Vietimme perjantaina 28.8.2020 Rasekosta ovi ammattiin -juhlaa. Juhlan kunniavieraita olivat ammattiin valmistuneet, joilta jäivät keväällä valmistujaisjuhlat korona-pandemian vuoksi väliin. Juhlimme myös itse Rasekoa, joka on tänä syksynä antanut ammatillista kasvatusta jo 60 vuoden ajan! Juhlat järjestettiin kolmessa eri toimipisteessä turvallisuusnäkökulmat huomioiden.

Omistajia ja yhteistyökumppaneita

Juhaninkujan toimipisteessä kutsuvieraina oli mm. omistajakuntien ja muiden sidosryhmien edustajia. Aulassa juhlavieraat otettiin vastaan tekstiili- ja muotialan, Fab Lab Rasekon sekä terveys- ja hyvinvointialan koulutusten ja LastenAmis-toiminnan esittelyillä. Vieraiden oli mahdollista käydä myös RasekoShopissa sekä tutustua Rasekon FoodLaboratoryn uusiin toimitiloihin kehittämisasiantuntija Tomi Ahon johdolla.

Juhliin osallistui mm. Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila, johon FoodLaboratory teki erityisen vaikutuksen. Taatila kiitteli Rasekon tekemää hyvää työtä: käytännön osaajia tarvitaan nyt ja jatkossa. Yhteistyö ammattikorkeakoulun ja Rasekon välillä sujuu oikein hyvin ja Turun ammattikorkeakouluun haki tänäkin vuonna runsaasti Rasekosta valmistuneita!

Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila Rasekon FoodLaboratoryn tiloissa.

Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila Rasekon FoodLaboratoryn tiloissa.

Rasekoa juhlimassa olivat myös Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys Amken puheenjohtaja Kari Kallonen ja toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu, jotka ihastelivat sitä, kuinka paljon Rasekolla on tarjontaa yrittäjille esimerkiksi FoodLaboratoryn kautta. Herrat pitivät Rasekon 60 vuotta kestänyttä taivalta ammattiopetuksen saralla merkittävänä saavutuksena ja mainitsivat Rasekon vahvuuksiksi juuri erilaisten oppimis- ja työympäristöjen kattavan tarjonnan.

Vasemmalta: Kari Kallonen, Amken puheenjohtaja, joka oli pukeutunut Lohjan kansallispukuun. Kallonen on itse aikanaan suorittanut merkonomiopinnot Lohjalla. Keskellä Rasekon johtava rehtori Maria Taipale ja oikealla Amken toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu.

Vasemmalta: Kari Kallonen, Amken puheenjohtaja, joka oli pukeutunut Lohjan kansallispukuun. Kallonen on itse aikanaan suorittanut merkonomiopinnot Lohjalla. Keskellä Rasekon johtava rehtori Maria Taipale ja oikealla Amken toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu.

Säteileviä valmistuneita

Eeronkujan toimipisteeseen oli kutsuttu keväällä valmistuneita. Iloinen puheensorina täytti ruokalan, juhlasalin ja aulan, kun pitkälle toistasataa uutta ammattilaista ja muuta juhlaväkeä kokoontui yhteen. Paikalla oli mm. lähihoitajia, merkonomeja, sähkö- ja automaatioasentajia, koneistajia, artesaaneja ja kokkeja, joiden valmistujaisjuhlat jäivät keväällä pandemian vuoksi pitämättä. Nyt olikin mukava nähdä opiskelukavereita ja ryhmänohjaajia juhlien merkeissä. Kesän kuulumisia vaihdettiin ja kavereita onniteltiin työpaikoista.

Liikuntasalissa päästiin seuraamaan mm. opetusministeri Li Anderssonin tervehdystä valmistuneille ja 60-vuotiaalle Rasekolle. Itsekin Rasekosta aikoinaan valmistunut ja vuosikymmeniä Rasekon päättäjiin kuulunut Markku Tähtinen kertoi oman tarinansa talonrakentajaopiskelijasta nykyiseen asemaansa ja valmistuneet saivat kuulla myös johtavan rehtorin Maria Taipaleen onnittelupuheen digitaalisesti.

Sähkö- ja automaatioasentajaksi valmistunut Roope Mäki kertoi päässeensä valmistuttuaan telakalle töihin ja lähteneensä sitten muutaman viikon päästä armeijaan. Tällä hetkellä Säkylässä palveleva Roope uskoo alan työllistävyyteen, automaatio kiinnostaa ja tammikuussa on tarkoitus palata työelämään.

Kaksoistutkintoon opiskellut ja sekä merkonomiksi että ylioppilaaksi valmistunut Azad Tekin sanoi, että kaksoistutkintoon opiskeleminen oli hyvistä järjestelyistä huolimatta melko rankkaa. Liekö syynä kyllä ollut sekin, että kahden tutkinnon opiskelemisen lisäksi tämä nuori mies jäi työharjoittelun jälkeen kirjakauppaan töihin koko opiskelun ajaksi! Haaveena Azadilla on päästä automyyjän tehtäviin. Juhlissa oli mukava tavata opiskelukavereita ja ryhmänohjaaja. Merkonomien täyttämistä pöydistä kuuluikin aikamoinen nauru ja puheensorina juhlan aikana.

Oppisopimusopiskelijoita ja eläkeläisiä

Purokadun toimipisteeseen oli kutsuttu mm. oppisopimusopiskelijoita, työpaikkaohjaajia ja Rasekosta eläköityneitä entisiä työntekijöitä. Hyvää keskustelua syntyi juhlapöydissä, kun entiset, nykyiset ja ehkä tulevatkin rasekolaiset nauttivat juhlatunnelmasta, hyvistä tarjoiluista ja ennen kaikkea upeasta seurasta. Kiitos mukana olemisesta ja tavataanhan viimeistään 70-vuotisjuhlissa! 😉

Myös Rasekosta eläköityneet toimistosihteeri Tuula Nordqvist ja rehtori Leena Yli-Liipola olivat tulleet juhlimaan 60-vuotiasta Rasekoa.

Myös Rasekosta eläköityneet toimistosihteeri Tuula Romu ja rehtori Leena Yli-Liipola olivat tulleet juhlimaan 60-vuotiasta Rasekoa.

Kuvagalleriaan