Siirry sisältöön

Suomen ruokakulttuuria esitellään Portugalissa 8. – 17.10.2021

Joukko Rasekon ja Turun ammatti-instituutin ravintola-alan opettajia ja opiskelijoita lähtee Suomen suurlähetystöön toteuttamaan Suomi-juhlaviikkoa. Vastaavia tilaisuuksia on aiemmin järjestetty muun muassa Thaimaassa Bangkokin suurlähetystössä. Nyt kutsu tuli Portugalin Lissaboniin.

Projektin tavoitteena on kehittää ammatillista osaamista monikulttuurisessa toimintaympäristössä sekä opiskelijoiden, opetushenkilöstön ja oppilaitosten kansainvälisiä valmiuksia. Oppi ja kokemus suurlähetystötason edustustilaisuuksista on myös ainutlaatuinen asia.

Matkaan lähtee kuusi ruoanvalmistuksen- ja tarjoilun osaajaa. Projekti rahoitetaan EU:n Erasmus+ -rahoituksella.

Ensimmäisen viikon ryhmä tekee töitä Suomen suurlähetystölle. Teemana on Suomen rikas ruokakulttuuri: saaristo, Järvi-Suomi ja Lappi. Suurlähetystön vieraat pääsevät nauttimaan suomalaisesta makumaailmasta ruoan ja juoman merkeissä. Raaka-aineet ja rekvisiitat ovat suomalaisia ja pääosin Suomesta toimitettuja, ja niihin yhdistetään portugalilaista ruokakulttuuria. Tiimi on suunnitellut tarjoiltavan menun sekä visuaalisen ilmeen niin annoksiin, cocktaileihin kuin palveluunkin.

Lounaat, illalliset ja cocktailtilaisuudet järjestetään Suomen suurlähettilään residenssissä, jossa vieraina on muun muassa Portugalin parlamentin jäseniä ja ravintola- ja elintarvikealan toimijoita. Tarkoitus on edistää myös Team Finland -yrityshanketta. Edustustilaisuuksien kokonaissuunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat opiskelijat ja opettajat, mutta kaikki on tehty tiiviissä yhteistyössä suurlähetystön kanssa. Aitoa työelämäyhteistyötä!

Suurlähetystöosuuden jälkeen opiskelijat jatkavat työelämäjaksojaan Lissabonin ravintoloissa.

Mediatilaisuus torstaina 30.9.2021 klo 10

Kutsumme median edustajat tapaamaan Portugaliin lähtevää ryhmää torstaina 30.9.2021 Nahkurin Kellariin (Yliopistonkatu 1, Turku) klo 10. Haastatteluita ovat mahdollista tehdä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen viimeistään ma 20.9.2021: niina.vahtera@turku.fi.

Lisätietoja antavat:

Tomi Aho, kehittämisasiantuntija, lehtori, Raseko
puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi

Niina Vahtera, ravintolapalveluiden lehtori, Turun ammatti-instituutti
puh. 040 160 7986, niina.vahtera@turku.fi