Siirry sisältöön
20.10.2021 Uutiset ja tiedotteet

Hyvinvointivirtaa Rasekossa

Opiskelijoita pelaamassa kuplajalkapalloa Raision LähiTapiola Areena -kuplahallissa.

Tällä viikolla Rasekossa vietettiin Hyvinvointivirtaa-teemaviikkoa, jonka aikana opiskelijoiden oli mahdollisuus osallistua eri aktiviteetteihin. Hyvinvointiviikon tarkoituksena on opiskelutyökyvyn lisääminen mm. ryhmäyttämällä ja lisäksi teemapäivien avulla pohdittavaksi nostettiin toiminnallisella tavalla esimerkiksi terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisen, arjessa jaksamisen, turvallisuuden ja viihtyvyyden aiheita. Teemaviikon tapahtumia järjestetään syksyn aikana valtakunnallisesti yli 120 ammattioppilaitoksessa tai toimipisteessä ympäri Suomea.

Viikon aikana opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua eri lajikokeiluihin ja toimintoihin. Toimintaa järjestettiin etäyhteydellä Microsoft Teamsissa, Raision Haunisten altaalla, PadelClub Kuninkojalla, Raision LähiTapiola Areena -kuplahallissa sekä Rasekon Eeronkujan toimipisteen liikuntasalissa.

Etäyhteydellä opiskelijoita kävivät tervehtimässä koulupoliisi, joka vieraili myös paikan päällä luokissa, Maria Käkelä Saku ry:stä kertoen Saku Livestä sekä Ellinoora Jalonen Liedon kunnalta antaen opiskelijoille kierrätysneuvontaa. Tubettaja HardKokki kävi luennoimassa Eeronkujan liikuntasalissa terveellisestä ja epäterveellisestä ruoasta.

Lajikokeiluina opiskelijat pääsivät pelaamaan padelia ja tekemään jalkapallorasteja. Päivittäin Raision Haunisten altaalla järjestettiin ulkoilua, mobiilisuunnistusta, frisbeegolfia ja makkaranpaistoa.

Tapahtuman pääkohderyhmänä ovat opiskelijat, mutta myös henkilöstölle oli järjestetty aktiviteetteja. Rasekon henkilökunta pääsikin osallistumaan mm. joogaan ja kehonhuoltoon sekä sulkapalloon.

Opiskelukyvystä pidettiin huolta muistuttamalla myös aamu- ja välipalan tärkeydestä. Joka aamu opiskelijoille oli tarjolla puuroa sekä iltapäivisin välipalaksi vaihtelevasti välipalapatukoita, smoothieita, omenalohkoja tai pähkinä- ja marjasekoitusta.

Koronasta johtuen Hyvinvointiviikko jäi vuoden 2020 syksyllä väliin, mutta joka kuukausi opiskelijoille on järjestetty Hyvinvointipäiviä eri teemoilla ja toteutustavoilla.

Lisää aiheesta