Tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinto

Oletko toiminut pitkään tekstiili- ja muotialalla tai vaatetusalalla esimerkiksi yrittäjänä tai esimiehenä? Nyt sinulla on mahdollisuus suorittaa tutkinto tai tutkinnon osia, kehittää yrityksen toimintaa, tuotteita ja palveluita sekä saada osaamisestasi tutkintotodistus opiskelemalla Rasekossa tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkintoa.

Erikoisammattitutkintokoulutuksessa painottuu tuotteiden valmistuksen, palvelujen ja toimintojen kehittäminen. Syvennät osaamistasi mm. työprosessien, -menetelmien ja -välineiden kehittämisessä ja ohjeistamisessa, laajennat tietojasi ekologisuudesta ja eettisestä toiminnasta, tutustut uusimpiin globaaleihin trendeihin, opit käyttämään erilaisia digitaalisia työkaluja ja luot uusia verkostoja. Seuraava ryhmä aloittaa huhtikuussa 2022. Voit kuitenkin kysyä opiskelusta lisätietoja ja mahdollisuudesta aloittaa henkilökohtaisen aikataulun mukaan.

Tekstiilialan erikoisammattitutkinto

Tutkinto

Tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinto, 180 osp

Pakolliset tutkinnon osat | 90 osp
Tekstiili- ja muotialan tuotteiden ja palvelujen vastuullinen kehittäminen, 60 osp
Tuotteistamisen, brändäyksen ja markkinointiviestinnän kehittäminen tekstiili- ja muotialalla, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat | 90 osp

Tutkinnon perusteet Opintopolussa (linkki avautuu toisessa välilehdessä Opintopolku.fi-palvelussa)


Toteutus

Monimuoto-opiskelu työn ohella tai oppisopimus. Lähipäiviä on 2 – 3 kuukaudessa, pääosin torstai-, perjantai- ja lauantaipäivisin.
Lisätietoja oppisopimuksen tekemisestä voi kysyä: Raision oppisopimustoimisto, oppisopimuspäällikkö Jaana Paunonen, puh. 044 705 7513, jaana.paunonen@raseko.fi

Voit suorittaa koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia.

Jos sinulla on jo tarpeeksi osaamista, voit tulla myös suoraan näyttöön. Kysy lisätietoja vastuuopettajalta.

Toteutussuunnitelma:

Tekstiili- ja muotialan tuotteiden ja palvelujen vastuullinen kehittäminen
Tuotteistamisen, brändäyksen ja markkinointiviestinnän kehittäminen tekstiili- ja muotialalla
Tuotteen suunnittelu, valmistaminen ja valmistuksen ohjeistaminen
Malliston kaavoittaminen, valmistaminen ja valmistuksen ohjeistaminen

Kohderyhmä

Edellytyksenä erikoisammattitutkinnon suorittamiselle ja koulutukseen osallistumiseen on aiemmin hankittu oman alan osaaminen. Osaaminen on hankittu vuosien aikana alan työtehtävissä ja mahdollisesti myös suorittamalla alan perustutkinto tai ammattitutkinto.

Toteutuspaikka

Pääosin Rasekon Raision toimipisteet.

Hakeutuminen

Tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinto, hakulinkki (avautuu toisessa välilehdessä Rasekon Wilma-järjestelmän koulutuslistaukseen). Jatkuva haku ja aloitus henkilökohtaistetusti.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 600 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 250 € / tutkinnon osa.

Lisätietoja

Elina Sillanpää
puh. 040 701 5671
elina.sillanpaa@raseko.fi