Taantumaa tai ei, tietyt alat työllistäisivät koko ajan, jos vain olisi osaavia työntekijöitä. Kone- ja metalliala, puhdistuspalvelu ala sekä toimistoala työllistävät hyvin osaavia tekijöitä, mutta osaajista näyttää olevan pulaa. Raseko vastaa alueen työelämän tarpeisiin ja aloittaa useita uusia näyttötutkintomuotoisia koulutuksia työvoimaa tarvitseville aloille.

taloushallinnon osaaja, taloushallinnon ammattitutkinto

Taloushallinnon osaaja -koulutuksestamme on kautta aikojen työllistytty hyvin. Mm. HR- ja palkkapalveluja tarjoava Silta Oy on palkannut meiltä monia ammattitaitoisia opiskelijoita.

– Saamme säännöllisin väliajoin yhteydenottaja työnantajilta, jotka tiedustelevat osaajia töihin. Laajennamme tarjontaamme aikuiskoulutuksessa ja näyttötutkinnoissa juuri tästä syystä kone- ja metallialalle, kiinteistöpalvelualalle, rakennusalalle sekä puhdistuspalvelualalle. Meillä on mahdollista aloittaa kyseisillä aloilla tänä vuonna kokopäivätoimiset opinnot tai oppisopimusopinnot oman työn ohessa ja suorittaa joustavasti näyttötutkinto, kertoo Rasekon aikuisopisto Timalin rehtori Marjatta Lennala.

metalliala, hitsaus, levyseppähitsaaja

Hitsausrobotti

metalliala, kone- ja metalliala, raseko, timali

Laserleikkuri

metalliala, hitsaaminen, hitsaaja, levyseppähitsaaja

Metallityö H. Turunen Oy:n Jussi Turunen on ollut aiemmin yhteydessä ammatillisen koulutuksen järjestäjään ja tiedustellut osaajia suoraan oppilaitoksesta. – Etsin aiemmin työhön osaajaa. Löysin sellaisen oppilaitoksen kautta. Tärkeintä monipuolisen perusosaamisen lisäksi on kuitenkin aina se, että henkilöllä on motivaatio ja hyvä asenne tehdä laadukasta jälkeä. Otimme juuri työhön vasta perustutkinnon suorittaneen henkilön. Yleensäkin olen alalta kuullut, että töitä riittää ja kiire on niillä, jotka taantuman jälkeen ovat vielä toiminnassa.

kiinteistöpalveluala, kiinteistönhoitaja

Kiinteistöpalvelujen perustutkinto antaa monipuolisia taitoja ja valmiudet monenlaisiin kiinteistönhuollon tehtäviin.

Varsinais-Suomen ELY-keskus tekee tiivistä työtä työelämän ja koulutuksenjärjestäjien kanssa. Ammatillinen koulutus on todettu sielläkin hyväksi poluksi monelle ammatinvaihtajalle tai muutoin työtä hakevalle.

– Työnhakijan oma motivaatio hakea alan töitä on tietenkin numero yksi työllistymisessä. Kuitenkin työllistymistä edesauttaa merkittävästi ammatillinen koulutus, jota mekin järjestämme yhteistyössä koulutuksen järjestäjien kanssa työvoimakoulutuksena. Olemme tehneet pitkään yhteistyötä eri koulutuksen järjestäjien kanssa ja huomanneet, että pidemmät koulutukset suoraan tietylle alalle kohdennettuna auttavat työllistymisessä. Lyhytkurssit eivät aja samaa asiaa. Tehokas teoriaopetus ja pitkä työssäoppiminen sekä mahdollisuus näyttää osaaminen suorittamalla alan näyttötutkinto auttavat työllistymisessä.  Esimerkiksi toimistoalan koulutukset, joita olemme toteuttaneet pitkään yhteistyössä Rasekon kanssa, ovat työllistäneet tasaisesti taantumankin keskellä henkilöitä tilitoimistoihin ja yrityksiin, kommentoi koulutuksen kautta työllistymistä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen koulutusasiantuntija Petri Järvinen.

taloushallinto, taloushallinnon ammattitutkinto, koulutus

Työelämä tarvitsee osaajia. Ammatillisen aikuiskoulutuksen ja suoritetun näyttötutkinnon kautta työpaikka saattaa löytyä hyvinkin pian. Näyttötutkintomuotoinen ammatillinen aikuiskoulutus on käytännönläheinen tapa opiskella uusi ammatti ja suorittaa tutkinto. Jos sinullekin käytännön työn tekeminen on paras tapa oppia, näyttötutkintomuotoinen koulutus on sinun juttusi.

Kouluttaudu kone- ja metallialalle levyseppähitsaajaksi, kiinteistöpalvelualalle kiinteistönhoitajaksi, puhdistuspalvelualalle toimitila- tai kodinhuoltajaksi tai taloushallinnon osaajaksi ja löydä uusi suunta eteenpäin, joko työelämään tai siellä korkeammalle! Kaikki avoinna olevat koulutushaut löydät aikuiskoulutusten avoimista hauista nettisivuiltamme.