Siirry sisältöön

Sataedu vieraili Rasekossa

Raseko sai tänään vierailijoita, kun Sataedu tuli tutustumaan Raision kampukselle. Päivä alkoi aamupalalla Eeronkujan ruokala Kimarassa, jonka jälkeen Rasekon ja Sataedun koulutuspäälliköt siirtyivät ryhmissä tutustumaan toisiinsa, koulutusaloihin ja oppimisympäristöihin. Samaan aikaan johtoryhmillä oli keskustelutuokio Rasekon johtavan rehtorin, Maria Taipaleen, johdolla.

Esimerkiksi Tuula Nummila, Taru Laaksonen ja Jaana Paunonen johdattivat Sataedun Pirjo Raunion ja Kristiina Salmen Purokadulle. Vierailijoita kiinnostivat etenkin yhteiset tutkinnon osat ja TUVA-koulutus.

Tutustumiskierrokset päättyivät Juhaninkujalle, jossa Tomi Aho esitteli FoodLaboratoryn tiloja ja toimintaa. Esittelyn lopussa tarjoiltiin maittava kesäbuffet. Ruokailun jälkeen ohjelmassa oli vielä työelämäyhteistyön esittely ja kestävän kehityksen sertifiointi.

Sataedun kuntayhtymän johtaja Matti Isokallio sai vierailun aikana hyvän kuvan Rasekon toiminnasta. Hän piti erityisesti FoodLaboratorysta kansainvälisyyshankkeineen. Sataedu tekee myös kansainvälisiä yhteistyötä ja on mukana esimerkiksi Kanada-verkostossa yhdessä kuuden muun oppilaitoksen kanssa. Sataedulaiset haluavat painottaa opiskelijoilleen, että kansainvälisyys on tärkeä asia ja maailmaa on myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Matti Isokallio pitää arvossaan Rasekon voittamaa Työ & Taito -palkintoa. Kun he miettivät vierailukohdetta toiseen oppilaitokseen, Raseko oli kirkkaana mielessä. He halusivat tulla katsomaan, miten Raseko toimii. Isokalliolle jäi Rasekosta hyvä fiilis ja tuntuma, joten vierailu kannatti.

– Rasekossa olimme iloisia, kun saimme Sataedusta vieraita. On aina hyödyllistä käydä keskustelua yhteisistä haasteista ja oppia toinen toisiltaan, johtava rehtori Maria Taipale toteaa.