Raseko FoodLaboratory

 

Raseko FoodLaboratory -logo.

Raseko FoodLaboratory on Rasekon kehittämisyksikkö, joka tarjoaa ohjausta, seminaareja, opintoretkiä, tuotekehityskoeajoja ja tutkintokoulutusta (esimerkiksi elintarvikejalostuksen ammattitutkinto) sekä tukee ja inspiroi artesaani- ja lähiruuan tuottajia ja uusia tulevia toimijoita. Lisäksi yritykset voivat tulla FoodLaboratoryyn vaikka koko henkilöstön voimin kehittämään omia tuotteitaan vielä paremmiksi yhdessä.

FoodLaboratoryn tavoitteena on:

– Verkostoitua alan toimijoiden kanssa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti ja auttaa heitä verkostoitumaan keskenään.

– Jakaa tietoa sekä koulutusta artesaani- ja lähiruuan valmistuksesta ja kehittämisestä sekä tukea Rasekoa tutkintotavoitteisessa koulutuksessa (elintarvikejalostuksen at).

– Auttaa PK-yrityksiä uusien ideoiden tuotekehityksessä, tuotteistamisessa, brändäyksessä ja yrittäjyydessä.

– Jakaa artesaani- ja lähiruuan alalta tehtyä tieteellistä tutkimustietoa yhteistyössä Turun yliopiston kanssa.

– Edistää kestävän kehityksen periaatteita ruokatuotannossa.

Raseko FoodLaboratoryn opetus- ja ohjauspalvelut kattavat kaikki artesaani- ja lähiruuan keskeiset näkökohdat ammattitaidon kehittämisestä yrittäjyyteen. FoodLaboratoryllä on selkeä tavoite tukea ruokamatkailun kehittämistä ja alueen pk-yritysten mahdollisuuksia kehittää omia tuotteita ja nostaa näin laatua ja/tai tuotteiden jalostusastetta. FoodLaboratoryn kantava periaate on kestävän kehityksen edistäminen: haluamme auttaa luomaan innovatiivisia, kestävän kehityksen periaatteilla tuotettuja tuotteita.


Hae mukaan koko tutkintoa suorittamaan:

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, hakulinkki (avautuu toisessa välilehdessä Rasekon Wilma-järjestelmän koulutushakuun).

Jos haet opiskelemaan vain tiettyä tutkinnon osan osaa (kts. aikataulu alempana), käytä sen yhteydessä olevaa linkkiä (linkit ja tiedot päivitetään kunkin kurssiajan lähestyessä).


Lue lisää FoodLaboratorysta Turun Sanomien jutusta.

Lue lisää yritysyhteistyömahdollisuuksista Ylen artikkelista.


Lue lisää blogeista:

Lisää osaamista Rasekon FoodLaboratorysta

Rasekon FoodLaboratory mukana bioruoka-aineiden levittämisessä


 

Aikataulu vuoden 2021 syksylle:

Syksyn kurssipäiviä päivitetään myöhemmin lisää. Jos kurssin ilmoittautuminen on auki, teksti näkyy linkkinä. Huom! Löydät näiden kurssien ilmoittautumislomakkeen linkkisivun alareunasta kohdasta “Testitilaisuudet ja lyhytkestoiset koulutukset”.

