Siirry sisältöön
4.10.2021 Uutiset ja tiedotteet

Joustavasti työhön -hanke yhdistää työnhakijat ja työnantajat

Joustavasti työhön -hanke on Rasekon ja sen omistajakuntien (Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Raisio, Rusko) yhteishanke, jonka tavoitteena on auttaa alueen asukkaita löytämään yksilöllisten ratkaisujen avulla oma polkunsa opintoihin ja työelämään. Erityisinä kohderyhminä ovat alueen työttömistä työnhakijoista alle 30-vuotiaat, yli 50-vuotiaat tai maahanmuuttajataustaiset henkilöt. Hanketta Rasekossa vetää projektipäällikkö Ilona Karilainen työparinaan opinto-ohjaaja Kati Runola.

– Meidän kanssamme voi sopia yksilöllisestä ohjausajasta. Kunkin henkilön tarpeiden mukaan voimme sitten esimerkiksi kartoittaa yhdessä henkilön aiempaa osaamista ja valmiuksia, miettiä kiinnostuksen kohteita ja motivaatiota tai vaikka tehdä yhdessä työhakemuksia ja päivittää ansioluetteloa, Ilona kertoo.

– Meihin voi olla yhteydessä puhelimitse ja sähköpostitse tai tulla Rasekon Raision kampuksen Juhaninkujan toimipisteeseen, jossa pidämme pop-up-tyylistä ohjauspistettä avoinna joka perjantai klo 13 – 14.30. Ohjauspisteeseen voi kuka tahansa tulla kysymään neuvoja ja sopimaan ohjaustarpeista, Kati rohkaisee. – Lisäksi aiomme toteuttaa kiertueen ja jalkauttaa ohjauspisteen myös muiden omistajakuntien alueille. Tästä tiedotamme myöhemmin Rasekon ja kuntien www-sivujen ja somekanavien kautta.

Työnhakijoiden ja muuten koulutuksesta ja työllistymisestä kiinnostuneiden lisäksi tarkoituksena on auttaa myös työnantajia mm. saattamalla uutta uraa etsiviä henkilöitä ja työvoimapulasta kärsivien alojen työnantajia yhteen esimerkiksi oppisopimuksien avulla.

Ilona ja Kati tekevät tiivistä yhteistyötä kuntien työllisyyspalvelujen, työpajojen ja etsivän nuorisotyön, TE-palvelujen sekä erilaisten yhdistysten ja yritysten kanssa. Kaksivuotista hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Ota yhteyttä:

Ilona Karilainen, projektipäällikkö, puh. 040 775 8318, ilona.karilainen@raseko.fi
Kati Runola, opinto-ohjaaja, puh. 044 705 7551, kati.runola@raseko.fi