Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Aloitus:

22.3.2023

Kenelle:

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat päivittäisjohtamisen tehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä, kuten esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesimiehenä tai tiimin vetäjänä.

Kuvaus:

Tutkinnossa on yksi pakollinen tutkinnon osa:
– Lähiesimiehenä toimiminen

Valinnaisia tutkinnon osia valitaan kaksi seuraavista:
– Asiakassuhteiden hoito
– Toiminnan kannattavuus
– Henkilöstötyö
– Kehittämissuunnitelma

**Koulutuspäivät**

22.3.2023 Koulutuksen aloitus
19.4.2023 Päivittäisjohtaminen
17.5.2023 Esimiehen lainsäädäntö ja työsuojelutoiminta työpaikalla
14.6.2023 Työhyvinvoinnin tukeminen
23.8.2023 Esimiesviestintä
13.9.2023 Perehdytys ja ohjaus
25.10.2023 Toimintaympäristön tunteminen sekä toiminnan arviointi ja kehittäminen
22.11.2023 Asiakassuhteiden hoitaminen ja kehittäminen
13.12.2023 Päivittäisjohtamisen talous ja toiminnan kannattavuus
17.1.2024 Esimiestyö ja henkilöstön kehittäminen ja työyhteisön haastavat tilanteet
14.2.2024 Tutkintokoulutuksen päätöspäivä

Toteutus:

Tutkintokoulutus toteutetaan monimuoto-opintoina oman työn ohella. Koulutukseen osallistuminen edellyttää, että käytössä on tietokone ja opiskelija hallitsee tietokoneen peruskäytön. Tutkintokoulutuksen kesto on noin vuosi ja valmistumisajankohdan määrittelee henkilökohtainen tutkinnon suorittamissuunnitelma. Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman valmistavaa koulutusta. Vuoden aikana on kaksi aloitusta, maaliskuussa ja syyskuussa. Maaliskuun aloitus toteutetaan lähiopetuksena Purokadulla Raisiossa ja syyskuun aloitus etätoteutuksena Teams:n kautta.

Toimipiste:

Raision Purokadun toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammattitutkintokoulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä työelämäjaksolle useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useassa Euroopan maassa (mm. Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Portugalissa) sekä Kiinassa ja Thaimaassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Vastuuopettaja

Maria Hietanen
Puh: 044 705 7510
maria.hietanen@raseko.fi

Piia Vuorio
puh. 040 842 1385
piia.vuorio@raseko.fi