SetPromotionin Aleksi Koskinen kävi rekrytoimassa Rasekon autoalan opiskelijoiden joukosta uusia innokkaita mekaanikkoja rallicrossin pariin. Tarjolla olisi uuden osaamisen hankkimista kevään ja kesän aikana erilaisissa rallitapahtumissa ympäri Eurooppaa.

Aleksi itsekin on Rasekon kasvatteja noin kymmenen vuoden takaa. Ajoneuvoasentajaksi valmistumisen jälkeen Aleksi on toiminut kilpa-automekaanikkona ja –insinöörinä eri tallien ja tehtaiden palveluksessa niin Amerikassa, Euroopassa kuin kotimaassa. Insinööriopinnot työn ohella ovat vielä kesken, kun työsarkaa kilparadoilla on riittänyt. Kisainsinöörinä Aleksin tehtäviin kuuluu mm. datan analysointi, auton käytettävyyden parantaminen ja kuljettajan ajosuorituksen optimoiminen.

Tänään Aleksi tuli tarjoamaan työssä oppimisen mahdollisuutta entisen opettajansa Markon Hahton nykyiselle opiskelijaryhmälle. Haussa oli omatoiminen, alan englanninkieliset termit hallitseva ja perushuollot ja korjaukset osaava hyvä tyyppi, jolla olisi kevään aikana mahdollisuus päästä Pohjoismaiden kisoihin ja kesällä moniin eri maihin mekaanikoksi rallicrossin MM-sarjan puitteissa.

Ainakin yksi rohkea ilmoittautui kiinnostuneeksi pestistä. Katri Liukolla on monen vuoden tausta moottoriurheilun parista. Hän on toiminut erilaisissa kisajärjestelyissä mm. tuomarina, kilpailunjohtajana ja katsastajana. Mekaanikon homma kansainvälisissä kisoissa siis toki kiinnosti sekin! Ammattina kilpa-autoilu ei kuitenkaan ole se ykköstoive, vaan armeijan suorittanut Katri aikoo valmistuttuaan pyrkiä maanpuolustuskorkeakouluun ja sitä kautta erikoistua ehkäpä laivojen moottoreihin.

Mielenkiintoista hommaa jälleen kerran tarjolla Rasekon opiskelijoille! Eihän tässä tarvita mitään muuta kuin pikkuisen rohkeutta tarttua suorastaan tarjottimella eteen tuotavaan tilaisuuteen! Niinhän Aleksi Koskinen itsekin teki opiskeluaikoinaan, kun kilpa-autoilua harrastava luokkakaveri pyysi avuksi kisamatkoille. Siitä se sitten lähti, uramatka, joka jatkuu yhä.