Siirry sisältöön

Mysteereitä ja rakentamista

Koulutussopimuksella Fab Labissä opintoja suorittanut Sheila hääräsi mysteerien ja puzzlejen parissa koko kevään.

Teknisen suunnittelun opiskelija Sheila on työstänyt Fab Lab Rasekosa mysteeriboxia, joka on pakohuonepeli liikuteltavassa muodossa. Mysteeriboxi taipuu moneen – sitä voidaan käyttää eri alojen opetuksessa ja sisältö sekä ratkaisut ovat täysin muokattavissa.

Tällä hetkellä on olemassa kolme erilaista ratkaisumallia, mutta malleja voidaan muuttaa ja luoda runsaasti lisää. Pelatessa seurataan tarinaa ja vihjeitä sekä ratkotaan erilaisia tehtäviä.

Sheila on tehnyt mysteeriboxin osana ”3D-mallin muodostaminen ja tulostaminen” -tutkinnon osaa ja käyttänyt tekemiseen mm. laserleikkuria ja 3D-tulostinta sekä erilaisia suunnitteluohjelmia. Suunnittelu oli haastavaa ja vaati monipuolista hahmotuskykyä, tarkkoja mittauksia ja testaamista, jotta mysteeriboxin osat toimivat oikein ja tehtävät on mahdollista ratkaista.

Idea lähti liikkeelle Live – Lisää vetovoimaa -hankkeen myötä, missä on tavoitteena toteuttaa pakohuone opetusta varten. Tästä muodostuikin ajatus liikuteltavasta versiosta. Mysteeriboxi otetaan käyttöön Rasekon tulevassa hyvinvointipäivässä.