Suurtalouskokin ammattitutkinto

Koulutus

Suurtalouskokin ammattitutkinto

Toteutus

Lähi-, virtuaali-, monimuoto-, etäopetus
Opiskelija tarvitsee alan työ- tai koulutussopimuspaikan.
Opinnot koostuvat lähiopetusilloista, joita on 4 kertaa kuukaudessa sekä ohjatusta etäopiskelusta ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.
Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Toteutusaika

Haku nonstop
Aloitus sopimuksen mukaan.
Tutkinnon suorittamisen aikataulu ja koulutuksen tarve riippuvat hakijan aiemmasta osaamisesta. Tutkinnon voi suorittaa myös ilman koulutusta.

Hae mukaan:

https://wilma.raseko.fi/browsecourses?long-term=1700&school-id=18&checkout=true

Toteutuspaikka

Rasekon Raision ja Naantalin toimipisteet

Kuvaus

Tutkinnon kaikille pakollinen tutkinnon osa on ruoanvalmistus ammattikeittiössä. Lisäksi valitaan kaksi seuraavista tutkinnon osista: ruoanvalmistus suurtaloudessa, tilaus- ja juhlapalveluissa toimiminen, ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä ja erityisruokavalioaterioiden valmistus. Yhtenä valinnaisena tutkinnon osana voi valita myös jonkun muun ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tutkinnon osan.

Tutkinnon suorittanut
– osaa suunnitella työnsä ja toimia itsenäisesti ammattikeittiössä
– tuntee raaka-aineet ja tarkoituksenmukaiset työtavat
– osaa jaksottaa ja ajoittaa työnsä oikein
– ottaa huomioon toiminnan kannattavuuden ja taloudellisuuden
– osaa toimia kokkina ja hoitaa ruoanvalmistuksen esivalmistelusta viimeistelyyn ja asiakkaan kohtaamiseen
– osaa toimia ammattikeittiön työyhteisössä
– ruoanvalmistus suurtaloudessa tutkinnon -osan valinnut osaa muun muassa suunnitella työnsä suurtaloudessa. Hän osaa toimia kokkina ja työryhmän jäsenenä suurtalouden ruoanvalmistustehtävissä
– tilaus- ja juhlapalveluissa toimiminen – tutkinnon osan suorittaja osaa muun muassa toimia tilaus- ja ruoanvalmistustehtävissä ja asiakaspalvelussa
– ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä – tutkinnon osan valinnut osaa muun muassa toimia kokkina tuotantokeittiön ruoanvalmistustehtävissä
– erityisruokavalioaterioiden valmistus – tutkinnon osan valinnut osaa suunnitella työnsä ja toimia perus- ja erityisruokavalioaterioiden valmistuksessa

Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä ammattikeittiöissä, henkilöstöravintoloissa ja ateriakeskuksissa.

Kohderyhmä

Tutkinto on tarkoitettu ammatti – ja /tai suurkeittiössä ja /tai ravintolassa työskenteleville henkilöille, jotka haluavat täydentää ja syventää osaamistaan sekä suorittaa ammattitutkinnon.

Koulutukseen voivat hakeutua sellaiset henkilöt, joilla on vankka ammattitaito, mutta ei ole alan ammatillista koulutusta tai henkilöt joilla on perustutkinto suoritettuna.

Ohjaamme sinua henkilökohtaisesti valitsemaan tilanteeseesi sopivat tutkinnon osat sekä suunnittelemme yhdessä tarvitsemasi opinnot.

Kustannukset opiskelijalle

Omaehtoisena tutkintokoulutuksen hinta on  450  €, mikä laskutetaan kolmessa erässä.
Oppisopimuksella koulutus on maksutonta.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Lisätietoja antaa

Pia Toivanen
puh. 044 705 7534
pia.toivanen (at) raseko.fi

Tutkinnon perusteet (OPH): https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/1336403/naytto/tiedot