Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Aloitus:

20.3.2024

Kenelle:

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat päivittäisjohtamisen tehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä, kuten esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesimiehenä tai tiimin vetäjänä.

Kuvaus:

Tutkinnossa on yksi pakollinen tutkinnon osa:
– Lähiesimiehenä toimiminen

Valinnaisia tutkinnon osia valitaan kaksi seuraavista:
– Asiakassuhteiden hoito
– Toiminnan kannattavuus
– Henkilöstötyö
– Kehittämissuunnitelma

**Koulutuspäivät**

20.3.2024 Koulutuksen aloitus
17.4.2024 Päivittäisjohtaminen
15.5.2024 Esimiehen lainsäädäntö ja työsuojelutoiminta työpaikalla
12.6.2024 Työhyvinvoinnin tukeminen
21.8.2024 Esimiesviestintä
11.9.2024 Perehdytys ja ohjaus
23.10.2024 Toimintaympäristön tunteminen sekä toiminnan arviointi ja kehittäminen
20.11.2024 Asiakassuhteiden hoitaminen ja kehittäminen
11.12.2024 Päivittäisjohtamisen talous ja toiminnan kannattavuus
15.1.2025 Esimiestyö ja henkilöstön kehittäminen ja työyhteisön haastavat tilanteet
12.2.2025 Tutkintokoulutuksen päätöspäivä

Muutokset mahdollisia.

Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, joka laaditaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti (henkilökohtaistaminen), hakijan lähtötaso huomioiden.

Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Valintaan vaikuttavia asioita ovat ammatillinen osaaminen, aiempi koulutus, soveltuvuus alalle, motivaatio ja tietotekniset taidot. Lähetämme sinulle hakeutumisen ensimmäisessä vaiheessa sähköpostin hakuprosessin etenemisestä, joten kiinnitäthän huomiota siihen että olet antanut sähköpostiosoitteen josta sinut tavoittaa parhaiten.

Toteutus:

Tutkintokoulutus toteutetaan monimuoto-opintoina oman työn ohella. Koulutukseen osallistuminen edellyttää, että käytössä on tietokone ja opiskelija hallitsee tietokoneen peruskäytön. Tutkintokoulutuksen kesto on noin vuosi ja valmistumisajankohdan määrittelee henkilökohtainen tutkinnon suorittamissuunnitelma. Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman valmistavaa koulutusta. Vuoden aikana on kaksi aloitusta, maaliskuussa ja syyskuussa. Maaliskuun aloitus toteutetaan lähiopetuksena Purokadulla Raisiossa ja syyskuun aloitus etätoteutuksena Teams:n kautta.

Toimipiste:

Raision Purokadun toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammattitutkintokoulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä työelämäjaksolle useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useassa Euroopan maassa (mm. Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Portugalissa) sekä Kiinassa ja Thaimaassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Vastuuopettaja
Maria Hietanen
Puh: 044 705 7510
maria.hietanen@raseko.fi

Piia Vuorio
puh. 040 842 1385
piia.vuorio@raseko.fi