Siirry sisältöön

Opettajilta tukea menestykseen

Viime viikolla Rasekon valmistujaisissa juhlimassa oli myös pari Suomen mestaria! Nimittäin ammattitaidon SM Taitaja 2024 -kilpailuissa oman lajinsa kultaa voittaneet Riza Tamlander ja Niko Granholm. Nuoret osallistuivat Kuopiossa toukokuussa järjestetyn kilpailun TaitajaPlus Ravintola- ja cateringpalvelut parikilpailuun. Kilpailutehtävinä oli kirjallisen tehtävän lisäksi kasviruokalounaan ja jälkiruoan valmistaminen sekä hävikkiraaka-ainetuotteen suunnittelu ja valmistaminen. Kilpailu oli kireä ja voitto tuli kahden pisteen erolla kakkoseksi tulleeseen Ammattiopisto Liven kilpailupariin. Tuomarit kiittelivät rasekolaisia taitojen lisäksi ystävällisestä ja hyväntuulisesta asenteesta ja sanoivat, että tämän parin voisi palkata suoraan kilpailusta töihin!

Niko ja Riza itse kiittävät paitsi kilpailussa menestymisestään, myös koko opintopolustaan opettajia ja heistä erityisesti kahta: kilpailumatkallakin huoltajana toiminutta Maire Kurkista sekä kolmannen vuoden vastuuopettajaa ja valmennuksestakin osin vastannutta Pirita Outista. ”Mairelle ja Piritalle tuntuva palkankorotus, kiitos!” nuoret nauravat. ”Saimme hyvää oppia ja tukea kilpailuun osallistumiselle. Koko Kuopion reissu oli muutenkin tosi onnistunut. Kaikkien opiskelijoiden kannattaa harkita Taitaja-kisoja: jos vain mahdollisuuden saatte, niin osallistukaa!”

Kumpikin uusi ammattilainen on nyt saanut mieluisan kesätyön, joka toivottavasti muuttuu vielä pidemmäksikin työsuhteeksi kesän jälkeen. Viiden vuoden päästä nämä nuoret haluavat yhä olla keittiössä hommissa. Kumpikin myös haaveilee osallistuvansa jatkossakin alan kilpailuihin. ”Oli virkistävää lähteä pois omalta mukavuusalueelta. Kilpailemisesta jäi hyvä fiilis! Voidaan lähteä vaikka EuroSkillseihin seuraavaksi”, he vinkkaavat hymyillen.

Onnittelut vielä sekä tutkinnon suorittamisesta ja ammattiin valmistumisesta, että kilpailuvoitosta! Jäädään seurailemaan, mitä näistä rohkeista nuorista vielä tuleekaan!