Terveysalan ammattitutkinto, jalkojenhoitotyön osaamisala

 

Toteutus

Monimuoto-opinnot / suoraan tutkintoon.

Koulutus muodostuu lähiopetuspäivistä oppilaitoksessa, itsenäisesti suoritettavista verkko-opinnoista, ohjatusta käytännön harjoittelusta oppilaitoksen oppimisympäristössä sekä mahdollisesti käytännön työn harjoittelusta alan työpaikoissa. Koulutus voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan (noin yksi vuosi). Lähipäiviä on 6 – 10/ kk. Opetus toteutuu ilta- ja lauantaiopetuksena.

Toteutusaika

Ryhmä on täynnä ja haku toistaiseksi suljettu. Seuraa sivua seuraavasta toteutuksesta.

Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten perusteella. Hakeutujalta edellytetään aikaisempi sosiaali- ja terveysalan tutkinto, tutkinnon suorittamiseen vaadittava terveys ja toimintakyky, sekä riittävä kielitaito. Terveysalan ammattitutkinnon tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista on ohjeet Opetushallituksen määräyksessä Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa (OPH-5-2018).

Tutustu terveys- ja turvallisuusvaatimuksiin täällä.

Hae mukaan:

Ryhmä on täynnä ja haku toistaiseksi suljettu. Seuraa sivua seuraavasta toteutuksesta.

Toteutuspaikka

Raisio, Juhaninkujan toimipiste.

Tavoitteet

Terveysalan  ammattitutkinnon  jalkojenhoitotyön  osaamisalan  suorittanut  hallitsee  jalkojen iho-  ja  kynsisairauksien  hoitotyön  huomioon  ottaen  asiakkaan  perussairaudet  osana jalkojenhoitoprosessia. Jalkojenhoitaja (AT) osaa ohjata ja neuvoa asiakkaita jalkojen terveyden edistämisessä, omahoidossa sekä ennaltaehkäistä asiakkaan jalkaongelmien syntymistä hyödyntäen uusinta tietoa jalkojenhoitotyöstä. Koulutuksen suorittaneella on ammattitaito tehdä asiakkaille suojaavia ja keventäviä ortooseja sekä ohjata asiakasta näiden tuotteiden käytössä. Koulutus antaa valmiudet oman yritystoiminnan aloittamiseen.

Jalkojenhoitaja (AT)  voi  toimia  sosiaali-  ja  terveysalan sekä kuntoutuksen  erilaisissa työyhteisöissä, esimerkiksi terveyskeskuksissa, sairaaloissa, hoiva- ja hoitolaitoksissa, palvelutaloissa  sekä  alan  työryhmissä  ja  asiakkaiden  kodeissa. Jalkojenhoitaja voi  toimia myös ammatinharjoittajana tai yrittäjänä myyden palveluitaan eri organisaatioille ja yksittäisille asiakkaille.

Kuvaus

Terveysalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ammattiosaajana toimiminen terveysalalla (45 osp)
  • Jalkojenhoitoyön osaamisala (90 osp)

Valinnainen tutkinnon osa:

  • Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen (15 osp)

Kohderyhmä

Terveysalan ammattitutkinnon suorittaminen edellyttää sellaista vaativaa terveysalan osaamista, jota on käytännössä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöillä.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka.
Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä). Koulutusmaksun lisäksi opiskelija ostaa jalkojenhoitotyössä tarvittavat instrumentit ja työasun (kustannusarvio 500 – 800 €). Tarvittavien instrumenttien hankkimiseen saa ohjausta koulutuksen alussa.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman tutkintokoulutusta.

Lisätietoja antaa

Liisamaija Vatanen
puh. 044 705 7561
liisamaija.vatanen@raseko.fi

Tutkinnon perusteet Opintopolussa (linkki avautuu toisessa välilehdessä Opintopolku.fi-palvelussa)