Siirry sisältöön

Rasekon opiskelijat valmistavat messueväitä Naantaliin

Rasekon ravintola- ja cateringala on tänä kesänä mukana Naantalissa järjestettävillä asuntomessuilla Raisiosta käsin. Alan opiskelijat valmistavat nimittäin herkullisia tuotteita Jokisen eväät -kahviloihin. Kalatuotteisiin erikoistuneita kahviloita löytyy messualueelta yhteensä kolme, yksi pienempi heti sisäänkäynnin luota ja kaksi suurempaa talokohteiden lähettyviltä.

Tuotteiden valmistus on käynnissä joka päivä heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin aina niin kauan kuin messut kestävät. Rasekon keittiössä työskentelee opintojensa eri vaiheissa olevia opiskelijoita. He valmistavat savulohisalaattia, broilerisalaattia, katkarapuleipiä, graavilohileipiä ja broilerikolmioleipiä.

Rasekon ruokapalvelupäällikkö Kari Jaakkola arvioi, että sarjatyönä valmistuvia tuotteita menee vilkkaampina päivinä noin 500 tai jopa enemmänkin. Hiljaisempina aikoina valmistusmäärä on noin 300–350 kappaleessa. Tuotteiden valmistuksessa otetaan huomioon erittäin korkea hygienian taso.

Ravintola- ja catering-alan opiskelija Mari Suomi on osallistunut tuotteiden valmistukseen heinäkuun puolesta välistä asti. Toisen opiskeluvuotensa aloittava Suomi kertoo oppineensa kesän aikana sarjatyöntekoa. Hän on muiden opiskelijoiden tavoin saanut tehdä monipuolisesti kaikkia sarjantyön vaiheita, leivistä salaatteihin.

Tull kaffel -kyltti johdattaa messuvierailijat kahvin lisäksi sekä suolaisille että makeille herkuille. Kahvilatyöntekijöiden mukaan asiakkaita on riittänyt ensimmäisillä kahdella viikolla runsaasti ja opiskelijoiden valmistamat messueväät ovat menneet hyvin kaupaksi. Kannattaa tulla maistamaan, mikäli vierailet vielä elokuun aikana asuntomessuilla!