Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Taideteollisuusalan perustutkinto

Aloitus:

Uusi ryhmä aloittaa elokuussa 2022

Kenelle:

Kohderyhmänä ovat muinaisuudesta, historiasta, vanhoista käsityömenetelmistä ja yritystoiminnasta kiinnostuneet. Koulutus voi palvella myös käytännön läheisenä perustana historian tai arkeologian opintoihin.

Kuvaus:

Muinaistekniikan opiskelussa perehdytään esihistoriallisiin ja historiallisiin työmenetelmiin kuten perinteisiin puutöihin, taontaan, vanhoihin metallivalutekniikoihin, perinteisiin tekstiilitekniikoihin sekä luu-, sarvi- ja nahkatöihin. Koulutuksessa korostuu lisäksi kulttuurihistorian ja käsityöperinteiden ymmärtäminen sekä opitun soveltaminen nykyaikaan.

Opiskelu on päätoimista ja se toteutetaan pääsääntöisesti arkisin päiväopetuksena Rasekon Mynämäen toimipisteessä. Lisäksi erilaisia projekteja voidaan tehdä asiakaskohteilla, joka voi edellyttää valmiutta lyhytaikaiseen majoittumiseen muulla paikkakunnalla. Koulutuksen pituus riippuu aiemmasta opintotaustasi ja osaamisestasi.

Toteutus:

Kokopäivätoiminen

Toimipiste:

Mynämäen toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelusta syntyy mm. materiaali- ja opintomatkakustannuksia.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä työelämäjaksolle useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useassa Euroopan maassa (mm. Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Portugalissa) sekä Kiinassa ja Thaimaassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Tuija Hukkanen
puh. 044 705 7585
tuija.hukkanen(at)raseko.fi

Opiskelija tekee kaitaliinaa kudontatelineellä
Opiskelija kutoo. Pöydällä valmiiksi kudotut lapaset.
Opiskelija parkitsee nahkaa.
Puusta ja nahasta valmistettu kantoteline.
Puusta ja luusta valmistettu soitin.