Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle valmiudet suunnitella työtehtäväsi ja toimia kokkina ja työryhmän jäsenenä ruoanvalmistustehtävissä. Tutkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on valmiuset toimia asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.

Kuvituskuva ravintolan keittiöstä.

Koulutus

Ruokapalveluosaajaksi Rasekosta – ruokapalvelujen ammattitutkinto, 150 osp. Voit opiskella koko tutkinnon tai tutkinnon osia.

Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:
• ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki
• suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Opiskelu sisältää 1 – 4 lähipäivää/kk iltapäivisin sekä etäopetusta ja työelämässä tapahtuvaa oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Lähipäivät sisältävät erilaisia oppimisympäristöjä ja osaamistasi pääset myös kehittämään osallistumalla Rasekon monipuolisiin FoodLaboratoryn koulutuksiin. FoodLaboratoryssa järjestetään koulutuksia mm. maustamisesta, erityisruokavalioista, juurileivonnasta, fermentoinnista, jäätelön valmistuksesta, villiyrteistä ja paljon muista mielenkiintoisista aiheista.

Tule kehittämään ammattitaitoasi! FoodLaboratoryn koulutukset löydät www.raseko.fi/raseko-food-laboratory

Toteutusaika

Aloitus sopimuksen mukaan henkilökohtaistetusti pitkin vuotta.

Hae mukaan tutkintoa suorittamaan:

Monimuoto-opintojen haku Ruokapalvelujen ammattitutkinto, hakulinkki (avautuu toisessa välilehdessä Rasekon Wilma-järjestelmän koulutushakuun).

Toteutuspaikka

Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin sekä työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan työpaikalla näytöissä.

Kuvaus

Tutkinto muodostuu

  1. osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta: ruoanvalmistus ravintolakeittiössä (60 osp) tai ruoanvalmistus suurtaloudessa (60 osp) sekä
  2. valinnaisista tutkinnon osista (90 osp)

Ammattitutkinnossa voit erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin.

Tutkinnon ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki osaa
• työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti
• työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti
• esikäsitellä raaka-aineita oikein jalostusasteen mukaisesti
• valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia
• viimeistellä ja laittaa ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla
• palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Tutkinnon suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki osaa
• työskennellä suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä
• toimia organisaation toiminta-ajatuksen mukaisesti
• työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti
• valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia
• käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita
• palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat. Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä.


Kohderyhmä

Tutkintokoulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat syventää osaamistaan perustutkinnosta ammattitutkintotasolle. Sinulla on jo aiempaa kokemusta ruokapalvelualalta sekä halu ja motivaatio kehittää osaamistasi.

Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, lähtötasosi huomioiden

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Lisätietoja antaa

Mari Vartiainen
puh. 044 705 7608
mari.vartiainen@raseko.fi

Tutkinnon perusteet (linkki avautuu toisessa ikkunassa Opintopolku.fi-palvelussa)