Rasekossa järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskokeet sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon (lähihoitaja), terveys- ja hyvinvointialan ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin sekä taideteollisuusalan perustutkintoon (artesaani). Lisäksi TUVAan hakeville järjestetään haastattelutilaisuus.

Kokeiden tarkka päivämäärä ja kellonaika kerrotaan kutsuissa, jotka lähetetään hakemukseen kirjattuun sähköpostiosoitteeseen.

Yhteishaun kautta hakevien pääsy- ja soveltuvuuskokeiden ajat Opintopolussa ja tällä sivulla.

Pääsy- ja soveltuvuuskoe sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutukseen

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutukseen (lähihoitaja) sekä hoiva-avustaja-koulutukseen hakeville järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe sekä yhteishaun että jatkuvan haun kautta hakeville. Kutsut lähetetään kirjeitse yhteishaussa Opintopolkuun tai jatkuvassa haussa hakulomakkeelle antamaasi osoitteeseen. Kutsun mukana on valmistava tehtävä, joka palautetaan soveltuvuuskoepäivänä.

Kutsussa on tarkemmin kerrottu kokeen sisällöstä ja pisteytyksestä. Soveltuvuuskoe on hakijalle maksuton.

Yhteishaku 2024, soveltuvuuskokeet:

Kaikki hakijat kutsutaan kokeeseen kirjeellä, joka lähetetään hakemuksessasi antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Kutsussa kerrotaan tarkemmin kokeen sisällöstä ja ilmoitetaan kokeen tarkka aika ja paikka, joka yhteishaussa 2024 haettaessa on jompi kumpi seuraavista päivistä:

to 2.5.2024 klo 8 – 16 välillä

pe 3.5.2024 klo 8 – 16 välillä

os: Raision kirjaston Martinsali, Eeronkuja 2, 21200 RAISIO

Hakijalle yksipäiväinen pääsy- ja soveltuvuuskoe, joka sisältää tehtäviä ja haastattelun.

Jatkuva haku, soveltuvuuskokeet:

Kaikki hakijat kutsutaan kokeeseen kirjeellä, joka lähetetään hakemuksessasi antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Kutsussa kerrotaan tarkemmin kokeen sisällöstä ja ilmoitetaan kokeen tarkka aika ja paikka.

Saat lisätietoa soveltuvuuskokeesta opinto-ohjaajalta:
Salla Riihimäki, puh. 044 705 7647, salla.riihimaki@raseko.fi.

Soveltuvuuskoe taideteollisuusalan perustutkintokoulutukseen

Taideteollisuusalan perustutkintokoulutukseen hakeville järjestetään soveltuvuutta kartoittava haastattelu ja koe, joihin kutsutaan kaikki (yhteishaun tai jatkuvan haun kautta) hakeutujat.

Kokeessa mitataan erilaisilla alakohtaisilla tehtävillä sekä haastattelulla hakijan soveltuvuutta alalle ja alkavaan koulutukseen. Kutsut lähetetään kirjeitse tai sähköpostilla. Kutsussa on tarkemmin kerrottu päivän sisällöstä, aikataulusta ja tehtävistä. Lisätietoja voit kysyä myös tutkintojen kohdalle merkityiltä yhteyshenkilöiltä.

Yhteishaun kautta keväällä 2024 hakeutuvien soveltuvuuskoe:

perjantaina 3.5.2024 klo 9 – 15 välillä

*******

varapäivä: pe 10.5.2024 klo 9 – 15
Jos et pääse osallistumaan 3.5. sinulla on mahdollisuus tulla 10.5. Ole yhteydessä: Petri Tölkkö, puh. 044 705 7577. petri.tolkko@raseko.fi

*******

Rasekon Eeronkujan toimipiste, Eeronkuja 3, 21200 RAISIO

Soveltuvuuskoe, jossa mitataan erilaisilla alakohtaisilla tehtävillä sekä haastattelulla hakijan soveltuvuutta alalle ja alkavaan koulutukseen. Kutsussa kerrotaan kokeen sisällöstä ja tehtävistä sekä tarkemmista aikataulusta.

Jatkuvan haun kautta hakevien soveltuvuuskoe sopimuksen mukaan.

Haastattelu haettaessa yhteishaussa 2024 TUVA:aan

Kaikki yhteishaussa TUVAan hakevat kutsutaan valintahaastatteluun kirjeitse tai sähköpostilla. Tarkka päivä, kellonaika ja paikka ilmoitetaan kutsukirjeessä. Hakija ei voi tulla valituksi, ellei osallistu haastatteluun.

Ota haastatteluun mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus, viimeisin peruskoulun todistus ja muut mahdolliset opintojen tukeen ja järjestämiseen liittyvät paperit (esim. Hojks).

Yhteishaun kautta keväällä 2024 hakeutuvien soveltuvuuskoe:

keskiviikkona 15.5.2024 klo 9 – 14 välillä

Rasekon Juhaninkujan toimipiste, Juhaninkuja 1, 21200 RAISIO

Valtakunnallinen oppimisvalmiuskoe

Rasekossa ei ole käytössä valtakunnallinen oppimisvalmiuskoe kevään 2024 yhteishaussa.