Hillojen ja hyytelöiden säilöntämenetelmät. Kun säilöt itse, tiedät varmasti, mitä säilykkeesi sisältävät ja asiakkaasi saavat turvallisen ja terveellisen artesaanituotteen. Onnistuneen lopputuloksen saamiseksi on hyvä tuntea eri menetelmät ja mitä esivalmisteluja, työvälineitä ja säilytystiloja ne vaativat.

Käydään läpi hillon, marmeladin ja hyytelön keittäminen teoriassa ja käytännössä sekä säilyvyyteen liittyvät asiat. Teemme itse pektiiniä ja opimme käyttämään erilaisia mittareita valmistuksessa. Luennoitsijana toimii Margot Wikström.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden kurssipäivän hinta on yhteensä 40 €. Ota yhteyttä kouluttaja Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti! 

Kasviksia, kombuchaa & kefiirin valmistus.
Hei sinä elintarvikealan yrittäjä, pientuottaja tai tuotekehityksestä vastaava! Oletko kiinnostunut hapattamisen saloista? Kurssin kouluttajana toimii Maija Pääkkönen, bageri Å:n yrittäjä ja intohimoinen fermentoija sekä leipurimestari.

Elintarvikejalostajan ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kahden päivän fermentointikurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville.  Kahden kurssipäivän hinta on yhteensä 40 €. Ota yhteyttä kouluttaja Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti!

Kalaa uudella tavalla. Uusien kalatuotteiden kehitystyöpaja pienille toimijoille, esimerkiksi elintarvikkeiden valmistajille, ravintoloille, catering-yrityksille ja saariston kalastajille.

Asiakkaat haluavat tänä päivänä yhä enemmän kalaa, erityisesti villikalaa lautasilleen. Anu Hopia, Turun Yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusprofessori, inspiroi meidät kurssin teoriaosuuteen ja kuluttajalähtöiseen tuotekehitykseen runsain esimerkein. Työpajassa valmistamme meri- ja järvikalasta uudenlaisia myytäviä tuotteita. Kalapajan toimeksiantajana ovat Johan Hellsten (Herkkunuotta) ja Pyhäjärvi-instituutti sekä Rohkeasti makua – Kuusamon Kala. Isäntänä toimii Tomi Aho Rasekon FoodLaboratorysta. Maistelemme ja arvioimme lopputuotokset.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävässä tuotekehityspajassa on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden päivän kurssi on maksuton.

Kysy lisää: opettaja Tomi Aho, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi. Tilaisuuden järjestää Raseko FoodLaboratory. 

Harjoitatko pienimuotoista maidonjalostusta tai suunnitteletko sellaisen aloittamista? Tule mukaan juustomestari Janne Tolvin oppiin. Palkitun Kolatun juustolan omistaja kertoo parhaat vinkkinsä juustojen valmistukseen. Kurssilla käymme läpi maidon esikäsittelyn, lisäykset, maidon saostuksen, saostuksen paloittelun, heran erottamisen, muotituksen, puristuksen, suolauksen ja kypsytyksen. Edellisellä kerralla kurssilla valmistettiin jogurttia, piimää, brietä, fetaa ja tuorejuustoa!

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden päivän kurssin hinta on 40 €. Ota pikaisesti yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi kurssille! 

Tunnistatko paistit ja hallitset veitsen käsittelyn? Haluaisitko oppia paloittelemaan lihan oikeaoppisesti ja valmistamaan siitä makkaroita ja nakkeja? Tule mukaan keittiömestari ja Riistamies Tuomas Hyrskyn oppiin kahden päivän lihanjalostuskoulutukseen, jonka järjestämme osana elintarvikejalostuksen ammattitutkintoa. Ensimmäisenä päivänä pilkomme ja paloittelemme kokonaisen peuran ja toisena päivänä valmistamme lihasta riistamakkaroita ja nakkeja. Koulutus sopii kaikille, joita riistanvalmistus kiinnostaa.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Koulutus sopii mm. elintarvikealan pienyrittäjäksi aikovalle sekä kenelle tahansa ko. aihepiiristä kiinnostuneelle. Kahden kurssipäivän hinta on yhteensä 40 €. Ota yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti! 

Kurssin aikana perehdytään mm. tislauksen ja ginin valmistuksen perusteisiin, historiaan, reseptiikkaan ja tyylilajeihin. Kouluttajana toimii tislaajamestari Asko Ryynänen. Kurssi järjestetään Rasekon FoodLaboratoryn (os. Juhaninkuja 1, Raisio) ja Nagu Distilleryn (os. Vikomintie 130, Parainen) tiloissa.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden päivän kurssin hinta on 40 €. Ota pikaisesti yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi kurssille! 

Valmistamme mehua omenoista ja marjoista käyden koko prosessin murskaamisesta hiilihapottamiseen. Voit ottaa omat omenat ja pullot mukaan kurssille. Kurssin vetäjinä Tomi Aho Rasekosta ja Nicola Cafaro Drink Consult Finland Oy:sta.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Koulutus sopii mm. elintarvikealan pienyrittäjäksi aikovalle tai pienissä yrityksissä työskenteleville henkilöille, joilla on alan työkokemusta tai erityistä kiinnostusta mehujen valmistukseen. Yhden päivän kurssin hinta on 20 €. Ota yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti!

