Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Hae tästä.

Hius- ja kauneudenhoitoalan pt

Hius- ja kauneudenhoitoalan työ on yksilöllistä asiakaspalvelua, joko toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työ on vaihtelevaa ja itsenäistä suunnittelutyötä vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Olennaiset taidot: sosiaaliset taidot, kädentaidot, sisäinen yrittäjyys, luovuus ja estetiikan tulkintaosaaminen.

Koulutus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, 180 osp
Osaamisalavaihtoehdot:
• hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja
• kampaajatyön osaamisala, kampaaja
• parturityön osaamisala, parturi

Tutustu myös yksittäiseen tutkinnon osaan, joka sopii esimerkiksi apteekkikosmetiikan parissa tai päivittäistavarakaupan kosmetiikkaosastoilla työskenteleville:
Hius- ja kauneudenhoidon neuvontapalvelut, 15 osp

Kohderyhmä

Kampaamossa, parturissa, apteekissa, kosmetiikkamyymälässä tai erikoisliikkeessä työskentelevät tai kampaajan / parturin / kosmetiikkamyyjän tehtäviin haluavat. Tarvitset alan työpaikan, oppisopimuspaikan tai koulutussopimuspaikan, jonka hankit itse tai sovit nykyisen työantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus.

Sisältö

• Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Opintoihin sisältyy kaksi kaikille pakollista tutkinnon osaa sekä osaamisalan mukaisia tutkinnon osia (esim. värjäyspalvelut tai yritystoiminnan suunnittelun tutkinnonosat). Valinnaisilla tutkinnon osilla syvennät osaamistasi valitsemassasi osaamisalassa. Osaaminen hankitaan pääsääntöisesti työpaikoilla eli sinun tulee hankkia itsellesi joko oppisopimus- tai koulutussopimuspaikka. Osan opinnoista voi halutessaan suorittaa myös ulkomaanjaksolla.

Opinnot sisältävät ammattiteorian ja työteknisten harjoitusten lisäksi asiakaspalvelua, ohjausta ja kauneudenhoitoalan tuotteiden myyntityötä. Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Opinnoissa opiskellaan alan keskeisiä ammatillisia sisältöjä, joissa yrittäjyys on tärkeä osana toimintaa.

Toteutus

Kampaaja tai parturi työskentelee alan yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä sekä alan maahantuontiyrityksissä tai tukkureilla. Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät apteekeissa, laivoilla, tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla, alan tukuissa, kouluttajina/ konsulentteina tai alan erikoisliikkeissä. Osaaminen hankitaan pääsääntöisesti työpaikoilla eli sinun tulee hankkia itsellesi joko oppisopimus- tai koulutussopimuspaikka. Osan opinnoista voi halutessaan suorittaa myös ulkomaanjaksolla.

Tutkinnon suorittamisen aikataulu ja koulutuksen tarve riippuvat hakijan aiemmasta osaamisesta. Tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, jos osaamista on jo tarpeeksi.

Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Raision oppisopimustoimistoon.

Toteutusaika

Haku nonstop ja aloitus henkilökohtaistamisen mukaan.

Hae mukaan:

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto oppisopimuksella (2589).

Toteutuspaikka

Oma oppisopimus- tai koulutussopimustyöpaikka. Lähipäivät Rasekon toimipisteissä.

Kustannukset opiskelijalle

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelijalle voi syntyä kustannuksia mm. oppi- ja työvälineistä sekä -materiaaleista omista oppimistehtävistä riippuen.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Lisätietoja antaa

Vastuukouluttaja: Veera Österlund, puh. 044 705 7638, veera.osterlund(at)raseko.fi
Opinto-ohjaaja: Heli Aaltonen, puh. 040 566 3019, heli.aaltonen(at)raseko.fi

Lue lisää alasta täältä: http://www.ammattinetti.fi/ammattialat/detail/7_ammattiala

Tutkinnon perusteet (OPH): https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855076/reformi/rakenne