Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Aloitus:

Aloitus sopimuksen mukaan.

Kenelle:

Ensisijaisesti koulutukseen valitaan alalla jo työskenteleviä henkilöitä, joilla ei ole varhaiskasvatuksen lastenhoitajien pätevyyttä. Näitä ovat esimerkiksi perhepäivähoitajina sekä muissa erilaisissa avustajatöissä työskentelevät henkilöt, jotka koulutetaan lähihoitajaksi lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalalle. Toissijaisesti koulutus on tarkoitettu myös lähihoitajille, jotka haluavat vaihtaa osaamisalaa lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalaan.

Kuvaus:

Hakeutumisen jälkeen lähetetään kutsu haastatteluun.

Monimuoto-opinnot henkilökohtaistettuna. Monimuoto-opinnot sisältävät verkko-opintoja ja teoria-/teemapäiviä sekä käytännön työskentelyä joko opiskelijan omassa työpaikassa, hankittavassa koulutussopimustyöpaikassa tai Rasekon LastenAmis-oppimisympäristössä sekä näihin liittyviä yksilöllisiä tai ryhmässä toteutettavia oppimistehtäviä. Koko opintojen ajan on vahva työelämäyhteys.

Jokainen opintoihin valittava haastatellaan ja hänen aikaisempi osaamisensa tunnistetaan ja tunnustetaan. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jonka mukaan hän opiskelee ja osoittaa osaamisensa. Koulutukseen valittavilla on lähtökohtaisesti jo osaamista lasten ja nuorten kanssa toimimisesta ja tämän koulutuksen kautta he saavat osaamisensa tunnustetuksi ja sen kautta pätevyyden. Jokainen opiskelija hankkii siis vain puuttuvaa osaamista.

Tule hankkimaan osaamista oman tarpeesi mukaan, verkostoutumaan ja kehittämään osaamistasi uudelle tasolle!

Toteutus:

Monimuoto-opinnot henkilökohtaistettuna. Monimuoto-opinnot sisältävät verkko-opintoja ja teoria-/teemapäiviä, yksilöllisiä tai ryhmässä toteutettavia oppimistehtäviä sekä käytännön työskentelyä.

Toimipiste:

Raision Juhaninkujan toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Koulutus on maksutonta. Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama.

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelikeskus.

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (Jotpa) rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Kysy lisää

Vastuuopettaja
Kirsi-Leena Hotinen
puh. 044 705 7563
kirsi-leena.hotinen@raseko.fi

Pia Päivänsäde
Puh. 040 7381598
sp. pia.paivansade@raseko.fi

Lapset leikkipuiston putkessa.
Aikuinen näyttää leluja lapselle.