Siirry sisältöön
16.3.2023 Uutiset ja tiedotteet

Rasekon kampukselle lisää tiloja

Rasekon kampus Raisiossa saa lisätiloja. Eeronkuja 4:n toisessa vaiheessa rakennetaan kolmikerroksinen uudisrakennus, johon tulevat sijoittumaan tieto- ja viestintätekniikan opetus, opintopalvelut, opiskeluhuollon toimintoja sekä kuntayhtymän hallinto.

Rasekon ammattiopistossa annetaan tällä hetkellä koulutusta yli 40 eri tutkintoon ja vuosittainen opiskelijavirtaama on yli 4000. Tarvetta lisätilalle on kaikissa kampuksen rakennuksissa. Uudisrakennuksen myötä saadaan paitsi lisätilaa, päästään myös järjestelemään tiloja uudelleen.

Uudisrakennus tulee sijaitsemaan keskellä kampusaluetta. Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen keskitetään infopiste, opintopalvelut, opiskelijaterveydenhuolto ja osa sähköosaston opetuksesta. Toiseen kerrokseen sijoitetaan tieto- ja viestintätekniikan koulutusala. Kolmanteen kerrokseen sijoittuu Rasekon hallinto. – Kaikille koulutusaloille tärkeitä toimintoja saadaan näin kampuksen ytimeen. Tontille aiemmin ykkösvaiheessa rakennetussa kiinteistössä sijaitsee jo mm. digitaalisen valmistuksen innovaatiotila Fab Lab Raseko, kertoo johtava rehtori Maria Taipale.

Projekti käynnistyi vuoden 2021 lopulla hankesuunnittelulla. Kevään 2022 aikana tehtiin vaihtoehtoisia suunnitelmia ja laskettiin kustannusarviota tilanteessa, joka oli maailmantaloudellinen tilanne huomioon ottaen haastava. Uudisrakennus tulee olemaan valmis toukokuussa 2024. Tilat kalustetaan kesällä ja toimijat pääsevät aloittamaan uusissa tiloissa elokuussa 2024. 

Varsinainen rakennustyö päästään aloittamaan maalis-huhtikuun aikana. Sitä ennen tontilta puretaan vanha sähköalan opetusrakennus, joka on aikoinaan toiminut myös palolaitoksen kalustohallina.

– Pidämme tärkeänä, että meillä on ajanmukaiset ja turvalliset, hyvät oppimisympäristöt. Uudisrakennuksen valmistuttua kampus on valmis, Taipale kertoo.

Hankkeen kokonaisbudjetti on viisi miljoonaa euroa. Hanke kilpailutettiin vuoden 2022 lopulla ja pääurakoitsijaksi valittiin Rakennusliike Kemppe Oy. LVI-urakoinnista vastaa Vesi-Lammela Oy, sähköurakoinnista Raision Sähkö-INSTO Oy ja maalämpöurakoinnin tekee Loimaan HT-asennus Oy. Vanhan hallirakennuksen purkutyön suoritti Totaalipurku Oy.

Lisätietoja hankkeesta antaa

Johtava rehtori, kuntayhtymän johtaja Maria Taipale, puh. 044 705 7601, maria.taipale@raseko.fi