Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

KEVÄÄN 2020 RYHMÄ ON TÄYNNÄ. Jos sinulla on oppisopimuspaikka, voit kuitenkin hakeutua mukaan: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, oppisopimus, hakulinkki

Hius- ja kauneudenhoitoalan pt.

Hius- ja kauneudenhoitoalan työ on yksilöllistä asiakaspalvelua, joko toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työ on vaihtelevaa ja itsenäistä suunnittelutyötä vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Olennaiset taidot: sosiaaliset taidot, kädentaidot, sisäinen yrittäjyys, luovuus ja estetiikan tulkintaosaaminen.

Koulutus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, 180 osp
Osaamisalavaihtoehdot:
• hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja
• kampaajatyön osaamisala, kampaaja (kevään 2020 ryhmä on täynnä)
• parturityön osaamisala, parturi (uusi ryhmä aloittaa syksyllä 2020, voit hakeutua jo nyt)

Tutustu myös yksittäisiin tutkinnon osiin, joilla voit laajentaa ja syventää osaamistasi:
Myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla, tutkinnon osa 15 osp, toteutus 13.1. – 30.3.2020 RYHMÄ TÄYNNÄ. SEURAA SIVUJA SEURAAVASTA TOTEUTUKSESTA.
Juhla-ja teemakampauspalvelut, tutkinnon osa 15 osp, toteutus 15.4. – 3.6.2020 RYHMÄ TÄYNNÄ. SEURAA SIVUJA SEURAAVASTA TOTEUTUKSESTA.

Kohderyhmä

Kampaamossa, parturissa, apteekissa, kosmetiikkamyymälässä tai erikoisliikkeessä työskentelevät tai kampaajan / parturin / kosmetiikkamyyjän tehtäviin haluavat. Tarvitset alan työpaikan, oppisopimuspaikan tai koulutussopimuspaikan, jonka hankit itse tai sovit nykyisen työantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus.

Sisältö

• Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Opintoihin sisältyy kaksi kaikille pakollista tutkinnon osaa sekä osaamisalan mukaisia tutkinnon osia (esim. värjäyspalvelut tai yritystoiminnan suunnittelun tutkinnonosat). Valinnaisilla tutkinnon osilla syvennät osaamistasi valitsemassasi osaamisalassa. Osaaminen hankitaan pääsääntöisesti työpaikoilla eli sinun tulee hankkia itsellesi joko oppisopimus- tai koulutussopimuspaikka. Osan opinnoista voi halutessaan suorittaa myös ulkomaanjaksolla.

Opinnot sisältävät ammattiteorian ja työteknisten harjoitusten lisäksi asiakaspalvelua, ohjausta ja kauneudenhoitoalan tuotteiden myyntityötä. Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Opinnoissa opiskellaan alan keskeisiä ammatillisia sisältöjä, joissa yrittäjyys on tärkeä osana toimintaa.

Toteutus

Kampaaja tai parturi työskentelee alan yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä sekä alan maahantuontiyrityksissä tai tukkureilla. Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät apteekeissa, laivoilla, tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla, alan tukuissa, kouluttajina/ konsulentteina tai alan erikoisliikkeissä. Osaaminen hankitaan pääsääntöisesti työpaikoilla eli sinun tulee hankkia itsellesi joko oppisopimus- tai koulutussopimuspaikka. Osan opinnoista voi halutessaan suorittaa myös ulkomaanjaksolla.

Tutkinnon suorittamisen aikataulu ja koulutuksen tarve riippuvat hakijan aiemmasta osaamisesta. Tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, jos osaamista on jo tarpeeksi.

Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Raision oppisopimustoimistoon.

Toteutusaika

Haku nonstop ja aloitus henkilökohtaistamisen ja paikkatilanteen mukaan.

Hae mukaan:

KEVÄÄN 2020 RYHMÄ ON TÄYNNÄ. Jos sinulla on oppisopimuspaikka, voit kuitenkin hakeutua mukaan:
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, oppisopimus, hakulinkki

Toteutuspaikka

Oma oppisopimus- tai koulutussopimustyöpaikka. Lähipäivät Rasekon toimipisteissä.

Kustannukset opiskelijalle

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelijalle voi syntyä kustannuksia mm. oppi- ja työvälineistä sekä -materiaaleista omista oppimistehtävistä riippuen.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Lisätietoja antaa

Vastuuaopettaja: Veera Österlund, puh. 044 705 7638, veera.osterlund(at)raseko.fi
Opinto-ohjaaja: Niina Salama, puh. 044 705 7443, niina.salama(at)raseko.fi

Lue lisää alasta: http://www.ammattinetti.fi/ammattialat/detail/7_ammattiala

Tutkinnon perusteet (OPH): https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855076/reformi/rakenne