Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja, parturi tai kosmetiikkaneuvoja, hakulinkki (linkki siirtää sinut Rasekon Wilma-järjestelmän koulutushakuun)

Seuraavaksi alkamassa on kosmetiikkaneuvonnan osaamisalaopinnot 12.1.2021.
Opiskellaksesi hius- ja kauneudenhoitoalaa Rasekossa, tarvitset alan työpaikan, koulutussopimuspaikan tai oppisopimuspaikan.

Hius- ja kauneudenhoitoalan pt.

Hius- ja kauneudenhoitoalan työ on yksilöllistä asiakaspalvelua, joko toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työ on vaihtelevaa ja itsenäistä suunnittelutyötä vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Olennaiset taidot: sosiaaliset taidot, kädentaidot, sisäinen yrittäjyys, luovuus ja estetiikan tulkintaosaaminen.

Kohderyhmä

Kampaamossa, parturissa, apteekissa, kosmetiikkamyymälässä tai erikoisliikkeessä työskentelevät tai kampaajan / parturin / kosmetiikkamyyjän tehtäviin haluavat. Tarvitset alan työpaikan, oppisopimuspaikan tai koulutussopimuspaikan, jonka hankit itse tai sovit nykyisen työantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus.

Sisältö

• Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Opintoihin sisältyy kaksi kaikille pakollista tutkinnon osaa sekä osaamisalan mukaisia tutkinnon osia (esim. värjäyspalvelut tai yritystoiminnan suunnittelun tutkinnonosat). Valinnaisilla tutkinnon osilla syvennät osaamistasi valitsemassasi osaamisalassa. Osaaminen hankitaan pääsääntöisesti työpaikoilla eli sinun tulee hankkia itsellesi joko oppisopimus- tai koulutussopimuspaikka. Osan opinnoista voi halutessaan suorittaa myös ulkomaanjaksolla.

Opinnot sisältävät ammattiteorian ja työteknisten harjoitusten lisäksi asiakaspalvelua, ohjausta ja kauneudenhoitoalan tuotteiden myyntityötä. Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Opinnoissa opiskellaan alan keskeisiä ammatillisia sisältöjä, joissa yrittäjyys on tärkeä osana toimintaa.

Toteutus

Monimuoto-opiskelua, jossa lähiopetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähipäivien sisältönä on luentojen, asiakaspalvelun/asiakastöiden ja tehtävien lisäksi mm. tutustumiskäyntejä amaahantuojien ja -tukkujen toimintaan. Osaamisen näytöt työelämäjaksojen yhteydessä. Lähipäivät pidetään klo 8 – 16 Rasekon Purokadun tai Eeronkujan toimipisteissä

Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät apteekeissa, laivoilla, tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla, alan tukuissa, kouluttajina/ konsulentteina tai alan erikoisliikkeissä.
Kosmetiikkaneuvojan koulutuksessa syvennytään ihon- ja hiustenhoidon, ehostuksen ja kosmeettisten tuotteiden asiantuntijuuteen. Kosmetiikkaneuvojat opiskelevat asiakaspalvelu- ja myyntitaitoja, tuotetuntemusta, esiintymistaitoja sekä ihon- ja hiustenhoitoa, ihonhoidon ohjausta ja ehostusta. Kosmetiikkaneuvojat perehtyvät myös hius- ja kauneudenhoitotuotteiden raaka-aineisiin ja valmistustapoihin. Seuraava ryhmä aloittaa 12.1.2020.

Kampaajat ja parturit työskentelevät alan yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä sekä alan maahantuontiyrityksissä tai tukkureilla.

Osaaminen hankitaan pääsääntöisesti työpaikoilla eli sinun tulee hankkia itsellesi joko oppisopimus- tai koulutussopimuspaikka. Osan opinnoista voi halutessaan suorittaa myös ulkomaanjaksolla.

Tutkinnon suorittamisen aikataulu ja koulutuksen tarve riippuvat hakijan aiemmasta osaamisesta. Tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, jos osaamista on jo tarpeeksi.

Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. hankit omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sovit nykyisen työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä olet yhteydessä Raision oppisopimustoimistoon.

Toteutusaika

Haku nonstop ja aloitus henkilökohtaistamisen ja paikkatilanteen mukaan. Seuraava ryhmä keskittyy hius‐ ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisalaan ja alkaa 12.1.2020.

Hae mukaan:

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, oppisopimuksella tai koulutussopimuksella, hakulinkki (linkki siirtää sinut Rasekon Wilma-järjestelmän koulutushakuun)

Toteutuspaikka

Oma oppisopimus- tai koulutussopimustyöpaikka. Lähipäivät pidetään klo 8 – 16 Rasekon Purokadun tai Eeronkujan toimipisteissä

Kustannukset opiskelijalle

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelijalle voi syntyä kustannuksia mm. oppi- ja työvälineistä sekä -materiaaleista omista oppimistehtävistä riippuen.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Lisätietoja antaa

Vastuuaopettaja: Veera Österlund, puh. 044 705 7638, veera.osterlund@raseko.fi
Opinto-ohjaaja: Niina Salama, puh. 044 705 7443, niina.salama@raseko.fi

Lue lisää alasta Ammattinetistä (linkki siirtää sinut Ammattinetti-palveluun).

Tutkinnon perusteet Opintopolussa (linkki avautuu toisessa ikkunassa Opintopolku.fi-palvelussa)