Haaveiletko kansainvälisestä muoti- ja vaatealasta?

Etkö ole vielä aivan varma, mitä haluat lukion jälkeen tehdä? Kiinnostavatko jatko-opinnot, mutta ala tai tutkinto ei ole vielä aivan selvä? Tule Rasekoon opiskelemaan muoti- ja vaatealaa vuodeksi. Jos innostut, voit jatkaa opintoja ja suorittaa koko tekstiili- ja muotialan perustutkinnon. Näistä opinnoista on myös hyötyä monilla muilla aloilla, jos päädytkin opiskelemaan jotain ihan muuta!

Koulutus:

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon tutkinnon osia henkilökohtaistamisen mukaan.

Toteutus:

Koulutuksen voi aloittaa joustavasti.

Toteutuspaikka:

Rasekon Raision / Naantalin toimipisteet.

Koulutuksen sisältö:

Vuoden aikana opit mm.
– vaatteen/tuotteen valmistuksen suunnittelun ja valmistuksen perusteet sis. koneet, laitteet ja lisätarvikkeet sekä vaatteiden materiaalitietoa ja kestävää kehitystä.
– visuaalista myyntityötä, perusteet myymälä- ja messukampanjoista ja esillepanoista sekä oheismateriaalin ja asiakasinformaation tuottamisesta.
– viestimään omasta osaamisestasi ja projekteistasi digitaalisin keinoin kahdella kielellä ja myös yhteistyössä muiden kanssa.
– valokuvauksen ja SOME-viestinnän perusteita.
– hyödyntämään Rasekon digitaalista kehittämiskeskus Fab Labia ja käyttämään suurkuvatulos- tinta/leikkuria, 3D-skanneria, 3D-printteriä ja laserleikkuria esimerkiksi tuotteiden koristelussa, valmistuksessa ja oheismateriaalien tuottamisessa.
– aktiivista toimintaa tempausten, projektien ja tapahtumien järjestäjämisessä yhteistyössä Rasekon muiden alojen opiskelijoiden, Raseko Shopin ja yhteistyökumppaneiden kanssa.
– toimimaan muotialan työelämässä esimerkiksi tekstiili tai muotialan yrityksessä.
– halutessasi rutkasti kansainvälisyystaitoja – voit päättää välivuotesi ulkomaan työelämäjaksoon vaikka Islannissa, Portugalissa tai Maltalla!

Halutessasi voit syventyä muotiopintojen sijaan vaatteen valmistukseen, jolloin opintosi sisältävät enemmän mm.
– kaavojen valmistamista käsin ja digitaalisesti.
– vaatteen sovittamisen ja muotoilun perusteita.

Ja jos sitten koko tutkinto alkaa kiinnostaa, se onnistuu helposti! Laadimme sinulle ihan oman polun suuntautumisesi mukaan tavoitteitasi kohti. Tutkintonimike on tällöin valinnaisten opintojesi mukaan joko muotiassistentti tai mittatilausompelija. Lukion suorittaneelle tai ylioppilaalle koko tutkinnon suorittamiseen menee yleensä noin kaksi vuotta.

Katso Kunkoululoppuu-kanavan video alasta Youtubessa:
https://www.youtube.com/watch?v=pJVDP1J4mLw&feature=youtu.be

Tällä hetkellä suomalaisessa muotiteollisuudessa on hyvä meininki.
On syntynyt paljon uusia brändejä,
jotka tarvitsevat innokkaita ja ammattitaitoisia tekijöitä.
Mika Martikainen, Makia Clothing

Kohderyhmä:

Lukion käyneet tai ylioppilaat. Koulutus sopii hyvin alaan tutustumiseen tai esimerkiksi välivuoden pitämiseen.

Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen), lähtötasosi huomioiden. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista.

Opiskelumaksut, välineet ja laitteet:

Perustutkintokoulutus on maksutonta. Materiaalimaksuja saattaa tulla opiskelijan omista projektitöistä ja oppimistehtävistä riippuen.

Hae mukaan:

Tekstiili- ja muotialan välivuosiopinnot (2575)

Kiinnostuitko? Ota pikaisesti yhteyttä kouluttajaamme ja kysy lisää! Tervetuloa muotialalle!

Lisätietoja antaa

Inna Ahlqvist
puh. 044 705 7573
inna.ahlqvist(at)raseko.fi