Digitaalisuuden soveltaminen tekstiili- ja muotialalla

Digitaalisuuden soveltaminen tekstiili- ja muotialalla, 45 osp

Toteutus:

2.9.2021 – 31.3.2022

Kohderyhmä:

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat oppia digitaalisuuden soveltamista tekstiili- ja muotialalla ja hyödyntämään digitekniikoita tuotteen suunnittelussa ja valmistuksessa. Koulutus on monimuoto-opiskelua, lähipäiviä on 2 – 3 päivää (to – la) kerran kuukaudessa.

Tämä ammattitutkinnon osa voidaan sisällyttää osaksi tekstiili- ja muotialan ammattitutkintoa tai perustutkintoa tai suorittaa erillisenä tutkinnon osana.

Mukaan mahtuu 12 opiskelijaa. HUOM! Jos olet jo Rasekon päätoiminen opiskelija, tulee tämä valinnainen tutkinnon osa sisällyttää osaksi tällä hetkellä suorittamaasi tutkintoa. Lisätietoja saat vastuuopettajalta.

Aikaisempi osaaminen:

Sinun tulee hallita tekstiili- ja muotialan perusteita sekä tietokoneen käytön perustaidot.

Opiskelukustannukset:

Omaehtoisena tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa. Oppisopimuksella koulutus on maksutonta. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka.

Opiskeluun kuuluvien harjoitustöiden materiaalit opiskelija kustantaa itse. Materiaalimaksujen suuruus määräytyy henkilökohtaisesti riippuen tehtävistä tuotteista.

Tavoite:

Koulutuksen jälkeen osaat
– hankkia ja soveltaa tietoa digitaalisuuden hyödyntämismahdollisuuksista
– suunnitella tuotteita digitaalisia sovelluksia hyödyntäen
– suunnitella tuotteen valmistuksen ja valmistaa tuotteen digitekniikoita hyödyntäen
– arvioida omaa työtäsi

Osaamisen hankkimisen jälkeen ammattitaito osoitetaan näytössä käytännön työtehtävissä soveltamalla digitaalisuutta tuotteen suunnittelu- ja valmistusprosessissa sekä dokumentoimalla prosessin vaiheet.

Sisältö:

Koulutus alkaa torstaina 2.9.2021 klo 9.00 Raisiossa, tarkemmat tiedot lähempänä koulutuksen alkua. Lähiopetus ja ohjaus järjestetään Rasekon toimipisteissä kerran kuukaudessa torstaista lauantaihin.

Koulutuksen sisältö:

  • Digitaalinen kuosi- ja printtisuunnittelu ja niiden toteuttaminen
  • Adobe Illustrator ja Photoshopin käyttö
  • Rasekon Fab Lab (mm. brooderauskone, laserleikkuri, uv-tulostin, suurkuvatulostin, 3D-tulostaminen)
  • Tuotteen –ja valmistuksen suunnittelu ja tuotteen valmistaminen

Käytössä on sähköinen oppimisalusta Itslearning ja Microsoft Teams. Koulutukseen sisältyvän näytön voi suorittaa tehtävään soveltuvalla työpaikalla tai omassa yrityksessä. Koulutuksen sisältö ja aikataulu tarkentuvat aloituksen yhteydessä.

Hakeudu mukaan:

Hakulinkki Digitaalisuuden soveltaminen tekstiili- ja muotialalla, tutkinnon osa 45 osp (linkki ohjautuu Rasekon Wilma-järjestelmään)

Lisätietoja:

kehittämispäällikkö
Elina Sillanpää
puh. 040 701 5671
elina.sillanpaa@raseko.fi

Lisätietoa tutkinnon osasta:

OPH:n ePerusteista (avautuu uuteen välilehteen)