Yrittäjän ammattitutkinto – moderni digiyrittäjä

Digiyrittäjä ohjaamassa opiskelijoita.

Onko digitaalinen markkinointi kompastuskivesi? Kaipaatko tietoa taloudesta suunnittelusta ja verotuksesta. Vai suunnitteletko yrityksen perustamista?

Yrittäjän ammattitutkintokoulutus tarjoaa ajantasaista tietoa, kokemusta ja näkemystä sekä mahdollisuuden verkostoitua ja löytää uusia yhteistyökumppaneita.

Lähipäivien aikana paneudutaan liiketoiminnan keskeisiin asioihin yrittäjän ja yrittäjäksi aikovan näkökulmasta. Jaat ajatuksia ja kokemuksia muiden kanssa, löydät mahdollisuuksia verkostoitua ja solmia yhteistyösuhteita.

Keskeisinä painopistealueina ovat yritystoiminnan mahdollisuuksien muuttaminen kannattavaksi liiketoiminnaksi, digitaalinen markkinointi ja tuloksia tuova verkostoituminen. Tutuksi tulevat niin käsite LEAN kuin yrittäjälle tarpeelliset somekanavatkin.

Yrittäjän ammattitutkinto on tarkoitettu yrittäjänä toimivalle tai yritystoiminnan käynnistämistä suunnittelevalle. Tutkinto soveltuu myös sivutoimisille yrittäjille, maatalousyrittäjille ja franchising-yrittäjille. Tutkintoa voi hyödyntää myös esimerkiksi yrityksen omistajanvaihdostilanteessa.

Koulutus

Yrityksen kehittäjä, yrittäjän ammattitutkinto

Osaamisaloja on kaksi:
– Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisala antaa valmiuksia yritystoiminnan suunnitteluun ja käynnistämiseen. Tutkintoa suorittaessasi laadit yrityksesi liiketoimintasuunnitelman.
– Yritystoiminnan kehittämisen osaamisala on tarkoitettu toimivalle yrittäjälle ja tarjoaa mahdollisuuden analysoida, suunnitella ja kehittää yrityksen toimintaa.

Toteutus

Monimuoto-opinnot / suoraan tutkintoon
Koulutus toteutetaan monimuotoisena. Lähiopiskelupäiviä on yksi päivä kuukaudessa.
Lähiopiskelupäivien lisäksi koulutus sisältää myös itsenäistä opiskelua.

Opettajina rautaiset alan ammattilaiset ja yrittäjät, mm. digimarkkinoinnin tunnettu asiantuntija Taina Norha sekä pienyrityksen talouden ammattilainen Susanne Aho.

Lähipäivät päivisin klo 8.30- 15.00 Raisiossa.

Muutokset mahdollisia.

Tai kiinnostaako sinua jokin tietty rajatumpi aihealue lyhyempänä koulutuksena esim. myynti ja markkinointi, taloushallinto tai sähköinen liiketoiminta? Kysy lisää yhteen tutkinnon osaan liittyvistä koulutusmahdollisuuksista!

Toteutusaika

Seuraava aloitus 17.9.2020.

Hae mukaan:

Yrittäjän ammattitutkinto, hakulinkki

Toteutuspaikka

Raision Purokadun toimipiste

Kuvaus

Koulutuksen sisältö mm.

Yrittäjän ammattitutkinnossa on kaksi osaamisalaa, jotka ovat

  • Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen
    • sisältönä mm. Yritystoiminnan suunnittelu, Yritystoiminnan käynnistäminen, Franchisingyrittäminen, Tuotteistaminen, Taloushallinto, Myynti ja markkinointi, Sähköinen liiketoiminta
  • Yritystoiminnan kehittäminen
    • sisältönä mm. Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen, Tuotteistaminen, Taloushallinto, Henkilöstöhallinto, Myynti ja markkinointi, Sähköinen liiketoiminta, Ulkomaan kauppa

Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisala on tarkoitettu yritystoimintaa harkitseville. Osaamisalalla tutkinnon suorittaminen edellyttää yhden pakollisen ja kahden valinnaisen  tutkinnon osan hyväksyttyä suorittamista.

Yritystoiminnan kehittämisen osaamisala on tarkoitettu yrittäjänä jo toimivalle. Osaamisalalla tutkinnon suorittaminen edellyttää yhden pakollisen ja kahden valinnaisen tutkinnon osan hyväksyttyä suorittamista.

Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen), lähtötasosi huomioiden.

Lähipäivien aiheena mm.
• digitaalinen markkinointi
• asiakashankinta ja myyntiosaaminen
• yrityksen kannattavuus
• talouden suunnittelu
• verotus
• palvelumuotoilu
• LEAN-ajattelu yritystoiminnassa

Kohderyhmä

Yrittäjän ammattitutkinto on tarkoitettu yrittäjänä toimivalle tai yritystoiminnan käynnistämistä suunnittelevalle. Tutkinto soveltuu myös sivutoimisille yrittäjille, maatalousyrittäjille ja franchising-yrittäjille. Tutkintoa voi hyödyntää myös esimerkiksi yrityksen omistajanvaihdostilanteessa.

Kustannukset opiskelijalle

Korona-pandemian elinkeinoelämälle aiheuttamien ongelmien vuoksi olemme päättäneet tukea osaamisen kehittämistä. Emme peri koulutusmaksua syksyllä 2020 aloitettavista ammatti- tai erikoisammattitutkintokoulutuksista emmekä tutkinnon osista! Koulutusmaksua ei myöskään peritä koulutuksista, joihin on tullut valituksi 2020 aikana, vaikka opiskelu alkaisikin vasta 2021 kevään aikana.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Lisätietoja antavat

Mervi Mäkelä
puh. 044 705 7447
mervi.makela@raseko.fi

Tutkinnon perusteet Opintopolussa (linkki avautuu toisessa ikkunassa Opintopolku.fi-palvelussa)