Erikoislaitteen hyödyntäminen valmistuksessa – tutkinnon osa

3D-tulostin.

Rasekon FabLab tarjoaa digitaalisia tuotantovälineitä, joilla voi luoda prototyyppejä ja valmistaa yksilöllisiä esineitä. Tässä koulutuksessa opit FabLab-ympäristön 3D-tulostimen tai laserleikkurin ja tarratulostimen suunnitteluohjelmat ja laitteiden käytön ja perehdyt näiden laitteiden käyttömahdollisuuksiin omalla ammattialallasi. Saat tietoja ja taitoja valita valmistuksessa tarvittavia työmenetelmiä, toimintoja tai ohjelmia tarkoituksenmukaisesti, valmistaa ja viimeistellä käyttötarkoitukseen soveltuvia tuotteita tai niiden osia, työskennellä laitteella itsenäisesti työturvallisuusohjeita noudattaen sekä laskea valmistuskustannuksia.

Laajuus: 15 osaamispistettä

Sisältökuvaus:

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon tutkinnon osa. Tutkinnon perusteet Opintopolussa (linkki avautuu toisessa ikkunassa Opintopolku.fi-palvelussa)

Käytettävissä olevat ohjelmistot ovat Designspark Mechanical (3d-suunnittelu ja tulostus) ja Inkscape (laser ja tarraleikkuri), joista opiskelija valitsee jomman kumman tai kummatkin.  Koulutuksen lopuksi oma ammattitaito osoitetaan käytännön työtehtävissä valmistamalla tuote tai sen osa erikoislaitetta hyödyntäen.

Uusia laitteita on tulossa lähiaikoina ja niiden käytön opiskelua sisällytetään koulutukseen opiskelijoiden kiinnostuksen mukaan.

Koulutus sisältää:

  • Lähiopetusta – ja luentoja
  • Pajatyöskentelyä eri työvälineiden parissa
  • Ryhmä- ja henkilökohtaista ohjausta sekä reflektointia
  • Itsenäistä työskentelyä
  • Osaamisen näyttö

Kohderyhmä:

Yrittäjät ja sivutoimiset yrittäjät millä tahansa alalla, muut asiasta kiinnostuneet sekä Rasekon tämän hetkiset opiskelijat, jotka voivat lisätä tämän tutkinnon osan osaksi tutkintoa tai suorittaa osan erillisenä tutkinnon osana. HUOM! Jos olet jo Rasekon päätoiminen opiskelija, sinun tulee sisällyttää tämä valinnainen tutkinnon osa osaksi tällä hetkellä suorittamaasi tutkintoa TAI suorittaa tämä uusi osa vasta sen jälkeen kun olet edellisen perustutkinnon suorittanut. Eli tämän osan voi suorittaa yksittäisenä tutkinnon osana. Lisätietoja saat vastuuopettajilta.

Hae mukaan:

Seuraava aloitus tammikuu 2022. Erikoislaitteen hyödyntäminen valmistuksessa – tutkinnon osa, hakulinkki (avautuu toisessa välilehdessä Rasekon Wilma-järjestelmän koulutuslistaukseen).

Lähipäivät:

Paikka: FabLab Eeronkuja 4, Raisio

Lisäksi saatavilla on FabLab-ohjausta, josta sovittava FabLab-ohjaaja Jenni Aunolan kanssa perustietojen oppimisen jälkeen.

Näytön ajankohta suunnitellaan henkilökohtaisesti opiskelijan kanssa.

Opiskelumaksut, välineet ja laitteet:

Perustutkintokoulutus on maksutonta. Materiaalimaksut riippuvat omasta projektityöstä ja oppimistehtävistä.

Lisätietoja antaa:

Susanna Sallinen
susanna.sallinen@raseko.fi
puh. 044 705 7591