Ravintola- ja catering-alan perustutkintokoulutusta välivuosiopintoina

Oletko kiinnostunut ravintola-alalla työskentelemisestä, mutta et vielä tiedä, miten tiesi sinne johtaisi? Tutustu mielenkiintoiseen välivuositoteutukseemme, jonka aikana voit hankkia osaamista ja opiskella tutkinnon osia ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta!

Koulutus

Ravintola- ja catering-alan perustutkintokoulutusta, tutkinnon osia henkilökohtaistamisen mukaan.

Ravintola-ja catering-alan opiskelu Rasekossa sisältää lähiopetusta ja runsaasti käytännön työskentelyä alan yrityksissä. Osana opintoja pystymme tarjoamaan hyvät mahdollisuudet lähteä taloudellisesti tuetulle työelämäjaksolle ulkomaille 3 – 12 viikon ajaksi! Yhteistyökumppaneitamme löytyy mm. Sveitsistä, Espanjasta, Puolasta, Thaimaasta ja Maltalta.

Pääset myös halutessasi maistamaan AMK-opintoja, sillä voit opiskella Turun ammattikorkeakoulussa tradenomien koulutukseen sisältyvän hyvinvointimatkailun suuntautumispolun opintoja! Opinnoissa suoritetaan myös hygieniapassi ja anniskelupassi.

Kohderyhmä

Koulutus sopii sinulle, joka haluat työskennellä ruoanvalmistuksen tai -tarjoilun tehtävissä. Valintasi mukaan opit joko erityyppisissä anniskelu- ja ruokaravintoloissa tapahtuvaa asiakaspalvelua ja tarjoilua tai ruoanvalmistusta erilaisissa ruokapalvelualan yrityksissä kuten ravintolat, kahvilat, katu- ja pikaruokapaikat, hotellit tai suurkeittiöt. Sinulla tulee olla taustalla ylioppilastutkinto (tai riittävästi lukio-opintoja) tai ammatillinen tutkinto. Tässä koulutuksessa keskitytään ensisijaisesti ammatilliseen opiskeluun.

Hakeudu mukaan, mikäli:
– haluat hyödyntää välivuoden lukion tai armeijan jälkeen tai et vielä muun toisen asteen koulutuksen jälkeen päässyt toiveidesi mukaiseen jatko-opintopaikkaan
– haluat tehdä jotain, mikä auttaa sinua rahoittamaan jatko-opintojasi myöhemmin
– pohdit vielä alaasi ja etsit omaa uraasi
– olet suuntautumassa matkailu ja/tai ravitsemisalalle.
Koulutus mahdollistaa kansainvälisen kokemuksen hankkimisen, oppisopimusjaksojen kautta välivuoden rahoittamisen ja CV:ssä näkyvän työkokemuksen hankkimisen.

Toteutus

Koulutus toteutetaan kokopäiväopintoina. Opiskelu sisältää lähi- ja etäopetusta sekä runsaasti työpaikoilla oppimista ja oppisopimusjaksoja.

Toteutusaika

Hakeutuminen 31.7.2019 mennessä. Info- ja valintatilaisuus pidetään pe 2.8.2019 klo 10.00 Raisiossa, Eeronkuja 3. Koulutuksen aloituspäivä on ke 7.8.2019 (mahdolliset kesätyön tms. aiheuttamat viivästykset ovat sovittavissa). Koulutuksen päätöspäivä 31.8.2020 tai henkilökohtaistamisen mukaan.

Hae mukaan:

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, välivuosiopinnot (2595)

Toteutuspaikka

Rasekon Raision kampus

Kuvaus

Perustutkinnossa voi erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.

Tutkinnon suorittanut tarjoilija osaa

– toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
– kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
– esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.

Tutkinnon suorittanut kokki osaa

– toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
– valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
– laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

Kaikille pakollinen tutkinnon osa
Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp

Osaamisalasta riippuen pakollisena lisäksi

Asiakaspalvelun osaamisala: Asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp
sekä Annosruokien ja juomien tarjoilu, 40 osp
Ruokapalvelun osaamisala: Lounasruokien valmistus, 40 osp sekä Annosruokien valmistus, 25 osp

Valinnaisina ammatillisina tutkinnon osina voi valita esim.

À la carte -ruoanvalmistus, 30 osp
À la carte -tarjoilu, 30 osp
Juomien myynti ja tarjoilu, 25 osp
Kahvilapalvelut, 10 osp
Katu- ja pikaruokapalvelut, 10 osp
Laivatalouspalvelut, 20 osp
Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot, 10 osp
Suurkeittiön ruokatuotanto, 25 osp
Tilaus- ja juhlaruokien valmistus, 25 osp
Tilaus- ja juhlatarjoilu, 25 osp

Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen), lähtötasosi huomioiden.

Kustannukset opiskelijalle

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Varusteista ja vaatetuksesta syntyy jonkin verran kustannuksia.

Lisätietoja antaa

Mirka Kempas
puh. 044 705 7543
mirka.kempas(at)raseko.fi

Tutkinnon perusteet:

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221360/reformi/tiedot