Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Aloitus:

19.9.2024

Kenelle:

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat päivittäisjohtamisen tehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä, kuten esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesihenkilönä tai tiimin vetäjänä.

Kuvaus:

Tutkinnossa on yksi pakollinen tutkinnon osa:
– Lähiesimiehenä toimiminen

Valinnaisia tutkinnon osia valitaan kaksi seuraavista:
– Asiakassuhteiden hoito
– Toiminnan kannattavuus
– Henkilöstötyö
– Kehittämissuunnitelma

**Koulutuspäivät**

19.9.2024 Koulutuksen aloitus
10.10.2024 Päivittäisjohtaminen
7.11.2024 Esihenkilön lainsäädäntö ja työsuojelutoiminta työpaikalla
5.12.2024 Työhyvinvoinnin tukeminen
9.1.2025 Viesintä- ja vuorovaikutustaidot
6.2.2025 Perehdytys ja ohjaus
6.3.2025 Päivittäisjohtamisen talous ja kannattavuus
3.4.2025 Toiminnan arviointi ja kehittäminen
8.5.2025 Asiakassuhteiden hoitaminen ja kehittäminen
5.6.2025 Esihenkilötyö ja henkilöstön kehittäminen ja työyhteisön haastavat tilanteet
14.8.2025 Tutkintokoulutuksen päätöspäivä

Muutokset mahdollisia.

Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, joka laaditaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti (henkilökohtaistaminen), hakijan lähtötaso huomioiden.

Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Valintaan vaikuttavia asioita ovat ammatillinen osaaminen, aiempi koulutus, soveltuvuus alalle, motivaatio ja tietotekniset taidot. Lähetämme sinulle hakeutumisen ensimmäisessä vaiheessa sähköpostin hakuprosessin etenemisestä, joten kiinnitäthän huomiota siihen, että annat sähköpostiosoitteen, josta sinut tavoittaa parhaiten.

Toteutus:

Tutkintokoulutus toteutetaan monimuoto-opintoina oman työn ohella. Koulutukseen osallistuminen edellyttää, että käytössäsi on tietokone ja hallitset tietokoneen peruskäytön. Tutkintokoulutuksen kesto on noin vuosi. Valmistumisajankohdan määrittelee henkilökohtainen suorittamissuunnitelma. Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta. Vuoden aikana on kaksi aloitusta, maaliskuussa ja syyskuussa. Maaliskuun aloitus toteutetaan lähiopetuksena Purokadulla Raisiossa ja syyskuun aloitus etätoteutuksena Teams:n kautta.

Toimipiste:

Raision Purokadun toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammattitutkintokoulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Vastuuopettaja
Maria Hietanen
Puh: 044 705 7510
maria.hietanen@raseko.fi

Piia Vuorio
puh. 040 842 1385
piia.vuorio@raseko.fi