Opsikelijat infopisteessä.

Raseko, Raision kaupunki ja TE-palvelut järjestivät toiset Raision Yritys- ja rekrymessut tiistaina 14.1.2020 klo 13 – 16. Tapahtumassa oli yhteensä 62 näytteilleasettajaa, jotka tarjosivat eri pituisia työsuhteita kesätöistä vakituisiin tehtäviin. Messuilla vieraili arviolta 1300 työ- tai koulutuspaikkaa etsivää kävijää.

Näytteilleasettajien kaarti koostui eri alan toimijoista, mm. puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalta, rakentamisen ja teollisuuden aloilta, ravintola- ja catering-alalta, kaupan alalta, hoiva-alalta sekä palvelualoilta. Suurten työnantajien ja henkilöstövuokrausfirmojen lisäksi messuilla oli mukana myös pienempiä yrityksiä. Lisäksi kävijöiden oli mahdollista teettää itselleen video-CV.

Messut järjestettiin Rasekon Eeronkuja 3:n toimipisteessä. Pääsisäänkäynnin ulkopuolella kävijöitä vastassa olivat Rasekon auto-osaston kuorma- ja henkilöauto. Aulasta kävijät johdateltiin somisteiden avulla infopisteelle sekä liikuntasaliin, jossa itse messut tapahtuivat. Sisäänkäynnin aulassa oli ilmoitusseinä, johon oli koottu näytteilleasettajien avoinna olevia työpaikkoja. Myymälä Kaneli oli tapahtuman aikana myös avoinna ja näytteilleasettajien oli mahdollista käydä ruokailemassa Ravintola Rosmariinin lounasbuffetissa.

Messujärjestelyjä oli tekemässä eri alojen opiskelijaryhmiä. Liiketoiminnan merkonomiopiskelijat olivat mukana mm. tapahtuman markkinointitehtävissä, pystytyksessä, purkamisessa, asiakaspalvelussa sekä tapahtuma-aikaisten juontojen teossa. Datanomiopiskelijat vastasivat äänentoistotekniikasta, sähköalan opiskelijat salin sähköjen asentamisesta, ravintola- ja catering-alan opiskelijat hoitivat taukotilaa ja valmistivat maukkaan lounas-buffetin Ravintola Rosmariiniin sekä monipuolista ostettavaa myymälä Kaneliin. Visualistit somistivat sisäänkäynnin ja messusalin.

Tapahtumajärjestelyt keräsivät runsaasti positiivista palautetta sekä näytteilleasettajilta että kävijöiltä. Messut olivatkin hyvä oppimisen paikka opiskelijoillemme!