Siirry sisältöön

Työpaikkoja ja työpaikkaohjaajia kiitettiin hyvästä yhteistyöstä

Varsinais-Suomen oppilaitoksissa vietettiin 20.4.2023 Työelämässä oppimisen päivää, jolloin muistettiin työpaikkoja ja työpaikkaohjaajia palkiten muutamia heistä diplomeilla hyvästä yhteistyöstä. Palkitsemiskriteerinä käytetään vuosittain eri teemoja ja tämän vuoden erityisteemana oli työturvallisuus.

Vuorovaikutteista yhteistyötä

Rasekon kehitysjohtaja Olli Vuorinen ja opettaja Paula Turunen kävivät jakamassa diplomit Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varhalle ja opetuskoordinaattori Merja Nummelinille. Varhalla on vuosittain tuhansia ammatti- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita työelämäjaksolla.

Tunnustuksen perusteena oli pitkään, jo yli 30 vuotta jatkunut sujuva ja informatiivinen yhteistyö. Merja on toiminut aktiivisesti hoitaen Tyksissä opiskelijoiden harjoitteluun liittyviä asioita, kuten harjoittelupaikkojen etsintää ja opiskelijaohjauksen tehtäviä. Yhteistyö on sujunut hyvin. Merja on järjestänyt halukkaille opettajille vuosittain työelämään tutustumispäiviä, esitellyt opiskelijoille Tyksin toimintaa ja järjestänyt henkilökuntaa esittelemään omia työtehtäviään. Hän on myös organisoinut Tyksin henkilökunnan osallistumisia Rasekon järjestämiin työpaikkaohjaajakoulutuksiin.

Merja kertoi olevansa häkeltynyt saamastaan kunnianosoituksesta ja korostaa, että se on toimivan yhteistyön tulos: ”Meillä myöskin se yhteistyö Rasekon kanssa on toiminut. Sehän ei ole yhden ihmisen tai toisen puoliskon tekemää, vaan yhdessä on tämän palkinnon eteen tehty töitä. Yhtä lailla kiitos oppilaitokselle hyvästä yhteistyöstä.”

Omistautuvaa ohjaamista

Turun keskustassa sijaitseva Radisson Blu Marina Palace -hotelli ja sen päällikkö Ulla Lähtevänoja palkittiin myös diplomilla. Ullalla on pitkä historia työpaikkaohjaajana matkailualan opiskelijoille: kaikkiaan ohjauskokemusta hänelle on kertynyt jo yli 35 vuoden ajalta!

Perusteluina diplomille olivat mm. sujuva yhteistyö oppilaitoksen kanssa sekä Ullan omistautuva, opiskelijan yksilölliset tarpeet huomioon ottava tapa toimia. Ulla näkee opiskelijoissa aina ennen muuta ihmisen ja hänelle on tärkeää, että kaikki opiskelijat saavat yhdenvertaisen mahdollisuuden kasvaa niin ammatillisesti kuin yksilöinäkin. Positiivinen ja maanläheinen ohjaustyyli onkin saanut paljon kiitosta Rasekon opiskelijoilta.

Yhteistyötä Rasekon kanssa Ulla kuvaa positiiviseksi. Toiminta opettajien kanssa on helppoa ja sujuvaa. Yhteistyön arvostaminen diplomin saamisella tuntuu mahtavalta: ”Kyllä se palkitsee! Se on ihana kiitos sille työlle mitä on tehty!”


Kaikkiaan Raseko palkitsi tänä vuonna viisi työpaikkaohjaajaa ja työnantajaa:

  • Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha, Merja Nummelin           
  • Radisson Blu, Ulla Lähtevänoja         
  • Tampereen taidemuseo, Antti Sompinmäki             
  • Domino Kiinteistöpalvelut Oy, Hannu Kivinen
  • Maskun Hemmingin koulu, Tiina Raumonen

Onnittelut palkituille ja kiitokset kaikille sadoille ja sadoille työpaikkaohjaajille, jotka joka vuosi ohjaavat Rasekon opiskelijoita työelämäjaksoilla!

Muut Varsinais-Suomen ammatilliset oppilaitokset palkitsivat tänä vuonna seuraavat työpaikat ja henkilöt:

Ammattiopisto Livia: Värttinä, Kaarina, Varsinais-Suomen hyvinvointialue  / Ruoto Mega Store Kaarina, Markku Luoma / Dalkarby Westergård, Jan-Erik Karlsson

Ammattiopisto Spesia: Meyer Turku, Ari Lehtonen

Novida: Urpolan tilapuoti ja tila / Pemamek Oy / Parturi-kampaamo PURO / Sähkötiimi IL Oy / Yara Suomi Oy

Turun ammatti-instituutti: Hoitokoti Peltola / Kauneushoitola Laineella / TYKS lasten klinikan osasto MJ2, Leena Mäkilä / Paattisten päiväkoti, Merja Ketola / Ursuit, Liisa Jessen-Juhler / Palmia, Ninni Hiltunen / Leipomo Rosten, Emmi Ramberg / Åbo Akademi, Kim Lindell / Unika, Krista Vanhala / TOK, Kristiina Kesonen Eskola / 3P logistiikka, Jero Vainio / Volvo Truck Center

Turun AKK: Turun kaupunki, museopalvelut, Jenni Henttula / Scandic, Katariina Huuhka

Turun Kristillinen opisto: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, yhteinen kasvatustyö (varhaiskasvatus)