Siirry sisältöön

Yhdessä tehtiin ja maaliin päästiin: Rasekosta valmistui satoja uusia ammattilaisia

Rasekossa juhlittiin perjantaina 31.5. valmistujaisia. Tammi-toukokuun aikana koko ammatillisen tutkinnon suoritti 385 henkilöä. Näistä 12 suoritti ns. kaksoistutkinnon eli saman aikaisesti myös ylioppilastutkinnon. Tavoitteidensa mukaisesti tutkinnon osan tai osien suorittamiseen tähtäävän koulutuksen sai valmiiksi 145 henkilöä ja tutkinnon osia pienempiä koulutuksia – kuten työpaikkaohjaajakoulutuksen – suoritti 63 opiskelijaa. Lisäksi tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen TUVAn suoritti 65 henkilöä.

Henkilökohtaistettua opiskelua

Ammatillisessa koulutuksessa opiskellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Opiskelijan tavoitteena voi olla suorittaa koko perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai koko tutkinnon sijaan yksittäinen tutkinnon osa tai sitä pienempi kokonaisuus oman ammattitaidon laajentamiseksi tai syventämiseksi.

Osaamista hankitaan erilaisissa oppimisympäristöissä koulussa ja työelämässä, tutkinnon sisältämiä opintoja voi räätälöidä omien tavoitteiden mukaisesti ja valmistuminen tapahtuu omassa tahdissa: kun tarvittava osaaminen on hankittu. Osa perjantain valmistujaisjuhlaan osallistuneista uusista ammattilaisista saikin todistuskopion käteensä ensimmäisen kerran vasta juhlassa, osa oli saanut sen jo aiemmin kevään aikana.

Valmistuneiden joukossa oli mm. lähihoitajia, automaatioasentajia, merkonomeja, ajoneuvoasentajia, koulunkäynnin ohjaajia, kokkeja, talonrakentajia, suunnitteluassistentteja, jalkojenhoitajia, ohjelmistokehittäjiä, artesaaneja ja koneistajia.

En voi kuin kehua loputtomasti opettajiani ja opinto-ohjaajaani!

Juhlassa työelämän onnittelupuheen piti Naantalin kaupunginjohtaja Laura Leppänen, jonka sanat ”Yhdessä tehtiin ja maaliin päästiin!” osui sekä opiskelijoihin että opettajiin. ”Minulle suunniteltiin täällä Rasekossa sellainen polku, joka sopi juuri minulle: opintoja vuorotellen koulussa ja välillä oppisopimuksella kahdessa eri yrityksessä. En voi kuin kehua loputtomasti opettajiani ja opinto-ohjaajaani!” sanoi ohjelmistokehittäjäksi kahdessa vuodessa opiskellut Nikolai Christensen. Kun yhdessä tehdään, niin maaliin päästään!

Lisätietoja antaa johtava rehtori Maria Taipale, puh. 044 705 7601, maria.taipale@raseko.fi