Siirry sisältöön

Haaveet toteen: koulutussopimusjaksolta työsuhteeseen

Neulekoneella tehtyä värikästä neulekangasta.

Designtekstiilin valmistajaksi valmistuva Noora Ylijärvi-Ansio haaveili tekstiilialan työpaikasta. Opiskelut Rasekossa huipentuivat työelämäjaksoon Hurmås Neuleessa. Paikka tuntui heti ”omalta” ja hyvin suoritetun jakson päätteeksi Nooralle tarjottiin työpaikkaa!

”Aloitin designtekstiilien valmistajan opinnot Rasekossa syksyllä 2019. Alan vaihtaminen oli ollut mielessä jo jonkin aikaa. Jäin opintovapaalle ja lähdin opiskelemaan jotain aivan uutta. Haaveissa oli, että opintojen päätyttyä työllistyisin jollain tapaa tekstiilialalle.

Opintojen loppupuolella keväällä 2021 hakeuduin työelämäjaksolle neulomoon. Aiemmin minulla ei juurikaan ollut tietoa neuletuotteiden valmistamisesta ja siksi halusinkin perehtyä aiheeseen paremmin. Hurmås Neule on säkyläläinen yritys, joka valmistaa persoonallisia, värikkäitä ja laadukkaita neuleita. Olin valtavan iloinen päästessäni juuri tänne kevään ajaksi, ja paikka tuntui ”omalta” heti alusta alkaen.

Työelämäjakso kesti maaliskuun alusta toukokuun puoleen väliin. Tässä ajassa ehdin oppia todella paljon uutta asiaa. Työpäivät koostuivat monipuolisesti neulomon normaaleista työtehtävistä: neulosten suunnittelusta ja valmistuksesta, höyrytyksestä, palojen leikkuusta, ompelusta jne. Isojen teollisuusneulekoneiden ohjelmoinnin ja käytön opettelu oli suurin haaste ja samalla ehdottomasti mielenkiintoisin.

Tämä koulutussopimusjakso oli todella antoisa ja innostava, olen erittäin tyytyväinen, että pääsin tähän työpaikkaan suorittamaan osaa opinnoistani. Ja kirsikkana kakun päällä: opiskelujen päätyttyä vietän hetken kesälomaa ja sen jälkeen palaan Hurmåkseen töihin! 🙂 Kun työpaikkaa tarjottiin, eihän siitä yksinkertaisesti voinut kieltäytyä!”

Noora Ylijärvi-Ansio
TEMU-T19