Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Terveysalan ammattitutkinto

Aloitus:

Aloitukset kaksi kertaa vuodessa, elokuussa ja tammikuussa. Elokuun ryhmä on jo täynnä. Seuraava aloitus on tammikuussa 2025.

Kenelle:

Terveysalan ammattitutkinnon suorittaminen edellyttää sellaista vaativaa terveysalan osaamista, jota on käytännössä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöillä. Terveysalan ammattitutkinto ei ole ns. alalle tulotutkinto.

Kuvaus:

Terveysalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat:
Ammattiosaajana toimiminen terveysalalla (45 osp)
Jalkojenhoitotyössä toimiminen (90 osp)

Valinnainen tukinnon osa:
Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen (15 osp)

Koulutus muodostuu lähiopetuspäivistä oppilaitoksessa, itsenäisesti suoritettavista verkko-opinnoista, ohjatusta käytännön harjoittelusta oppilaitoksen oppimisympäristössä sekä mahdollisesti käytännön työn harjoittelusta alan työpaikoissa. Koulutus voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan (noin yksi vuosi). Opetus toteutuu monimuoto-opetuksena.

Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten perusteella. Edellytyksenä tutkinnon suorittamiseen on edeltävä sosiaali- ja terveysalan tutkinto, vähintään perustutkinto (lähihoitaja), tutkinnon suorittamisessa vaadittava terveys ja toimintakyky, sekä riittävä kielitaito. Terveysalan ammattitutkinnon tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista on ohjeet Opetushallituksen määräyksessä Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa (OPH-5-2018).

Toteutus:

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina: lähiopetus oppilaitoksessa, etä- ja verkkotehtävät sekä harjoittelu Rasekon Jalkaklinikalla. Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Oppisopimuksen edellytyksenä on alan työpaikka, joka on halukas solmimaan oppisopimuksen kanssasi.

Toimipiste:

Raision Juhaninkujan toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä). Koulutusmaksun lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus ostaa jalkojenhoitotyössä tarvittavat instrumentit ja työasun (kustannusarvio 500 – 800 €). Tarvittavien instrumenttien hankkimiseen saa ohjausta koulutuksen alussa.
Koulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta. Kysy lisää opettajalta!

Kysy lisää

Hille Kinnunen
puh. 0407193697
hille.kinnunen@raseko.fi