Elokuu 2021 Syyskuu 2021
ti 24.8. klo 14.00 – 19.00 Hillot ja hyytelöt ke 1.9. klo 14.00 – 19.00 Fermentointi jatkuu
ke 25.8. klo 14.00 – 19.00 Hillot ja hyytelöt jatkuu ke 8.9. Tuotevalokuvaus myynnin ja markkinoinnin välineenä
to 26.8. Tuotekehitystyön koeajo to 9.9. klo 14.00 – 19.00 Kalan kehityspaja
ti 31.8. klo 14.00 – 19.00 Fermentointi pe 10.9. klo 14.00 – 19.00 Kalan kehityspaja
to 16.9. klo 14.00 – 19.00 Tislaaminen
pe 17.9. klo 14.00 – 19.00 Tislaaminen jatkuu
ti 21.9. klo 14.00 – 19.00 Tuorepuristettujen mehujen valmistus
ke 22.9. klo 14.00 – 19.00 Siiderin valmistaminen tuoreista raaka-aineista
ti 28.9. klo 14.00 – 19.00 Oluen valmistaminen
ke 29.9. klo 14.00 – 19.00 Oluen valmistaminen jatkuu
Lokakuu 2021 Marraskuu 2021
ke 20.10. Juuston valmistus klo 14-19. PERUTTU, uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin! ti 2.11. Riistalihan leikkaaminen ja jatkojalostaminen klo 14-19
to 21.10. Juuston valmistus jatkuu klo 14-19. PERUTTU, uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin! ke 3.11.Riistalihan leikkaaminen ja jatkojalostaminen jatkuu klo 14-19
Joulukuu 2021

Muita kursseja mm.

Säilöntämenetelmät, hillot, hyytelöt ja marmeladit
Kalatuotteiden kehitystyöpaja
Maustaminen
Tuorepuristettujen mehujen valmistaminen tuoreista raaka-aineista ja pakastemarjoista
Jauhojen valmistus
Oluen valmistus
Siiderin valmistus
Erityisruokavalioiden valmistus
Hapanmaitotuotteiden sekä juustojen valmistus

Seuraa sivuja, sisällöt, aikataulut ja hakulinkit julkaistaan täällä!


Tutkinnon osan osat, joihin voit ilmoittautua erikseen:


Hapanmaitotuotteiden sekä juustojen valmistuskurssi. Harjoitatko pienimuotoista maidonjalostusta tai suunnitteletko sellaisen aloittamista? Tule mukaan juustomestari Janne Tolvin oppiin. Palkitun Kolatun juustolan omistaja kertoo parhaat vinkkinsä juustojen valmistukseen. Kurssilla käymme läpi maidon esikäsittelyn, lisäykset, maidon saostuksen, saostuksen paloittelun, heran erottamisen, muotituksen, puristuksen, suolauksen ja kypsytyksen. Edellisellä kerralla kurssilla valmistettiin jogurttia, piimää, brietä, fetaa ja tuorejuustoa!

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden päivän kurssin hinta on 40 €. Ota pikaisesti yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi kurssille! Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Siiderin valmistaminen tuoreista raaka-aineista. Valmistamme mehua omenoista, käyden koko prosessin hedelmien murskaamisesta juoman hiilihapottamiseen. Nude-siideriin ei lisätä arominvahventeita eikä vettä tai sokeria. Kouluttajana toimii Jani Jokinen 3Spirit Oy:stä ja siideri valmistetaan Tammiluodon Viinitilalla (os. Tammiluoto 255, Parainen).

