Siirry sisältöön
8.12.2020 Uutiset ja tiedotteet

Rasekosta Varsinais-Suomen vuoden YES Agentti 2020

YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustukset on tänä vuonna myönnetty kahdelletoista toimijalle eri puolella Suomea. Tunnustuksen myöntää Valtakunnallinen YES ry yhdessä YES-verkoston kanssa. YES Agentti -tunnustuksen voi saada henkilö, tiimi tai organisaatio, joka on edistänyt yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria.
Vuoden 2020 YES Agentti Varsinais-Suomessa on Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä.

– Olemme erittäin iloisia tästä palkinnosta. Meillä Rasekossa on yrittäjähenkisyys arvona ja henkilöstö laajasti sitoutunut yrittäjähenkiseen toimintatapaan, toteaa johtava rehtori Maria Taipale.

Rasekossa toimii yrittäjyystiimi, joka kehittää toimintaa aktiivisesti kehittämispäällikkö Ari Tornbergin johdolla. – On tärkeää, että opettajat näkevät yrittäjyyden hyvänä vaihtoehtona ja opiskelijat voivat valita yrittäjyyspolun, kun kipinä yrittäjyyteen on syttynyt, Taipale jatkaa.

YES Agentti -tunnustusta Rasekolle esitti K-Rauta Kuninkojan kauppias-yrittäjä Sami Aalto, joka on tehnyt pitkään yhteistyötä Rasekon kanssa.

– Suomi tarvitsee uusia yrittäjiä ja yrittäjyyskasvatus alkaa nuorista. Ammatillinen koulutus valmistaa nuoria työelämään ja yrittäjyys on hyvä vaihtoehto työllistää itsensä. Kynnystä ruveta yrittäjäksi voimme madaltaa koulutuksen järjestäjien ja yrittäjien yhteisellä yrittäjyyskasvatustyöllä jo opiskeluiden aikana, Aalto toteaa. Raseko, Raision lukio ja Raision Yrittäjät käynnistivät Sami Aallon puheenjohtajakaudella mm. yhteistyön Raisio Business Race -tapahtuman järjestämisessä.

YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustukset myönnetään vuosittain. Muut tämän vuoden YES Agentit ovat:
• Etelä-Savo: Etelä-Savon Yrittäjät
• Kanta-Häme: Hämeenlinnan lyseon lukio
• Keski-Uusimaa: Hius- ja kauneusalan tiimi, Keuda
• Kokkola: opettaja Anneli Kauppi, Kokkolan suomalainen lukio
• Lappi: Yliopistonlehtori, dosentti Lenita Hietanen, Lapin yliopisto
• Päijät-Häme: opettaja Elina Hölttä, Lahden lyseo
• Pääkaupunkiseutu: Päivi Ojala, Suomen Yrittäjät
• Pohjois-Pohjanmaa: Reisjärven kunta sekä Hanna-Mari Kursula ja Kristiina Takala, Kempeleen Kirkonkylän koulun yrittäjyysluokka
• Satakunta: Jaana Lepistö, Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitos

Yes-verkoston uutinen: Suomen parhaat yrittäjyyskasvatuksen kehittäjät palkittiin

Vuoden YES Agentit 2020 koristeellinen kuvitus.