Siirry sisältöön
27.7.2021 Uutiset ja tiedotteet

Rasekossa opinnot käyntiin lähiopetuksessa

Rasekossa koulu alkaa ensi ja seuraavalla viikolla suunnitelmien mukaan normaalisti lähiopetuksessa. Aloittavat ryhmät saapuvat kampukselle 5.8.2021 ja jatkavat ryhmät oman aikataulunsa mukaan pääosin 10.8.2021 viikolla 32. Etäopetusta voi olla aika ajoin aikuisryhmillä.

Varsinais-Suomi jatkaa koronan kiihtymisvaiheessa. Maakunnan koordinaatioryhmä suosittelee koko alueelle tiukkaa maskisuositusta. Ryhmä näkee, että rokotuskattavuuden nousu on tällä hetkellä tehokkain tapa hillitä taudin leviämistä. Ryhmä puoltaa rokotusvälin lyhentämistä kahdeksaan viikkoon. Peruskoulut, ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja korkeakoulut voidaan aloittaa lähiopetuksessa.

– Kiinteistöjen välistä liikkumista rajoitetaan Rasekossa ja porrastuksia jatketaan aikaisempaan tapaan ruokailussa ja opetuksen suunnittelussa. Vastuuopettajat ja Rasekon henkilöstö ohjaavat omia opiskelijaryhmiään kampuksella, kertoo johtava rehtori Maria Taipale.
– Pidämme huolta opiskelijoistamme ja henkilöstö osaa toimia kaikissa tilanteissa. Rasekossa maskeja käytetään kaikkialla koko ajan toistaiseksi ja opiskelija saa kaikki tarvitsemansa maskit koululta, hän jatkaa.

Opettajat muistuttavat opiskelijoita käsihygieniasta, turvaväleistä ja jäljitysketjujen mielessä pitämisestä. Mikäli joku altistuu, on tärkeää heti jäädä omaehtoisesti etäopiskeluun ja olla yhteydessä omaan opettajaan.

– Opiskelijat ovat tervetulleita opiskelemaan kesän jälkeen. Jatkamme tilanteen seurantaa tiiviisti ja Rasekossa tiedotamme ajankohtaisen tilanteen kotisivuilla, sosiaalisessa mediassa ja Wilmassa, Taipale toteaa.

Lisätietoja:
johtava rehtori Maria Taipale, maria.taipale@raseko.fi, puh. 044 705 7601