Merkonomiksi voi opiskella monella tapaa. Monille tutuin väylä on se “nuorena kauppaopistoon”, mutta nykyään on muitakin vaihtoehtoja eri elämäntilanteisiin sovitettavaksi. Meillä aikuiskoulutuksessa moni opiskelee merkonomiksi oppisopimuksella, koska se on joustavaa ja maksutonta niin työnantajalle kuin opiskelijallekin. Toisin kuin monet luulevat, oppisopimuksen voi solmia myös nykyiseen työsuhteeseen, mikäli haluaa kehittää osaamistaan nykyisessä työssä ja tutkinnon suorittaminen olisi siihen hyvä keino.

Opiskelijamme Minttu Vanhanen mietti vuodenvaihteessa 2015 – 2016, mistä saisi uusia haasteita työhönsä Indiskassa. Hän kiinnostui mahdollisuudesta opiskella merkonomi-tutkinto työn ohessa ja Timalin koulutustarjottimesta, josta on mahdollisuus valita opintoja oman tarpeen mukaan. Mutta mitä ne monimuoto-opinnot oppisopimuksella käytännössä tarkoittavat? Nyt teillä on mahdollisuus kuulla suoraan opiskelijamme kokemuksista, annetaan Mintun kertoa itse.

merkonomi oppisopimus timali

Minttu ja hänen kollegansa naantalilaisessa vaateliikkeessä pukemassa mallinukkeja vappuun.

Miksi lähdit opiskelemaan merkonomiksi?

Lähdin opiskelemaan merkonomiksi, koska kaipasin uusia haasteita työn oheen ja merkonomin tutkinto on kaupan alalla hyvä tutkinto jo hankkimani visualistin tutkinnon rinnalla. Opiskelun aloittamiseen vaikutti myös isosti Timalissa tarjolla oleva stailaamisen tutkinnon osa. Se tuntui erityisen kiinnostavalta ja omalta, koska työskentelen vaatteiden kanssa.

Miten opinnot (monimuoto-opinnot, joissa verkko-opintoja) ovat sopineet muuhun elämääsi?

Verkko-opinnot ovat työn ohessa opiskellessa paras mahdollinen vaihtoehto. Lähipäivillä opetetut asiat pystyy kertaamaan verkkoympäristössä ja myös kaikki etätehtävät löytyvät sieltä. Tehtävät voi palauttaa juuri silloin, kun omiin töihin sopii. Palautusta varten ei tarvitse tulostaa mitään, eikä käydä oppilaitoksessa, vaan sen voi tehdä kätevästi kotoa käsin tietokoneella.

kaupan alan opinnot oppisopimus merkonomi timali

Mikä on ollut parasta opinnoissasi? Mitä olet kokenut saavasi?

Parasta opinnoissa on ollut mahdollisuus mennä työpaikan ehdoilla. Oppisopimuksella opiskelusta ei ole aiheutunut lainkaan haittaa työnteolle. Lähipäivillä käydyt keskustelut muiden kaupan alalla työskentelevien opiskelijoiden kanssa ovat antaneet paljon uutta näkökulmaa ja intoa omaan tekemiseen. Olen myös ollut erityisen tyytyväinen kouluttajien ammattiosaamiseen sosiaalisen median markkinointikäyttöön liittyvissä opinnoissa. Aihe on ajankohtainen, mutta itselleni melko vieras, joten oli hienoa oppia miten paljon erilaisia mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa markkinointiin.

Millaista ohjausta olet saanut oppilaitoksen puolelta? Eli ovatko opinnot sujuneet joustavasti ja tai mitä sanoisit yhteistyöstä kouluttajien kanssa?

Opiskelun alussa kartoitimme yhdessä jo osaamiani asioita ja mitä haluaisin oppia lisää. Näiden pohjalta valittiin tutkinnon osat, joita lähden opiskelemaan ja suorittamaan. Alusta asti kouluttajien toimesta tehtiin selväksi, että opiskelen niitä asioita, jotka koen itselleni hyödyllisiksi ja joita tarvitsen suorittaakseni tutkinnon. Oppilaitos ja kouluttajat ovat luoneet matalan kynnyksen ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa, joten on ollut todella helppoa kysyä ohjausta ja neuvoja niitä tarvittaessa. Opiskelun joustavuudesta johtuen en ole kokenut opiskelua ollenkaan stressaavana, vaan enemmänkin huomaan odottavani lähipäiviä ja niihin liittyviä tehtäviä. Innostuimme mm. stailaamisen opinnoista niin paljon, että järjestimme työkaverini kanssa Indiskan kahden liikkeen henkilökunnalle stailausillan, jonka aikana myös suoritimme tutkintoa.

merkonomi oppisopimus

Jotta merkonomi-opinnot työn ohessa olisi mahdollista vieläkin useammalle, tarjoamme nyt vaihtoehdon opiskella Liiketalouden perustutkinto, merkonomi kokonaan verkko-opintoina. Halutessasi voit valita koulutustarjottimelta lähiopetuspäiviä ja kuten Minttukin sanoi, päästä analysoimaan alan ilmiöitä ja hyviä käytänteitä motivoituneessa joukossa. Voit yksilöllistää tutkintoasi valitsemalla tutkintoosi osan/osia toisesta tutkinnosta, kuten Minttu valitsi stailaamisen Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnosta ja hyödynsi lisäksi aiemmin suorittamaansa tutkinnon osaa Markkinointiviestinnän ammattitutkinnosta.

Joustavaa opiskelijalle, vaivatonta työpaikalle.

Kaupan alan opintoihin oppisopimuksella on jatkuva haku. Voit tutustua tarjontaan nettisivuillamme, hakea sähköisesti tai ottaa suoraan yhteyttä kouluttajiin.

Niina Salama 044 705 7443
Katri Haavisto 044 705 7421
etunimi.sukunimi@raseko.fi