Tietotekniikan tarkoituksena on tukea opiskeluasi helpottamalla viestintää ja parantamalla tiedon saatavuutta. Saat käyttöösi henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan, joka antaa sinulle pääsyn kaikkiin opiskeluun liittyviin palveluihin. Office 365 -ohjelmistopakettia voit käyttää sekä koulussa että kotona. Noudata kaikessa toiminnassasi tietoturvallista ajattelutapaa!

Käyttäjätunnus

Saat joko hyväksymiskirjeessä tai vastuuopettajaltasi ohjeet siihen, miten otat itse käyttöön henkilökohtaisen käyttäjätunnuksesi opintojesi ajaksi. Tunnus on sama kuin opiskelijanumerosi ja salasana on aluksi syntymäaikasi muodossa pp.kk.vvvv
Tunnuksellasi kirjaudut aina:
• oppilaitoksen tietokoneille
• Wilmaan
• Office 365:een
• itslearning-oppimisalustaan
• monitoimilaitteille

Sähköpostiosoitteesi opiskelun aikana on opiskelijanumero@edu.raseko.fi.

Tunnukset ja sähköpostiosoite lakkaavat olemasta voimassa heti valmistumista seuraavana päivänä.

Kirjautumisongelmissa käänny opintotoimistojen ja muissa ongelmissa Helpdeskin puoleen: helpdesk@raseko.fi

Jos unohdat salasanasi, saat se itse resetoitua verkossa Microsoftin sivulla.

Lisäksi käytössä on koulualakohtaisia ohjelmistoja ja järjestelmiä, kuten Fivaldi, eKokki tai Prodiags. Näiden koulualakohtaisten järjestelmien tunnukset saat tarvittaessa opettajalta.

Wilma

Wilma on oppilaitoksen opiskelijahallinto-ohjelman www-liittymä. Opettele käyttämään sujuvasti Wilmaa jo heti opintojen alussa. Käy siellä viikoittain tarkistamassa tietojasi ja opintojesi etenemistä sekä virallisia tärkeitä tiedotteita. Vastuuopettajasi auttaa sinua Wilman käytön kanssa.

Opiskelijana näet Wilmasta lukujärjestyksesi ja luokkatilat ja voit seurata opintosuorituksiasi sekä viestiä henkilökunnan kanssa.

Luokkatilat on merkitty työjärjestykseen lyhenteillä: PK1 – Purokatu, JK1 – Juhaninkuja, EK3 – Eeronkuja 3, EK4 – Eeronkuja 4, KT – Kuivelantie (Mynämäki). Kirjainlyhenteen jälkeen tulevan numerosarjan ensimmäinen luku kertoo missä kerroksessa luokka sijaitsee ao. rakennuksessa (esimerkiksi EK3-C228 sijaitsee Eeronkuja 3:n C-rakennuksen toisessa kerroksessa).

Wilmaan merkitään myös läsnä-/poissaolot sekä opintojen arvioinnit Opinnot-välilehdelle, näytöt, koulutus- ja oppisopimukset ja ohjauskeskustelut sekä mahdolliset tukitarpeet. Opinto-ohjaajat auttavat sinua tarvittaessa.

Wilmaan pääset kirjautumaan Rasekon nettisivujen kautta tai suoraan tästä.

Voit myös ladata puhelimeesi maksuttoman Wilma-sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta. Ohjeet siihen saat valmistajan sivuilta.

Alaikäisen opiskelijoiden huoltajille toimitetaan tunnukset Wilmaan siihen sähköpostiin, jonka opiskelija on tallentanut omiin tietoihin.

Kirjautuminen Wilmaan ja salasanan vaihto

Aloittavat opiskelijat:
Opiskelijan tunnus pitää rekisteröidä ennen käyttöä.
Opiskelija ei voi nollata salasanaansa Wilman etusivulla olevalla “Unohditko salasanasi?”-toiminnolla. Salasanan vaihto tehdään Microsoftin sivulla.

Huoltajan tunnus:
Unohtuneen huoltajan tunnuksen voi tilata Wilman etusivulla olevan “Unohditko salasanasi? -toiminnon avulla.
Mikäli et muista käyttäjätunnusta tai salasanaasi, ota yhteys oppilaitokseen.

Oma opintopolku

Valtakunnalliset Koski ja eHOKS -järjestelmät keräävät yhteen tiedot kunkin oppijan koulutuksesta yksittäisestä opintosuorituksesta suoritettuun tutkintoon asti. Voit seurata niitä Oman opintopolun kautta. Myös jotkut viranomaiset, esimerkiksi Kela ja Valvira, seuraavat opintojesi kertymistä järjestelmän kautta. Opintojen eteneminen saattaa vaikuttaa opintososiaalisiin etuihisi.

Rasekossa opiskelijoiden Wilmaan kerätyt tarvittavat tiedot siirtyvät järjestelmiin reaaliajassa. Lisätietoa Omasta opintopolusta.

itslearning

Itslearning on Rasekon oppimisjärjestelmä ja -ympäristö, jota hyödynnetään vuorovaikutteiseen oppimiseen. Löydät sieltä mm. opetusmateriaalia, tehtäviä ja keskusteluja. Voit kirjautua itslearningiin Rasekon nettisivujen kautta tai itslearningin sivulta.

Itslearningiin kirjaudutaan Rasekon opiskelijan sähköpostilla, joka on sinun opiskelijanumero@edu.raseko.fi (esim. 25067@edu.raseko.fi).

Office 365

Opiskelijoilla on käytössään Office 365 -sovellukset (esimerkiksi Word, Excel, Powerpoint ja Outlook) ja niihin on pääsy itslearningin tai Wilman kautta. Myös Teams-työskentelyalustaa hyödynnetään monipuolisesti opinnoissa.

Rasekon toimipisteissä on monitoimilaitteita, joilla voit tulostaa, kopioida ja skannata ja joita käytetään omalla opiskelijatunnuksella. Taukotiloissa ja käytävillä on opiskelijoiden käyttöön tarkoitettuja koneita. Tietokoneluokissa ollaan aina opettajan valvonnassa.