Siirry sisältöön

Hyvillä mielin takaisin töissä

Tiistaina Rasekossa järjestettiin opetus- ja ohjaushenkilöstön koulutuspäivä, jonka myötä opettajat ja suurin osa henkilöstöstä palasivat kesätauolta takaisin töihin. Tekstiili- ja muotialan lehtori Anu Saarinen ja opettaja Mirkka Pihlajamäki kertoivat kesätauon tehneen hyvää. Nyt heillä molemmilla on enemmän energiaa uusien ideoiden ja ajatusten syntymiseen.

Fab Labin vastaava Jenni Aunola odottaa innolla syksyn mielenkiintoisia projekteja ja tapahtumia. Niin ikään Fab Labin palveluneuvoja Antti Juopperin mielestä on mukana nähdä taas työkavereita. Koko opetus- ja ohjaushenkilöstö kokoontui yhteen pitkästä aikaa, joten työkavereita saikin nähdä kerralla totuttua enemmän.

Tuhtia asiaa ja pajatyöskentelyä

Päivä alkoi kokoontumisella Martinsalissa. Koulutuspäivän aikana käsiteltiin esimerkiksi lakimuutoksia erityisesti oppivelvollisten osalta ja kerrottiin uudesta Rasekossa alkavasta tutkintokoulutukseen valmentavasta koulutuksesta eli TUVAsta. Lisäksi esiteltiin työkykypassia, joka Rasekossa on mahdollista suorittaa osana opintoja.

Opiskelijoille huomion arvoista on, että 1.8.2022 lakiin on lisätty opiskelijan velvollisuuksiin vaatimus kiusaamattomuudesta ja syrjimättömyydestä. Opiskelijan on toimittava siten, ettei hän vaaranna muiden opiskelijoiden, oppilaitosyhteisön tai opiskeluympäristön turvallisuutta tai terveyttä. Rasekon koulutusjohtaja Terhi Alatalon mukaan Rasekossa on nollatoleranssi kiusaamiselle ja syrjinnälle.

Martinsalin jälkeen henkilöstö siirtyi erityisen tuen pajoihin. Pajoissa käsiteltiin mm. mitä hyötyä kaksoisopettajuudesta on, miten tehdään erityisen tuen päätös ja mitä se tarkoittaa opettajalle ja opiskelijalle.