20 huhti

rekrykoulutus kaupan ala

Maanantaina Timalissa päättyi intensiivinen, kuuden päivän lähiopetusjakso Turun Osuuskaupalle räätälöidystä rekrykoulutuksesta. Heti seuraavana päivänä jatkoon päässeet opiskelijat lähtivät työssäoppimaan eväinään päivittäistavarakaupan myyjän opit sekä roppakaupalla intoa uusiin haasteisiin. Monilla oli jo jonkin verran kokemusta myyjän töistä, mutta etenkin kaupan kannattavuuden päivät avasivat monille uusia näkökulmia ja laajempaa ymmärrystä keskeisistä tuloksellisuuteen vaikuttavista tekijöistä. Käytännönläheisen teoriaosuuden jälkeen opiskelijat työstivät ryhmissä koosteet vähittäiskaupan kannattavuuden eri osa-alueista ja osoittivat, että aamun ajatusten lämmittelykysymyksen ”Mistä syntyy kaupan kannattavuus?” ympärille oli kerääntynyt paljon uutta tietoa, jota voi hyvillä mielin lähteä soveltamaan työssäoppimisjaksolle.

rekrykoulutus timali

Intensiivikoulutuksen aikana opiskelijat suorittivat myös ikäraja- ja hygieniapassit, sekä päivittivät osaamistaan mm. visuaalisen markkinoinnin, asiakaspalvelu- ja työyhteisötaitojen osalta. Opiskelijat oli valittu koulutukseen ryhmähaastattelujen perusteella, ja heistä tuli hyvin aktiivinen porukka lyhyen koulutuksen aikana. Oli ilo tehdä töitä näin innokkaiden opiskelijoiden kanssa ja nähdä ahaa-elämysten syntyvän! Myös TOK:n edustaja piti puheenvuoron työyhteisötaidoista ja työskentelystä heillä.

 

Kiinnostaako rekrykoulutus?

Rekrykoulutus on vaihtoehto henkilöstön rekrytointiin. Se räätälöidään yrityksen tarpeisiin, koostuu lähiopetuksesta sekä ohjatusta työssäoppimisesta ja kestää pääsääntöisesti 3-9 kuukautta. Työ- ja elinkeinohallinto sekä työnantaja yhdessä rahoittavat koulutuksen. Työnantajan osuus on 30 prosenttia hankintasopimuksen mukaisesta kokonaishinnasta.* Rekrykoulutuksesta voit lukea lisää TE-palvelujen sivuilta.

*Lähde: TE-palvelut