Siirry sisältöön

Monipuolisia tekstiilejä ja käsityön ainutlaatuisuutta

Raision kirjaston, os. Eeronkuja 2, Raisio, 2. kerroksen näyttelytilassa on esillä 30.9.2023 asti Rasekon tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden näyttely ”Uudet kuteet”. Uudet kuteet esittelee perinteisin ja modernein tekniikoin valmistettuja käsin tehtyjä tekstiilituotteita, joita Rasekon designtekstiilien valmistuksen ja mittatilausompelun opiskelijat ovat valmistaneet.

Keskeisiä teemoja näyttelyssä ovat materiaalien uusiokäyttö, tekstiilin elämä sekä käsin tehdyn tuotteen ainutlaatuisuus ja laadukkuus. Perinteisille tekniikoille vastapainona toimivat modernimmat ja tekijöidensä näköiset aiheet ja materiaalit. Töiden joukosta onkin tunnistettavissa aiheita, kuten kuntosaliharrastus, videopelimaailma ja rakkaus luontoon.

Teokset ovat esimerkkejä Rasekon tekstiili- ja muotialan monipuolisesta opintotarjonnasta. Tekstiiliala on yksi maailman johtavista tuotantoaloista, mutta myös yksi suurimmista ympäristön kuormittajista. Tekstiilit ovat vahvasti mukana jokaisen ihmisen arkipäivässä, minkä takia tuntemus materiaaleista, tekstiilien uusiokäytöstä ja kestävästä tuotannosta on tärkeää.

Tuotteita löytyy sekä pohjakerroksesta heti kirjaston porttien sisäpuolelta että toisesta kerroksesta. Näyttely on maksuton.