Siirry sisältöön

Kevään 2023 ensimmäiset valmistujaisjuhlat

Viime viikon perjantaina Rasekossa juhlittiin kevään ensimmäisiä valmistujaisjuhlia. Ohjelmassa oli mm. live-musiikkia, puheita, kukitusta ja todistusten jakoa, lähihoitajien lupauksia sekä mukavaa yhdessäoloa. Juhlapuheen oli pitämässä TecDec Marketing Oy:n yrittäjä Pasi Keskitalo ja musiikista vastasi Liina & Tigo -duo.

Yksi valmistujaisjuhlien sankareista oli Annemari Pättiniemi, joka valmistui johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon. Hän sai kahden vuoden rutistuksesta hyviä työkaluja oman yrityksensä NeuroFysio Kineticin pyörittämiseen. Opinnot olivat mielenkiintoisia, mutta samalla myös haastavia. Opiskelu tapahtui pääasiassa etänä koronapandemian vuoksi ja kokoaikaisen yrittäjyyden takia vapaa-aika oli kortilla. Vaikka opinnot vaativat aikaa, Pättiniemi oli tyytyväinen opintoihinsa ja kannustaakin muita lähtemään opiskelemaan, mikäli tulee tarvetta uuden osaamisen hankkimiselle.

Ullamari Murto, Wilma Reivonen ja Sirpa Nieminen valmistuivat kaikki Rasekosta designtekstiilien valmistajiksi. Opinnot maistuivat heille hyvin, sillä koulussa oli miellyttävä ilmapiiri ja opettajat olivat erittäin kannustavia. Opiskelijaporukka oli tiivis yhteisö, jossa kaikki olivat samanhenkisiä. Kouluun oli kiva tulla joka päivä, vaikka korona-ajan opiskelu olikin välillä haasteellista, sillä käsillä tekeminen on koulutuksessa välttämätöntä. Koulutuksessa oli mahtavaa myös se, että opinnoista sai rakentaa omannäköisensä.

Murto ja Nieminen ovat kumpikin alalle palaajia. Murto on aikaisemmalta tutkinnoltaan muotoilija ja Nieminen oli nuoruudessa ompelija. – Opinnoista oli paljon hyötyä tulevaisuutta ajatellen ja käteen jäi myös kontakteja alan yrittäjiin, he kertoivat. Reivonen sen sijaan palaa takaisin aiempaan työhönsä päiväkotiin. Hän kuitenkin haaveilee, että voisi hyödyntää tekstiilialan osaamista myös nykyisessä työssään.