Siirry sisältöön
10.11.2022 Uutiset ja tiedotteet

Raseko osallistuu Taisto-harjoitukseen

Taisto-harjoituksen tiedote: Olemme mukana Suomen suurimmassa digiturvaharjoituksessa Taistossa!

Suomen suurin digiturvaharjoitus auttaa kehittämään toimintaa

Raseko osallistuu Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon torstaina 10.11.2022. Taisto on tietosuoja- ja tietoturvaloukkauksia simuloiva valtakunnallinen harjoitus, jossa laitetaan organisaatioiden omat toimintamallit ja -prosessit käytännön testiin kuvitteellisten harjoitustilanteiden avulla. Harjoitus auttaa kehittämään digitaalisen turvallisuuden johtamista, hallintaa ja viestintää.

Tänä syksynä viidettä kertaa järjestettävään harjoitukseen on ilmoittautunut mukaan yli 300 tiimiä yhteiskunnan eri osa-alueilta. Raseko on mukana kolmatta kertaa.

Taistossa testataan ja kehitetään häiriötilanteissa toimimista

Taisto tarjoaa mahdollisuuden testata digitaaliseen turvallisuuteen liittyviä toimintamalleja, tunnistaa kehityskohteita sekä harjoitella häiriötilanteissa toimimista turvallisesti harjoitusympäristössä. Harjoitukseen osallistumalla varaudutaan ajankohtaisiin digiturvauhkiin ja kehitetään kriisinkestävyyttä sekä johtamis-, yhteistyö- ja viestintävalmiuksia.

– Taisto-harjoitusten avulla on mahdollista testata oman organisaation valmiutta ja toimintamalleja. Esiin nousevat kehittämiskohteet otetaan heti työn alle, lupaa johtava rehtori Maria Taipale. Erityisen iloinen Taipale on siitä sitoutuneisuudesta, mitä Rasekon henkilöstö on jo vuosia osoittanut varautumisessa ja ennakoinnissa.

Taisto on kaikille avoin ja maksuton harjoitus, jonka toteuttamisesta vastaa Digi- ja väestötietovirasto. Harjoituksen sisältö on suunniteltu yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Kyberturvallisuuskeskuksen ja tietosuojavaltuutetun toimiston kanssa. Lisätietoja: dvv.fi/taisto.

Lisätietoa Rasekon osallistumisesta harjoitukseen antaa

johtava rehtori Maria taipale, maria.taipale@raseko.fi,  puh . 044 705 7601