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Koulutus sopii mm. elintarvikealan pienyrittäjäksi aikovalle tai pienissä yrityksissä työskenteleville henkilöille, joilla on alan työkokemusta tai erityistä kiinnostusta siiderin valmistukseen. Yhden päivän kurssin hinta on 20 €. Ota yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti!  Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Kylmäpuristetun omena- ja marjamehun valmistaminen tuoreista raaka-aineista ja pakastemarjoista. Valmistamme mehua omenoista ja marjoista käyden koko prosessin murskaamisesta hiilihapottamiseen. Voit ottaa omat omenat ja pullot mukaan kurssille. Kurssin vetäjinä Tomi Aho Rasekosta ja Nicola Cafaro Drink Consult Finland Oy:sta.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Koulutus sopii mm. elintarvikealan pienyrittäjäksi aikovalle tai pienissä yrityksissä työskenteleville henkilöille, joilla on alan työkokemusta tai erityistä kiinnostusta mehujen valmistukseen. Yhden päivän kurssin hinta on 20 €. Ota yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti!  Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Tislaaminen. Kurssin aikana perehdytään mm. tislauksen ja ginin valmistuksen perusteisiin, historiaan, reseptiikkaan ja tyylilajeihin. Kouluttajana toimii tislaajamestari Asko Ryynänen. Kurssi järjestetään Rasekon FoodLaboratoryn (os. Juhaninkuja 1, Raisio) ja Nagu Distilleryn (os. Vikomintie 130, Parainen) tiloissa.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden päivän kurssin hinta on 40 €. Ota pikaisesti yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi kurssille! Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Riistalihan leikkaaminen ja jatkojalostaminenTunnistatko paistit ja hallitset veitsen käsittelyn? Haluaisitko oppia paloittelemaan lihan oikeaoppisesti ja valmistamaan siitä makkaroita ja nakkeja? Tule mukaan keittiömestari ja Riistamies Tuomas Hyrskyn oppiin kahden päivän lihanjalostuskoulutukseen, jonka järjestämme osana elintarvikejalostuksen ammattitutkintoa. Ensimmäisenä päivänä pilkomme ja paloittelemme kokonaisen peuran ja toisena päivänä valmistamme lihasta riistamakkaroita ja nakkeja. Koulutus sopii kaikille, joita riistanvalmistus kiinnostaa.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Koulutus sopii mm. elintarvikealan pienyrittäjäksi aikovalle sekä kenelle tahansa ko aihepiiristä kiinnostuneelle. Kahden kurssipäivän hinta on yhteensä 40 €. Ota yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti! Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


 

Kalan kehityspaja. Kalaa uudella tavalla. Uusien kalatuotteiden kehitystyöpaja pienille toimijoille, esimerkiksi elintarvikkeiden valmistajille, ravintoloille, catering-yrityksille ja saariston kalastajille.

Asiakkaat haluavat tänä päivänä yhä enemmän kalaa, erityisesti villikalaa lautasilleen. Anu Hopia, Turun Yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusprofessori, inspiroi meidät kurssin teoriaosuuteen ja kuluttajalähtöiseen tuotekehitykseen runsain esimerkein. Työpajassa valmistamme meri- ja järvikalasta uudenlaisia myytäviä tuotteita. Kalapajan toimeksiantajana ovat Johan Hellsten (Herkkunuotta) ja Pyhäjärvi-instituutti sekä Rohkeasti makua – Kuusamon Kala. Isäntänä toimii Tomi Aho Rasekon FoodLaboratorysta. Maistelemme ja arvioimme lopputuotokset.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävässä tuotekehityspajassa on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden päivän kurssi on maksuton.

Kysy lisää: opettaja Tomi Aho, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi. Tilaisuuden järjestää Raseko FoodLaboratory. Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Tuotevalokuvaus myynnin ja markkinoinnin välineenä. Tuotevalokuvausta pidetään yhtenä hankalimmista valokuvauksen muodoista. Miten saat tuotteen näyttämään hyvältä valokuvassa? Mitä tulisi korostaa tai muokata? Miten kontrolloin heijastuksia? Jokainen kohde käyttäytyy valossa eri tavalla ja on kuvaajan tehtävä tuoda esiin se mikä katsotaan oleelliseksi.

Tällä lyhyellä kurssilla pyrimme ajan puitteissa vastaamaan mahdollisimman moniin kysymyksiin jotka liittyvät valokuvauksen yleisiin sääntöihin ja toimintaperiaatteisiin sekä kameran toimintaan, lähtökohtana niiden soveltaminen tuotevalokuvauksessa. Kun sisäistää mitkä peruselementit muokkaavat valokuvaa, voi helpommin lähteä valjastamaan kuvan tarkoitukseen sopivaksi. Käymme lävitse myös puhelimen kameralla kuvaamista, koska se on tällä hetkellä nopein, yleisin ja huokein tapa ottaa promo/mainos- kuvia.

Jokaisella oppilaalla tulee olla mukana tuote jonka haluaa kuvata. Mukaan voi ottaa omia kameroita, taustan (kangasta tms.) tai muuta rekvisiittaa. Katsokaa ennen kurssia erilaisia tuotekuvia ja pohtikaa miten ne on otettu. Kiinnittäkää huomiota valon suuntaan, kuvausnopeuteen, tarkkuuteen, kameran asentoon. Miettikää sitten mitä elementtejä haluaisitte omiin kuviinne? Millaisen kuvan haluaisitte ottaa?

