Ruokapalvelut

Perustutkinnon opiskelijat ovat, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta, oikeutettuja ilmaiseen opiskelijaruokailuun kuntayhtymän yksiköissä. Raision kampusalueella ruokailu tapahtuu ruokapalvelun ylläpitämissä opiskelijaravintoloissa. Naantalin ja Mynämäen ruokapalvelut ostetaan yksiköiden sijaintikunnilta.

Ammatti- tai erikoisammattitutkintoa opiskeleville tai TE-koulutuksessa oleville opiskelijaruokailu on maksullinen [5,20 € / ateria (2019)]. Kampusalueella ateriat on mahdollista ostaa ruokapalvelun ylläpitämistä opiskelijaravintoloista. Opintien ja Kuivelantien ateriat ostetaan yksiköiden sijaintikunnilta (Naantali ja Mynämäki). Aterian hinta on sama kaikissa yksiköissä.

Tarvittaessa sinulle tarjotaan allergian, muun sairauden tai eettisen vakaumuksen vaatima ruokavalio. Ruokavalio tarkastetaan opintojen alkaessa sekä aina syyslukukauden alussa. Muista toimittaa erityisruokavalioilmoitus oman opiskeluyksikkösi keittiöön. Lisätietoja ja lomakkeen saat vastuuopettajaltasi. Lomakkeen löydät myös tämän sivun alalaidasta. Samasta kohdasta löytyy Erityisruokavaliot oppilaitoksissa -opas.

Kampusalueen ravintoloissa lounaaseen sisältyy kahvi. Kuntien ylläpitämissä ravintoloissa Mynämäessä ja Naantalissa opiskelijoille ei lounaan yhteydessä kuuluu kahvia, mutta ruokapalvelu tukee materiaalisesti opiskelijoiden omatoimista kahvinkeittoa.

Muina aikoina opiskelijat voivat ostaa kahvia kampusalueen opiskelijaravintoloista tai koulutaloihin sijoitetuista kahviautomaateista. Automaateista ostetuilla tuotteilla tuetaan opiskelijayhdistyksen toimintaa.

Ruokapalvelu valmistaa Rasekon Raision Campus-alueen kolmessa opiskelijaravintolassa tarjottavat ateriat.

  • Opiskelijaravintola Karpalo Purokatu 1:n yksikkö
  • Opiskelijaravintola Kimara Eeronkuja 3:n yksikkö
  • Opiskelijaravintola Timjami Juhaninkuja 1:n yksikkö

Ruokalista

Päivittäin opiskelijaravintoloissa ruokailee 600 – 1200 opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä. Ruokapalvelun asiakkaiden palvelukokemus suunnitellaan vastaamaan sekä käyttäjien (opiskelijat / henkilökunta) tarpeita että palveluntarjoajan (koulutuskuntayhtymä) tavoitteita. Ruokapalvelulle on tärkeää, että palvelujamme on helppo käyttää ja että asiakaskokemus erottuu positiivisesti.

Opiskelijaravintolassa tarjottavan aterian tulee olla täysipainoista, ravitsemussuositusten mukaista, maukasta ja syömään houkuttelevaa. Opiskelijalounas käsittää lämpimän pääruoan, lämpimän kasvislisäkkeen, tuoresalaatteja, raasteita ja muita tuoreita kasviksia sekä salaatinkastikkeen. Lounaan lisänä tarjolla on täysjyväleipää (tai vastaavaa tuotetta) ja margariinia sekä ruokajuomana rasvatonta maitoa ja vettä.

Puuro- ja kasviskeittoaterialla tarjotaan lisänä aterian ravintosisältöä täydentäviä lisäkkeitä.

Opiskelijaruokailun aterian ravintosisältö on noin 1/3 vuorokautisesta energiatarpeesta (800- 850 kcal). Aterian toteuttamisessa pyritään kiinnittämään huomioita voimassa oleviin kouluruokailun ravitsemussuosituksiin.

Ruokapalvelupäällikkö Kari Jaakkola
puh. 044 705 7656
sähköposti: kari.jaakkola@raseko.fi

Ruokapalveluasiantuntija Pasi Puikkonen
puh. 044 705 7677
sähköposti: pasi.puikkonen@raseko.fi

Erityisruokavaliolomake

ERITYISRUOKAVALIOT OPPILAITOKSISSA OPAS

OIVA Raportit

OIVA Raportti Karpalo

OIVA Raportti Kimara

OIVA Raportti Timjami