Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Aloitus:

SIVUA PÄIVITETÄÄN.......Seuraava ryhmämuotoinen aloitus 2.4.2024. Sen jälkeen opiskelijan kanssa erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti. Soveltuvuuskoe kevään aikana aloittaville järjestetään maaliskuussa.

Kenelle:

Hoiva-avustajan koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut hoitotehtävistä ja haluat nopeasti työelämään. Se sopii myös sinulle, joka haluat saada kokemusta alalta miettiäksesi, haluaisitko suorittaa koko sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja).

Kuvaus:

Koulutuksessa opiskelet hoitoalan työtehtäviä erilaisissa oppimisympäristöissä.

Hoiva-avustajan opinnot koostuvat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon kahdesta tutkinnonosasta sekä niiden työelämäjaksoista:

1. Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osaamispistettä)
2. Ikääntyvien osallisuuden edistäminen (35 osaamispistettä)

Opintosi suunnitellaan yhdessä opettajan kanssa. Opintojen alussa opiskellaan tarvittaessa opiskeluvalmiuksia tukevina opintoina suomen kieltä.

Koulutuksesta valmistut hoiva-avustajaksi. Voit halutessasi jatkaa opintojasi sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, lähihoitajaksi.

Toteutus:

Koulutusta toteutetaan päivätoteutuksena ja oppisopimuksella. Ryhmämuotoisia aloituksia on keväisin ja syksyisin. Hoiva-avustajaksi voit opiskella oppisopimuksella, mikäli sinulla on työpaikka, joka haluaa alkaa oppisopimuskouluttajaksi sinulle. Koulutukseen hakeutujille järjestetään soveltuvuuskoe. Koulutus toteutetaan suomen kielellä, joten koulutukseen valitulla tulee olla riittävä suomen kielen taito.

Toimipiste:

Raision Juhaninkujan toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelijalle voi syntyä kustannuksia mm. oppikirjoista ja hoitoasusta.

Hoiva-avustajaksi oppisopimuksella

Voit opiskella hoiva-avustajaksi myös oppisopimuksella, mikäli sinulla on työpaikka, joka haluaa alkaa oppisopimuskouluttajaksi sinulle. Lue lisää oppisopimuksesta.

TE-koulutus

Mikäli olet työtön tai jäämässä työttömäksi, voit hakeutua hoiva-avustajan TE-koulutukseen.

Rahoittaja: Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus.

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (Jotpa) rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.Kysy lisää

Satu Willgren
puh. 044 705 7581
satu.willgren@raseko.fi

Kolme sinisiin Raseko-paitoihin pukeutunutta hoitaja-opiskelijaa hoitoluokassa.
Mustapukuinen henkilö työntää ikääntynyttä pyörätuolissa olevaa henkilöä.
Kaksi hoitajaa, joilla maskit kasvoilla sekä kolmas henkilö istumassa henkilönostimessa.