Siirry sisältöön

European Voice of Tomorrow Portugalissa

Rasekon koordinoiman European Voice of Tomorrow -hankkeen tavoitteena on lisätä nuorten ymmärrystä kansainvälisen kaupan merkityksestä. Huhtikuussa Norjassa alkanut toimintakausi on toukokuussa jatkunut Portugalissa. Hankkeeseen olennaisesti kuuluvien tuonti-/vienti-/kansainvälinen liiketoiminta -aiheisten haastetehtävien lisäksi ohjelmaan kuului tällä kertaa myös hankkeen ohjausryhmän kokous. Mukana matkalla olivat kv-asioiden koordinaattori Heidi Ruusumo, opettajat Ari Tornberg ja Riikka Lemmetyinen sekä liiketoiminnan opiskelijat Titus Michelsson, Waltter Viitanen, Melina Rauhala ja Pauliina Vuorenpää.

Matka Lissaboniin sujui maanantai-aamuna hyvin, vaikka kesti kauan, koska väliin tuli viiden tunnin odotus Pariisin terminaalissa. Kannatti toki odottaa, sillä lämpöä perillä oli kuulemma huikeat 30 astetta!

Opiskelijat pääsivät matkalla tutustumaan isäntäoppilaitokseen, Lissabonin kaupunkiin ja rannikkoalueeseen meriteitse, paikallisiin yrityksiin sekä tietenkin toisiinsa. Mukana hankkeessa on opettajia ja opiskelijoita Suomesta, Portugalista, Norjasta, Islannista ja Italiasta ja haastetehtävissä kilpaillaan tiimeillä, joihin kuuluu yksi opiskelija kustakin maasta.

Opiskelijoiden mielestä matka oli kertakaikkiaan mainio. Ihmiset olivat ystävällisiä ja rentoja ja oman tiimin kanssa oli kiva tehdä haasteprojektia. Aktiviteetit viikon aikana olivat myös hauskoja ja ennen kaikkea saatiin paljon uusia ystäviä. Tarkempaa tietoa siitä, mitä muuten on matkalla pelattu ihmisjalkapallo (!) ei ole blogin pitäjällä tiedossa. ⚽️ 😅

Yksi paikallisista yrityksistä antoi opiskelijoille viikon ryhmähaasteen, joka liittyi mereen ja kestävään kehitykseen. Voittanut suunnitelma oli meritaksi, joka kerää samalla roskia, toimii aurinkoenergialla ja pitää kalat poissa veneen lähettyviltä, etteivät kalat sekoa roskiin. Rasekolaisista voittaneen ehdotuksen tehneeseen tiimiin kuului Melina. Voittajajoukkue pääsee helmikuussa 2023 Raisiossa pidettävään finaaliin ja muiden maiden edustajat odottavatkin kovasti Suomen-reissua. Sitä ennen kilpaillaan vielä uusilla joukkueilla lokakuussa Italiassa ja marraskuussa Islannissa. #europeanvoiceoftomorrow

Lisää aiheesta