Siirry sisältöön

Peliviikolla kehiteltiin pelejä ja pelattiin eSport-turnaus

Rasekossa vietettiin tällä viikolla Game Weekiä. Jo perinteeksi muodostunut eSport-turnaus sai ympärilleen tänä vuonna kokonaisen viikon peliteemalla. Game Weekiä pohjusti viime vuoden lokakuussa järjestetty LANIT-tapahtuma. Laneilla opiskelijat harjoittelivat pelaamista ja tällä viikolla he pääsivät näyttämään taitonsa taistelemalla toisiaan vastaan!

Viikko alkoi Game Jam -tapahtumalla, jossa opiskelijat saivat luoda pelin tyhjästä lyhyessä ja rajatussa ajassa. Opiskelijat jaettiin ensin kolmeen ryhmään, minkä jälkeen he alkoivat suunnitella pelejä. Pelin teemana ei suinkaan saanut olla mikä tahansa, vaan sen tuli liittyä Suomen kesään. Mikäs sen parempi teema pian alkavan kesäloman kunniaksi!

Pelin ideaa pohtiessa yksi ryhmä päätyi autosimulaattorin. Kyseessä ei ollut kuitenkaan mikään normaali simulaattori, vaan sellainen autopeli, jossa autolla kerätään virvokkeita ja makkaraa. Toisen ryhmän aihe oli kuin jatkumo edellä mainitun ryhmän kanssa. Heidän pelissään on tarkoitus paistaa täydelliset makkarat. Kolmas ryhmä suunnitteli halonhakkauspelin, jossa hakataan nimensä mukaisesti halkoja. Halkoja hakatessa saattaa kuitenkin käydä vahinko ja osua vahingossa (tai tahallaan) omiin jalkoihinsa. AUTS!

Pelien kehittelyn lisäksi jamitteluun osallistui vieraileva tähti, kun tiistaina Turun ammattikorkeakoulun pelialan opiskelija Viljami Heikkilä kävi kertomassa pelialan opiskelusta ja omasta opintopolustaan. Hän esitteli mielenkiintoisia kursseja ja kurssitöitään. Yhdellä kurssilla hän kehitteli esimerkiksi kavereiden kanssa snagaripelin. Nakkikioskille sijoittuvassa taistelupeli oli saanut vaikutteensa suomalaisesta grillikioskikulttuurista.

Lopulta raadin päätöksellä autopeli nimeltä Reckless driving simulator julistettiin voittajaksi. Autopelistä saatiin toteutettua toimiva peli! Jamittelujen tavoitteena oli kuitenkin pääasiassa oppia ja pitää hauskaa. Tapahtuma järjestettiin kokeiluluontoisesti ensimmäistä kertaa ja siitä vastasivat tieto- ja viestintätekniikan linja opiskelijoineen.

Game Week huipentui torstain eSport-turnaukseen nimeltään RaseGo. Tällä kertaa liikuntasali oli jaettu kahteen osaan, jotta turnauksen 8 joukkuetta saivat keskityttyä paremmin itse peliin. CS:GO-turnausta sai seurata katsomossa valkokankaalta. Turnauksen voiton vei sekajoukkue, jossa pelaajia oli niin Rasekon eri koulutusaloilta kuin muistakin oppilaitoksista.

Voittajajoukkueen Raseko-vahvistus koostui Lenni Lahtivuoresta sosiaali- ja terveysalalta, Jami Turusesta kone- ja tuotantotekniikasta ja Otto Salosta liiketoiminnasta. Rasekolaisten lisäksi voittajajoukkueessa oli Teemu Tuomisto Salon seudun ammattiopistosta ja Johannes Nummelin Turun Ammatti-instituutista. Hienoa, että turnaus ulottui koko maakunnan alueelle!

CS:GO-turnauksen seuraamisen lisäksi liikuntasalissa sai osallistua Tetris-turnaukseen ja pelata PlayStation-pelejä. Myös Game Jamien autopelin demo oli nähtävillä. Opiskelijayhdistyksen herkkukioski nimeltä lähiö Lidl piti pelaajat ja katsojat tyytyväisinä.