Valmistamme mehua omenoista, käyden koko prosessin hedelmien murskaamisesta juoman hiilihapottamiseen. Nude-siideriin ei lisätä arominvahventeita eikä vettä tai sokeria. Kouluttajana toimii Jani Jokinen 3Spirit Oy:stä ja siideri valmistetaan Tammiluodon Viinitilalla (os. Tammiluoto 255, Parainen).

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Koulutus sopii mm. elintarvikealan pienyrittäjäksi aikovalle tai pienissä yrityksissä työskenteleville henkilöille, joilla on alan työkokemusta tai erityistä kiinnostusta siiderin valmistukseen. Yhden päivän kurssin hinta on 20 €. Ota yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti!

Kevään edistymisen myötä luonto herää jälleen uuteen kasvuun. Kasvun mukana meille avautuu jälleen luonnon oma ruoka-aitta erilaisine luonnonantimineen. Koivut alkavat tuottaa mahlaa ja luonnossa nousevat erilaiset villiyrtit siirrettäviksi myös keittiöidemme ruuanvalmistuksen tueksi. Nokkosia, horsmanversoja, koivunlehtiversoja ja korvasieniä esimerkkinä mainitaksemme. Tule mukaan !!! Villiyrttiosiossa opettelemme rennosti jutustellen muutamia yrttejä kerrallaan. Käymme ensin yleisesti läpi teoriassa keruukäytäntöä, käsittelyä sekä jokamiehenoikeuksia. Tämän jälkeen lähdemme maastoon, missä tutustumme yrttien kasvupaikkaan, tunnistamiseen, näköislajeihin, käyttömahdollisuuksiin ja yrtin mahdollisiin terveysvaikutuksiin sekä kulinaariseen käyttöön. Toisena päivänä valmistamme herkkuja laavulla yrteistä ja käymme läpi miten yrteistä saa parhaiten makuja ruokaan pikkelit, hyytelöt, hillot, karkit, siirapit). Opettajana biologi ja keittiömestari Päivi Lehtonen ja lehtori Tomi Aho.

Elintarvikejalostajan ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kurssin hinta on 40 €. Ota yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 7057. Kurssit pidetään Herrankukkarossa (linkki aukeaa Herrankukkaron sivustolle toisessa välilehdessä).

Oletko kiinnostunut oluen tekemisestä ja kenties jo sitä uutteesta tehnytkin? Kurssi sopii myös sinulle, joka olet jo rouhinut maltaat ja kokeillut mäskäystä, mutta haluat varmuutta tekemiseen, tarkempaa tietoa eri työvaiheista ja kokemuksia hyväksi havaituista käytänteistä. Oluen valmistuskurssi on tarkoitettu laadukkaiden kotiolueiden tekijöille sekä alalle aikoville yrittäjille. Kurssilla käydään läpi kotioluen ja ammattikäytön teon vaiheet täysmäskäyksellä sekä reseptinvalinnan ja -suunnittelun perusteet, perehdytään oluen valmistusprosessiin ja tutustutaan keskeisiin tarvikkeisiin käytännönläheisesti.

Kurssin vetäjänä toimivat panimomestari Patrik Niskanen ja Jaakko Hartemaa (Mallassepät).

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden päivän kurssin hinta on 40 €. Ota yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi kurssille! 

Tuore käsityönä tehty jäätelö täyttää tötteröt, pieni jäätelötehdas on nyt IN. Puuttuuko sinulta alan koulutus? Tule täydentämään osaamistasi. Kurssi sopii elintarvikealan pienyrittäjäksi aikovalle tai pienessä yrityksessä työskentelevälle henkilölle, jolla on alan työkokemusta ja osaamista. Käymme läpi jäätelön valmistuksen aina alkutuotteesta pakkaamiseen. Rasva, sokerit, emulgointi, värit ja aromit sekä aistinvarainen arvio ja maku. Kouluttajana Jymy-jäätelöitä valmistavan Suomisen Maidon Olli Suominen.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden päivän kurssin hinta on 40 €. Ota yhteyttä Tomi Ahoon, puh. 044 705 7461, tomi.aho@raseko.fi ja varaa oma paikkasi kurssille! 

Haluatko oppia valmistamaan luonnon juurella kohotettua leipää? Kurssilla opetetaan ruis- ja vehnäjuuren teko, perehdytään myllytuotteisiin ja jauhoihin sekä valmistetaan oman maun makuiset ruis- ja vehnäleivät. Kouluttajina toimivat leipurimestari Maija Salo ja Rasekon lehtori, kehittämisasiantuntija Tomi Aho.

Kurssi järjestetään elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä ja sillä on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kahden kurssipäivän hinta on yhteensä 50 €. Ota yhteyttä opettaja  Eira Lipposeen puh. 044 705 7440, eira.lipponen@raseko.fi ja varaa oma paikkasi pikaisesti!