Siirry sisältöön

Rasekossa juhlittiin valmistuneita joulutunnelmissa

Kuvassa olkipukki, jonka takana henkilö laulaa.

Viime viikolla Rasekossa oli juhlahumua, kun syksyn aikana ammattiin valmistuneiden kunniaksi järjestettiin jouluiset valmistujaisjuhlat. Tilaisuuden käynnisti Liina & Tigo duon musisointi, jonka jälkeen aloituspuheenvuoroon pääsi rehtori Reijo Rantanen. Juhlapuheen piti Lions Club Raisio Martinus klubin sihteeri Olli Välimäki. Todistusten jaon ja kukituksen yhteydessä lähihoitajat lausuivat lupauksen SuPer-opo Kati Vienosen johdolla.

Valmistuneiden joukossa oli niin perustutkinnon kuin ammatti- ja erikoisammattitutkinnon suorittaneita. Tuoreet lähihoitajat Maria Aaltonen ja Tuija Vihermäki opiskelivat tutkintonsa aikuisiällä. Vihermäen mukaan aikuisena opiskelu oli erilaista kuin nuorena. – Motivaatio opiskeluun oli suuri, sillä ala kiinnosti erittäin paljon. Siksi opiskelusta pääsi tietyllä tavalla nauttimaan enemmän, hän kertoi. – Opiskelusta on saanut paljon irti nyt aikuisiällä, Aaltonen komppaa. Lasten- ja nuorten osaamisalaa opiskelleet naiset ovat jo siirtyneet työelämään päiväkoteihin.

Opiskelumotivaatio oli korkealla myös Veera Kujalalla, joka valmistui dieettikokiksi erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnosta. Opettaja Tuija Tähden mukaan Kujala oli todella innostunut koulutuksesta ja halusi aloittaa opinnot ennen kuin koko ryhmäkään oli vielä koossa. Opettaja kehui häntä ammattitaitoiseksi, säntilliseksi ja aikaansaavaksi. Kujala opiskeli tutkinnon töiden ohessa reilussa vuodessa ja opinnoista hyötyivät myös työkaverit, jotka pääsivät oppimaan uusia asioita itsekin.

Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkintoon valmistunut Petri Turunen on tuttu näky Rasekon käytävillä, sillä hän suoritti opintonsa oppisopimuksella meidän omassa tietotekniikkatuessamme. Koronakeväänä opintonsa aloittanut Turunen opiskeli aluksi etänä ja siirtyi syksyllä 2021 Rasekon tietohallintopalveluihin ATK-tukihenkilöksi. Turusen voi tavata jatkossakin Rasekon käytävillä, sillä oppisopimus vaihtui työsopimukseksi.