Tavoitteena on sisäistää valokuvauksen perusteet, sekä tuotevalokuvauksen perusasiat ja osata soveltaa oppimaansa omien töiden kuvauksessa. Kurssin sisältö: valokuvauksen perusasiat, studion rakenne, valaisu, kuvan sommittelu, oman tuotteen kuvaus, harjoitustehtäviä.

Kurssin pituus: 6h opetusta + itsenäistä työskentelyä. Kurssille otetaan enintään 10 opiskelijaa. Opettajana toimii Toni Vuori, tonivuori@gmail.com, puh. 041 506 3492.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kurssipäivän hinta on yhteensä 20 €. Ota yhteyttä kouluttaja Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti! Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Fermentointi. Kasviksia, kombuchaa & kefiirin valmistus.
Hei sinä elintarvikealan yrittäjä, pientuottaja tai tuotekehityksestä vastaava! Oletko kiinnostunut hapattamisen saloista? Kurssin kouluttajana toimii Maija Pääkkönen, bageri Å:n yrittäjä ja intohimoinen fermentoija sekä leipurimestari.

Elintarvikejalostajan ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kahden päivän fermentointikurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville.  Kahden kurssipäivän hinta on yhteensä 40 €. Ota yhteyttä kouluttaja Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti! Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Hillot ja hyytelöt. Hillojen ja hyytelöiden säilöntämenetelmät. Kun säilöt itse, tiedät varmasti, mitä säilykkeesi sisältävät ja asiakkaasi saavat turvallisen ja terveellisen artesaanituotteen. Onnistuneen lopputuloksen saamiseksi on hyvä tuntea eri menetelmät ja mitä esivalmisteluja, työvälineitä ja säilytystiloja ne vaativat.

Käydään läpi hillon, marmeladin ja hyytelön keittäminen teoriassa ja käytännössä sekä säilyvyyteen liittyvät asiat. Teemme itse pektiiniä ja opimme käyttämään erilaisia mittareita valmistuksessa. Luennoitsijana toimii Margot Wikström.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden kurssipäivän hinta on yhteensä 40 €. Ota yhteyttä kouluttaja Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti! Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Villiyrtit. Kevään edistymisen myötä luonto herää jälleen uuteen kasvuun. Kasvun mukana meille avautuu jälleen luonnon oma ruoka-aitta erilaisine luonnonantimineen. Koivut alkavat tuottaa mahlaa ja luonnossa nousevat erilaiset villiyrtit siirrettäviksi myös keittiöidemme ruuanvalmistuksen tueksi. Nokkosia, horsmanversoja, koivunlehtiversoja ja korvasieniä esimerkkinä mainitaksemme. Tule mukaan !!! Villiyrttiosiossa opettelemme rennosti jutustellen muutamia yrttejä kerrallaan. Käymme ensin yleisesti läpi teoriassa keruukäytäntöä, käsittelyä sekä jokamiehenoikeuksia. Tämän jälkeen lähdemme maastoon, missä tutustumme yrttien kasvupaikkaan, tunnistamiseen, näköislajeihin, käyttömahdollisuuksiin ja yrtin mahdollisiin terveysvaikutuksiin sekä kulinaariseen käyttöön. Toisena päivänä valmistamme herkkuja laavulla yrteistä ja käymme läpi miten yrteistä saa parhaiten makuja ruokaan pikkelit, hyytelöt, hillot, karkit, siirapit). Opettajana biologi ja keittiömestari Päivi Lehtonen ja Lehtori Tomi Aho.

Elintarvikejalostajan ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kurssin hinta on 40 €. Ota yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi kurssille! Ilmoittaudu: https://wilma.raseko.fi/browsecourses. Kurssit pidetään Herrankukkarossa (linkki aukeaa Herrankukkaron sivustolle toisessa välilehdessä).


