pt, kiinteistönhoitaja

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualaa voit opiskella Raision Eeronkujan toimipisteessä.
Aloituspaikkoja kevään 2022 yhteishaussa on 16 kpl. Tarkista jatkuvan haun mahdollisuus www.raseko.fi/jatkuva-haku.


Opintojen sisältö:
Tutkinnon kokonaislaajuus on 180 osaamispistettä
• Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Kiinteistönhoitoon suuntautuessasi opiskelet mm. kiinteistöjen taloteknisten järjestelmien (esimerkiksi lämmitys-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmien) ylläpitoa ja seurantaa, kiinteistön yleishoitoa ja korjaustöitä sekä pihojen ja viheralueiden hoitamista.

Opinnoissa on kolme pakollista tutkinnon osaa: Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, Kiinteistön yleishoito ja valvonta sekä Kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen. Valinnaisilla tutkinnon osilla voit syventää osaamistasi vaikkapa LVI-järjestelmien käyttämisessä tai koneiden käsittelyssä.


Työllistyminen: Alan työtehtävissä tarvitaan ammattiosaamisen lisäksi itsenäistä työotetta, vastuullisuutta ja palveluhenkisyyttä. Työpaikkoja tarjoavat mm. kiinteistönhoito- ja siivouspalveluyritykset, teollisuus, hotellit ja majoitusliikkeet sekä julkinen sektori ja sen liikelaitokset. Osa työskentelee itsenäisinä yrittäjinä.

Ammatteja: kiinteistöhoitaja, huoltomies, laitosmies.


Kansainvälistyminen: Raseko tarjoaa opiskelijoilleen monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä kokemusta opintojen aikana. Opiskelijat voivat lähteä hankkimaan osaamista useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita useissa Euroopan maissa (mm. Espanjassa, Saksassa ja Islannissa). Ulkomaanjakso parantaa opiskelijan ammattitaitoa sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemusta.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa Rasekon jokapäiväistä toimintaa. Tarkempia lisätietoja kansainvälisestä toiminnasta saat alasi kansainvälisyysvastaavalta.


Kaksoistutkinnossa suoritetaan yhtäaikaisesti sekä ammatillinen perustutkinto että ylioppilastutkinto. Opinnot toteutetaan Raision lukiossa. Lue lisää kaksoistutkinnosta.

Jatko-opintomahdollisuudet: Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisäkoulutusta voi hankkia myös ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon avulla sekä erilaisissa muissa täydennyskoulutuksissa.


Opinto-ohjaaja: Kati Runola, kati.runola@raseko.fi, puh. 044 705 7551

Tutkinnon perusteet (linkki avautuu toisessa ikkunassa Opintopolku.fi-palvelussa)