Ruokapalvelut

Perustutkinnon opiskelijat ja valmentavassa koulutuksessa olevat opiskelijat ovat, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta, oikeutettuja maksuttomaan opiskelijaruokailuun sellaisina päivinä, joina opiskelijalta edellytetään läsnäoloa koulutuksen järjestäjän osoittamassa koulutuspaikassa. Oppivelvollisella opiskelijalla on edellä tarkoitettu oikeus myös päätoimisessa ammattitutkintokoulutuksessa. (Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017, 100§ ja Laki ammatillisesta koulutuksesta annetun lain muuttamisesta 1218/2020, 100§)

Raision kampusalueella ruokailu tapahtuu ruokapalvelun ylläpitämissä Rasekon omissa opiskelijaravintoloissa (Karpalo, Kimara ja Timjami). Mynämäen toimipisteen ateriapalvelut tuottaa Mynämäen kunta.

Ammatti- tai erikoisammattitutkintoa opiskeleville, työvoimakoulutuksessa oleville tai oppisopimusopiskelijoille opiskelijaruokailu on maksullinen [5,20 € / ateria (2023)]. Kampusalueella ateriat on mahdollista ostaa ruokapalvelun ylläpitämistä opiskelijaravintoloista. Mynämäen ateriat maksetaan Mynämäen kunnan ruokapalvelun toimipisteessä. Itse maksaville opiskelijoille aterian hinta on sama kaikissa kampusalueen opiskelijaravintoloissa ja Mynämäen kunnan toimipisteessä.

Tarvittaessa sinulle tarjotaan allergian, muun sairauden tai eettisen vakaumuksen vaatima ruokavalio. Ruokavalio tarkastetaan opintojen alkaessa sekä aina syyslukukauden alussa. Muista toimittaa erityisruokavalioilmoitus oman (ensisijaisen) opiskeluyksikkösi keittiöön. Lisätietoja ja lomakkeen saat vastuuopettajaltasi. Lomakkeen löydät tämän sivun alalaidasta. Samasta kohdasta löytyy Erityisruokavaliot oppilaitoksissa -opas.

Kampusalueen ravintoloissa lounaaseen sisältyy kahvi. Mynämäessä opiskelijoille ei lounaan yhteydessä kuuluu kahvia, mutta ruokapalvelu tukee materiaalisesti opiskelijoiden omatoimista kahvinkeittoa. Ruokapalvelun toimipisteiden palveluaikoina opiskelijat voivat ostaa kahvia tai muita välipalatuotteita kampusalueen opiskelijaravintoloista tai koulutaloihin sijoitetuista automaateista. Automaateista ostetuilla tuotteilla tuetaan Rasekon opiskelijoiden oman opiskelijayhdistyksen toimintaa.

Ruokapalvelu valmistaa Rasekon Raision kampusalueen kolmessa opiskelijaravintolassa tarjottavat ateriat.

  • Opiskelijaravintola Karpalo Purokatu 1:n yksikkö
  • Opiskelijaravintola Kimara Eeronkuja 3:n yksikkö
  • Opiskelijaravintola Timjami Juhaninkuja 1:n yksikkö

Päivittäin opiskelijaravintoloissa ruokailee 600 – 1200 opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä. Ruokapalvelun asiakkaiden palvelukokemus suunnitellaan vastaamaan sekä käyttäjien (opiskelijat / henkilökunta) tarpeita että palveluntarjoajan (koulutuskuntayhtymä) tavoitteita. Ruokapalvelulle on tärkeää, että palvelujamme on helppo käyttää ja että asiakaskokemus erottuu positiivisesti.

Opiskelijaravintolassa tarjottavan aterian tulee olla täysipainoista, ravitsemussuositusten mukaista, maukasta ja syömään houkuttelevaa. Opiskelijalounas käsittää lämpimän pääruoan, lämpimän kasvislisäkkeen, tuoresalaatteja, raasteita ja muita tuoreita kasviksia sekä salaatinkastikkeen. Lounaan lisänä tarjolla on täysjyväleipää (tai vastaavaa tuotetta) ja margariinia sekä ruokajuomana rasvatonta maitoa ja vettä.

Puuro- ja kasviskeittoaterialla tarjotaan lisänä aterian ravintosisältöä täydentäviä lisäkkeitä.

Opiskelijaruokailun aterian ravintosisältö on noin 1/3 vuorokautisesta energiatarpeesta (800- 850 kcal). Aterian toteuttamisessa pyritään kiinnittämään huomioita voimassa oleviin kouluruokailun ravitsemussuosituksiin.

Kari Jaakkola Ruokapalvelupäällikkö puh. +358 44 705 7656 kari.jaakkola@raseko.fi
Pasi Puikkonen Ruokapalveluasiantuntija puh. +358 44 705 7677 pasi.puikkonen@raseko.fi

Erityisruokavaliot

Erityisruokavaliolomake

ERITYISRUOKAVALIOT OPPILAITOKSISSA OPAS

OIVA-raportit