Työpaja: Onnistu marja- ja hedelmätuotteiden maustamisessa.

Kiinnostaako maustettujen marja- tai hedelmätuotteiden valmistus? Siinä tapauksessa tämä inspiraatiopäivä on juuri sinulle! Glögin ja juomien sensoriikan asiantuntijan, sommelieeri Leena Janssonin jakamilla konkreettisilla neuvoilla onnistut nostamaan tuotteesi uusiin ulottuvuuksiin.

Työpajan aikana saamme tietää, miten eri maut vaikuttavat toisiinsa ja mitä tapahtuu perusmauille erilaisissa yhdistelmissä. Opimme ymmärtämään miten korostaa tai vaimentaa makua käyttötarkoitusta silmälläpitäen sekä luomaan makujen harmoniaa. Käymme läpi glögipohjia, mausteita ja maustamista yleensä, makuyhdistelmiä sekä mausteiden/yrttien säilytystä.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Päivän kurssin hinta on 20 €.
Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta: Ilmoittautumislinkki Maustettujen marjatuotteiden valmistuskurssille. Kysy lisää: tomi.aho@raseko.fi / puh. 044 705 7461.

Tilaisuuden järjestää Raseko FoodLaboratory yhteistyössä KulTa-hanke ja Suomen Artesaaniruoka Ry:n kanssa. Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Olutkurssi. Oletko kiinnostunut oluen tekemisestä ja kenties jo sitä uutteesta tehnytkin? Kurssi sopii myös sinulle, joka olet jo rouhinut maltaat ja kokeillut mäskäystä, mutta haluat varmuutta tekemiseen, tarkempaa tietoa eri työvaiheista ja kokemuksia hyväksi havaituista käytänteistä. Oluen valmistuskurssi on tarkoitettu laadukkaiden kotiolueiden tekijöille sekä alalle aikoville yrittäjille. Kurssilla käydään läpi kotioluen ja ammattikäytön teon vaiheet täysmäskäyksellä sekä reseptinvalinnan ja -suunnittelun perusteet, perehdytään oluen valmistusprosessiin ja tutustutaan keskeisiin tarvikkeisiin käytännönläheisesti.

Kurssin vetäjänä toimivat panimomestari Patrik Niskanen ja Jaakko Hartemaa (Mallassepät).

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden päivän kurssin hinta on 40 €. Ota yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi kurssille! Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Jäätelökurssi. Tuore käsityönä tehty jäätelö täyttää tötteröt, pieni jäätelötehdas on nyt IN. Puuttuuko sinulta alan koulutus? Tule täydentämään osaamistasi. Kurssi sopii elintarvikealan pienyrittäjäksi aikovalle tai pienessä yrityksessä työskentelevälle henkilölle, jolla on alan työkokemusta ja osaamista. Käymme läpi jäätelön valmistuksen aina alkutuotteesta pakkaamiseen. Rasva, sokerit, emulgointi, värit ja aromit sekä aistinvarainen arvio ja maku. Kouluttajana Jymy-jäätelöitä valmistavan Suomisen Maidon Olli Suominen.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden päivän kurssin hinta on 40 €. Ota yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi kurssille! Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Pakkaustoiminnot-kurssi. Hei elintarvikealan yrittäjä tai tuotekehityksessä ja pientuotannossa työskentelevä! Tunnetko pakkausmateriaalit ja elintarvikelainsäädännön asettamat vaatimukset pakkausmerkinnöille? Entä osaatko suunnitella huomiota herättävän ja myyntiä tukevan pakkauksen?  Tule saamaan tietoa ja uusia ideoita elintarvikealan pakkaustoimintoja käsittelevään koulutukseemme! Kouluttajana toimivat brändäykseen ja pakkausmuotoiluun erikoistunut medianomi ja designkonsultti Riikka Salokannel sekä lehtori Tomi Aho.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden päivän kurssin hinta on 40 €. Ota pikaisesti yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi kurssille! Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Siiderin valmistaminen tuoreista raaka-aineista.Valmistamme mehua omenoista, käyden koko prosessin hedelmien murskaamisesta juoman hiilihapottamiseen. Nude siideriin ei lisätä arominvahventeita eikä vettä tai sokeria. Kouluttajana Jani Jokinen 3Spirit Oy:stä.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Koulutus sopii mm. elintarvikealan pienyrittäjäksi aikovalle tai pienissä yrityksissä työskenteleville henkilöille, joilla on alan työkokemusta tai erityistä kiinnostusta siiderin valmistukseen. Kurssin hinta on 40 €. Ota yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti! Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Kylmäpuristetun omena- ja marjamehun valmistaminen tuoreista raaka-aineista ja pakastemarjoista. Valmistamme mehua omenoista ja marjoista käyden koko prosessin murskaamisesta hiilihapottamiseen. Voit ottaa omat omenat ja pullot mukaan kurssille. (Laitamme myös etikat valmistumaan.) Kurssin vetäjinä Tomi Aho ja Nicola Cafaro (Drink Consult Finland Oy).

