Siirry sisältöön

Raseko mukana Yksinyrittäjäakatemian toiminnassa

Yksinyrittäjäakatemia on yksinyrittäjille suunnattu koulutuskonsepti, jonka myötä yrittäjät saavat uusia kontakteja verkostoonsa, vahvistavat liiketoimintaosaamistaan ja sitä kautta saavat vakautta ja kasvua yritykselleen. Samalla yrittäjät voivat kehittää omaa tuote- ja palvelutarjontaansa asiakaslähtöisesti. Yksinyrittäjäakatemiaa toteutetaan eri puolilla maata yhteistyössä alueellisten yrittäjäjärjestöjen ja alueen ammatillisen koulutuksen järjestäjän kanssa.

Viime viikolla pidettiin starttipalaveri Yksinyrittäjäakatemian laajentumisesta Varsinais-Suomeen. Mukana Rasekon edustajien lisäksi oli Varsinais-Suomen Yrittäjät sekä Yksinyrittäjäakatemian konseptin ideoinut yrittäjä Petra Pulkkinen.

”Kysyntää Yrittäjäakatemian koulutuksille on, sillä suomalaisista yrityksistä 68 % on yksinyrityksiä. Suomi on pienten yritysten maa ja yksinyrittäjyys on koko ajan kasvussa. Erityisesti akateeminen ja asiantuntijayrittäjyys nostavat vahvasti päätään”, Varsinais-Suomen Yrittäjien koulutus- ja osaamisasioiden päällikkö Johanna Vainio kertoi.

Opineo-yritystä luotsaava Petra Pulkkinen korosti osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen tuomia etuja, joiden myötä yrittäjät alkavat työllistää myös muita: ”Moni yksinyrittäjä toimii verkostomaisesti tiimien kanssa ostamalla toisilta yrittäjiltä palveluita. Sillä on iso merkitys alueelliselle elinvoimalle. Tämä on elinvoimatyötä parhaimmillaan!”

Yksinyrittäjäakatemian tavoitteena on tarjota yrittäjille mahdollisimman hyvät kehittämisedellytykset. Opiskelu tapahtuu yrittäjän oppisopimuksella ja sen aikana suoritetaan tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto Rasekossa. Opintojen sisällöissä keskitytään oman yritystoiminnan, tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen.

”Rasekon tahtotila on olla jatkuvasti oppiva ja uudistuva. Uskomme, että Yksinyrittäjäakatemian avulla kehitymme myös itse tekemisessä. Haluamme yhteistyössä tässä tiimissä akatemian perustajan Opineon ja Varsinais-Suomen Yrittäjien kanssa tarjota yksinyrittäjille mahdollisimman vahvan valmennuskokonaisuuden”, Rasekon johtava rehtori Maria Taipale kertoi.

Kiinnostuitko Yksinyrittäjäakatemian toiminnasta? Haluaisitko mukaan?

Lisätiedot:

Tommi Ranta, puh. 044 705 7684, tommi.ranta@raseko.fi
Minna Vainio, puh. 040 702 5048, minna.vainio@raseko.fi