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Koulutus sopii mm. elintarvikealan pienyrittäjäksi aikovalle tai pienissä yrityksissä työskenteleville henkilöille, joilla on alan työkokemusta tai erityistä kiinnostusta mehujen valmistukseen. Kahden päivän kurssin hinta on 40 €. Ota yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti! Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Säilöminen on mukavaa ja palkitsevaa. Kun säilöt itse, tiedät varmasti, mitä säilykkeesi sisältävät. Onnistuneen lopputuloksen saamiseksi pitää tuntea eri säilöntämenetelmät ja mitä esivalmisteluja, työvälineitä ja säilytystiloja ne vaativat. Kurssilla käymmme läpi kestovalmisteet, säilykkeet, täyssäilykkeet ja puolisäilykkeet sekä etikka-, sokeri- ja suolasäilönnän. Valmistamme oman pektiinin. Asiantuntijana toimii artesaaniyhdistyksen puheenjohtaja Margot Wikström. Koulutus sopii esimerkiksi elintarvikealan pienyrittäjäksi aikovalle tai pienissä yrityksissä työskenteleville henkilöille, joilla on alan työkokemusta sekä muille, joilla on erityistä kiinnostusta säilöntään.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden päivän kurssin hinta on 40 €. Ota pikaisesti yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi kurssille! Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Villiyrtit.Villiyrttiosiossa opettelemme rennosti jutustellen muutamia yrttejä kerrallaan. Käymme ensin yleisesti läpi teoriassa keruukäytäntöä, käsittelyä sekä jokamiehenoikeuksia. Tämän jälkeen lähdemme maastoon, missä tutustumme yrttien kasvupaikkaan, tunnistamiseen, näköislajeihin, käyttömahdollisuuksiin ja yrtin mahdollisiin terveysvaikutuksiin sekä kulinaariseen käyttöön. Toisena päivänä valmistamme herkkuja yrteistä ja käymme läpi miten yrteistä saa parhaiten makuja ruokaan pikkelit, hyytelöt, hillot, karkit, siirapit). Opettajana biologi ja keittiömestari Päivi Lehtonen ja Lehtori Tomi Aho. Koulutus toteutuu Herrankukkarossa.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden päivän kurssin hinta on 40 €. Ota pikaisesti yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi kurssille! Ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta


Juurileivonnan kurssi. Haluatko oppia valmistamaan luonnon juurella kohotettua leipää? Kurssilla opetetaan ruis- ja vehnäjuuren teko, perehdytään myllytuotteisiin ja jauhoihin sekä valmistetaan oman maun makuiset ruis- ja vehnäleivät. Kouluttajina toimivat leipurimestari Maija Salo ja Rasekon lehtori, kehittämisasiantuntija Tomi Aho.

Kurssi järjestetään elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä ja sillä on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden kurssipäivän hinta on yhteensä 50 €. Ota yhteyttä opettaja  Eira Lipposeen puh. 044 705 7440, eira.lipponen@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti tai ilmoittautuminen Rasekon Wilman kautta